پسرم چهار سالشه و هرکاری که نباید انجام بده بهش میگیم نکن میگه دوست دارم یا بالعکس اگه کاری رو باید انجام بده وقتی بهش میگیم انجام بده میگه دوست ندارم انجامش بدم

اینطوری هم نیست که بهش فرمون بدیم... حتی اگه بهش بگم مامان جون داداشت رو نیشگون نگیر دستش درد میگیره ناراحت میشه میگه دوست دارم!

خب وقتایی که خیلی موضوع مهم نیست به این حرفش بی توجه میشم... چندین بار بلند تکرار میکنه که دوست دارم فلان کار رو بکنم بازم بهش بی توجه میشم

اما گاهی که موضوع مهمی هست مثل نیشگون گرفتن برادر شش ماهه اش یا سروصدا کردن نصف شب. اینجا وقتی میگه دوست دارم منم عصبانی میشم داد میزنم تا به حرفم گوش بده اگر بازم گوش نده میزنمش...

تنبیه تو اتاق رفتن هم اصلا تاثیر نداره چون یا نمیره باید بزور ببریمش تو اتاق و حسابی اونجا داد و فریاد میکنه و یا میره یه خرابکاری اونجا راه می اندازه

دیگه کلافه شدم چیکار کنم؟

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام دوست عزیز

حالت هایی  که از پسرتون گزارش دادید ،می تونه به لجبازی های تعمدانه یک کودک ربط داشته باشه.

به نظر می رسد فرزند شما  به دلیل عامل یا عوامل مشخصی در مقابل محیط اطرافش عکس العمل نشان می دهد. عوامل زیر بنایی ارتباطتون با کودکتون را در نظر بگیرید .برای کودک وقت بیشتری اختصاص بدید. بیشتر با او بازی کنید. نیازهای منطقی او را در جایگاه مناسب و به موقع پاسخ بدید.بازی های مورد علاقش را با کودک انجام بدید.در مقابل رفتارهای مثبت کودک ،زیاد تشویق ارائه بدید.باید و نباید های اضافی را حذف کنید.اما در مقابل رفتارهای منفی مهم و تکراری کودک ،به طور جدی بایستید. اما عصبانی نشوید،کتک نرنید و کودک را مورد توهین قرار ندهید،زیرا این گونه رفتارها باعث افزایش رفتارهای منفی کودک می شود.و باعث افزایش رفتارهای پرخاشگرانه کودک در موقعیت های دیگر می شود.

در ضمن فرزند دوم شما و حسادتی که ممکن است به او وجود داشته باشد،می تواند عامل مهمی باشد. در این ارتباط از طریق دادن مسئولیت های در حد سن کودک و تشویق در ازای انجام این مسئولیت ها، کودک را از موضع حسادت دور کنید.