پسرم 9 سالشه و دو خواهر 5 ساله و 10 ماهه داره از وقتی دختر کوچیکم دنیا اومده همش میگه چرا برادر نیاوردی برام ..میگه تو منو اذیت کردی من رو مقصر میدونه میگه تو خواستی دختر باشه تو حرف نرگس رو (دختر بزرگم) گوش دادی براش دختر آوردی هر چی میگم دست من نبود خدا خواست قبول نمیکنه ..همش میگه تو منو ناراحت میکنی. من داداش میخوام . دیشب دوباره گیر داد گفتم اول خدا تعیین میکنه بعد هم بابا به خدا برای من فرق نمیکنه پسر یا دختر من همه تون دوست دارم.الان هم اصرار داره میگه دوباره بچه بیار من داداش میخوام چی بگم بهش خسته شدم چه جوری راضیش کنم ..ممنون

اطلاعات تکمیلی

سن 29 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
ناراحتی شما در این خصوص قابل درک است اما اصرار کودکتان برای داشتن برادر مشکل حاد و یا خاصی نیست! به طور کلی تولد فرزند جدید تاثیرات زیادی بر کل خانواده خصوصا فرزند اول دارد. خصوصا که در مورد کودکان شما هر دو فرزند بعدی دختر هستند و این ممکن است باعث ایجاد حس حسادت و تنهایی بیشتری در پسر بزرگ شما شود. فرزند اول شما باید حس کند که هنوز دوست داشتنی است و هر کسی در خانواده جای خودش را دارد و پدرش نقش مهمی در این زمینه می تواند ایفا کند. شما به طور منطقی به او توضیح دادید که جنسیت کودک بعد از او دست شما نیست. در مقابل اصرار های او باز هم مقتدرانه و جدی به او توضیح دهید و مقداری تحمل کنید تا این دوران بگذرد چون از حدود ۱۱ سالگی به بعد، تفکر کودک منطقی‌تر می‌شود و مسایل را بهتر درک می‌کند. به شما پیشنهاد میکنم به اندازه كافی به كودک بزرگتان توجه و محبت كنيد؛ محبت و توجه بی قید و شرط. و هنگامی که برای این مساله اصرار میکند پاسخ کوتاه و جدی به او داده ، به او بگویید که خواسته ی او را درک میکنید اما این مساله دست شما نیست، پس از آن کودک خود را به فعالیتی که به آن علاقه دارد مشغول کنید و با او همراه شوید.
شاد و موفق باشید