کنترل عصبانیت و کتک زدن همسرم

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 81 بازدید

سلام . نزدیک دوساله که با کسی دوستم و یک سالم هست که باهم زندگی میکنیم و قراره ازدواج کنیم

فقط یه عادت بدی که داره اینه که زود عصبانی میشه و از کوره در میره و مرا میزند که سری آخر خیلی هم بد مرا زد

البته بی خود عصبی نمیشه شاید من پا رو دمش گذاشتم ولی در کل زود جوش میاره ولی دل مهربونیم داره و خیلی پشتم بوده و هست حتی میگه دیگه لازم نیست کار کنی خودم تامینت میکنم درحالی که وقتی با مادرم زندگی میکردم برای شهریه دانشگاهم و خریدهای خودم مجبور بودم کار کنم . البته الان دیگ نمیخوام درسمو ادامه بدم. (پدر و مادرم جداشدن و چندین ساله از پدرم خبر ندارم)

من دوستش دارم و نمیخوام واقعا از زندگیم بیرون بره. چون واقعا حس میکنم همه چیه منه. فقط راهنمایی میخوام برای داشتن رابطه بهتر با اون و این که چطوری حرف بزنم یا سوال بپرسم که عصبی نشه و توی دعواها چطور کنترلش کنم که به جاهای بد کشیده نشه ؟


اطلاعات تکمیلی

سن ۲۲ جنسیت زن شغل بیکار وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز

بسبار خوب است که می خواهید روش صحیح برخورد با همسرتان را بدانید و در ادامه تکنیک هایی را به شما خواهم گفت اما یک نکته مهم را بخاطر داشته باشید فرد عصبی و گاها طلبکار هر چقدر هم که شما رعایت کنید و عقب نشینی کنید بیشتر از قبل جری می شود بنابراین مواظب باشید تعادل زندگی تان گم نشود و رابطه من همیشه بله قربان گو و او زورگو نباشد که نه تنهاشما که طرف مقابل هم آسیب خواهد دید. 
حتما به خاطر سختی ها و فشارهایی که متحمل شده اید بدنبال یک زندگی آرام هستید اما مراقبت باشید احساساتی موافقت نکنید که بعدها مجبور باشید حرفتان را پس بگیرید

در گام اول خود شما روش برخورد با همسر پرخاشگر خود را بیاموزید:

۱- علت عصبانیت را فوراً پیدا کنید:زمانی‌هایی وجود دارد که به طور ناگهانی با عصبانیت همسرتان مواجه می‌شوید بدون آنکه بدانید او به چه علت عصبانی است.
گاهی رفتار عصبی همسرتان ممکن است دلیلی خارج از خانه و رابطه زناشویی داشته باشد بنابراین بهتر است زن یا شوهر از علت عصبانیت همسرشان آگاهی پیدا کنند.
در این مواقع ترک کردن فرد عصبانی کار عاقلانه‌ای نیست زیرا تصور بر این است که اگر او را ترک کند او آرامش پیدا می‌کند در حالی که این مسئله نه تنها بهبود پیدا نمی‌کند بلکه اوضاع را بد‌تر خواهد کرد. زیرا هجوم افکار همراه با تنش و عصبانیت در مواقع تنهایی او را‌‌ رها نخواهد کرد.

۲- آرام باشید: عصبانیت، غذای عصبانیت است. وقتی همسرتان عصبانی است و شما علت عصبانیت آن را فهمیده‌اید، حتی اگر شما موضوع عصبانیت او باشید سعی کنید در آن موقعیت شما نیز عصبانی نشوید زیرا به هم ریختن اوضاع و فضا تنها باعث ادامه مشاجرات شده و اوضاع را بد‌تر از پیش خواهد کرد.

در آن موقعیت سعی کنید آرام باشید حتی اگر حق با شما باشد و بحث درباره موضوع را به وقت دیگری موکول کنید.

۳- احساسات همسرتان را در نظر گرفته و به زبان آورید: خیلی آرام و بدون پرده به او بگویید «می‌دانم عصبانی هستی». این بیان به فرد عصبانی اطمینان می‌دهد که همسرش درک مناسبی از او داشته و موضوع بزودی حل می‌شود. وقتی همسر بداند هنگام تنش فکری تنها نیست احساس آرامش بیشتری می‌کند.

۴- با همسرتان همدردی کنید: اگر شما هم احساس عصبانیت می‌کنید و از احساس عصبانیت همسرتان ناراحت هستید این احساس خود را به زبان آورید زیرا اگر فرد عصبانی بداند که همسرش احساسات واقعی‌اش را انکار کرده و نسبت به موضوع پیش آمده بی‌تفاوت است، خشم‌اش بیشتر می‌شود.

۵- برای صلح پیش قدم شوید: وقتی از دلایل عصبانیت همسرتان با خبر شدید و به طور واقع بینانه متوجه شدید شما نیز در این ماجرا مقصر بوده‌اید برای صلح چند قدم بردارید این قدم‌ها بیانگر این است که خواهان آشتی هستید و بخشی از اشتباهات خود را پذیرفته‌اید و قصد دارید مشکل پیش آمده را هر چه سریع‌تر حل کنید. البته در این راه چند قدم واقعی‌تر هم باید بردارید.

۶- از تکنیک رکوردشکنی استفاده کنید: غالب اوقات رسم خانه شما این است که پس از چند روز قهر دوباره صلح برقرار شود. حال شما از‌‌ همان ابتدا پیش قدم شده و این رسم کهنه را بشکنید.
عصبانیت و کشدار کردن ماجرا را به روزهای بعدی موکول کنید و با آرامش به حرف‌های همسرتان گوش فرا دهید. اگر هنگام صحبت پیرامون موضوع پیش آمده مقوله عصبانیت را فراموش کنید. آرامش، همه چیز را حل خواهد کرد.

۷- تکنیک مه آلود: این تکنیک به شما کمک می‌کند تا عیب جویی‌های بی‌دلیل را دفع کنید چون عیب جویی باعث می‌شود عصبانیت همسرتان اوج گرفته و اوضاع بد‌تر شود، به جای بحث کردن با همسرتان درباره موضوع پیش آمده سعی کنید او را از فضای عصبانیتش منحرف کرده و وارد جاده مه آلود کنید.

به طور مثال وقتی او به خاطر خودپسندی شما عصبانی است به او بگویید «موافقم بعضی وقت‌ها درباره عواقب کار‌ها فکر نمی‌کنم اما در این راه سعی خودم را بیشتر می‌کنم» یا اگر او به خاطر تأخیرتان عصبانی است به جای دلیل آوردن تنها به او بگویید «می‌دانم تأخیر داشته‌ام سعی می‌کنم همین امروز این مسئله را طور دیگری جبران کنم.» 

دیگر اینکه در یک موقعیت آرام با همسر خود صحبت کنید، همدلی کنید و از او بخواهید در کنار شما شیوه های کنترل خشم را بیاموزد و اگر حس میکند حرف هایی دارد که باید بگوید و مسایلی که حل کند که نمیتواند با شما در میان بگذارد از یک مشاور کمک بگیرید(بیان کنید حرف ها و درددل هایی که به من نمی توانی بگویی که اگر یهو بگویید برو مشاور ناراحت نشود و مقاومت نکند).
راهکارهایی برای کنترل خشم در اقایان:
 - زمانی که احساس خشم می‌کنید، نفس عمیق بکشید و کلمات یا عبارات مثبتی را با خود تکرار کنید. مانند " آرام باش"، "سخت نگیر". این جملات را تا زمانی که عصبانیتتان فروکش کند با خود تکرار کنید.


- گرچه اظهار عصبانیت بهتر از نگه داشتن آن است، اما این کار باید به درستی صورت بگیرد. ابراز خشونت به طور ناگهانی به روابط لطمه وارد می‌کند و حتی اعصاب و سلامتی خودتان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بهتر است همیشه به جای ابراز خشم، عامل عصبانیتتان را توضیح دهید.


- سعی کنید از افراد خبره در این زمینه مانند مشاوران کمک بگیرید و رفتارتان را به مرور تغییر دهید.


- زمان‌ها و شرایطی را که باعث عصبانیت شما می‌شوند یادداشت کنید تا برای کنترل خشم آمادگی داشته باشید.


- به هنگام عصبانیت، سعی کنید خودتان را جای طرف مقابل بگذارید و از زاویه دید او به قضیه نگاه کنید. این کار به آرامشتان کمک می‌کند.


- یاد بگیرید که چطور در هر شرایطی به موضوع بخندید یا چیزی برای خندیدن پیدا کنید.


- تمرین کنید که یک شنونده خوب باشید. خوب شنیدن، اعتماد بین طرفین را بالا می‌برد و با اعتماد، شما می‌توانید بر هر موضوعی که باعث عصبانیت می‌شود تسلط داشته باشید.


- به کمک کتاب یا متخصصان این رشته، یاد بگیرید که چطور احساسات خود را بدون خشونت یا حالت دفاعی بیان کنید. بنابراین بهتر است زن یا شوهر از علت عصبانیت همسرشان آگاهی پیدا کنند.
در این مواقع ترک کردن فرد عصبانی کار عاقلانه‌ای نیست زیرا تصور بر این است که اگر او را ترک کند او آرامش پیدا می‌کند در حالی که این مسئله نه تنها بهبود پیدا نمی‌کند بلکه اوضاع را بد‌تر خواهد کرد. زیرا هجوم افکار همراه با تنش و عصبانیت در مواقع تنهایی او را‌‌ رها نخواهد کرد.

در مورد کار نکردن هم الان خسته اید و بدنبال یک حامی برای تکیه به او اما بعد یک مدت حتما نیاز خواهید داشت که مستقل باشید حتی از نظر روحی و سرگرمی مخصوص به خود داشته باشید بنابراین در این مورد نیز احساساتی تصمیم گیری نکنید. و حتما به توافق لازم با همسرتان برای اجازه کار کردنتان برسید.

شاد باشید🌹🌹🌹

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha