سلام . پسری دو سال و ده ماهه دارم، که هفت ماهه به دنیا آمده و 25 روز در ان آی سیو بستری بوده، با وزن کم 1.380، که بسیار پر جنب و جوش هست و توی خیابان و پارک نمیشود لحظه ای از آن غافل شوی زیرا بسیار نترس هست، از آب بازی بسیار خوشش می آید، لجباز هست سعی میکند با داد و گریه حرف خودش را به کرسی بنشاند، کم غذا هست، از بازی کردن خسته نمیشه، دوست نداره بخوابد و در مقابل خوابیدن بیشتر مواقع مقاومت می کند البته بعضی وقتها هم راحت میخوابد و میگوید خوابم می آید، به تلویزیون و بازی کامپیوتری علاقه زیاد دارد، تفنگ بازی را بسیار دوست دارد، از صدای شکستن خوشش می آید زیاد وسیله نمیشکند ولی میگه بزنم بشکنه،بعضی وقتها داد میزند و ما را میزند، که البته بعدش پشیمان می شود و با گفتن جمله ای میخواهد حواست را پرت کند مثلا میگه چه عکس قشنگی هست، بسیار خوش قلب و مهربان و خوش زبان هست ولی یک وقت های قاطی میکند و پرت و پلا میکند و میزند، پیش یک روانشناس رفتم گفت برو پیش روانپزشک بگو زندگی برام نگذاشته بیچاره ام کرده، اصرار کن براش رسپریدون تجویز بکند، من عوارضش را در اینترنت دیدم بسیار ترسیدم و نگرانم چیکار کنم تو رو خدا راهنمایی کنید، که فقط تشخیص از روی گفته های والدین صورت می گیرد یا آزمون و تست و روش خاص دیگری دارد، آخه رسپریدون برای بیش فعالی هست ولی پسر من هایپراکتیو هست چیکار کنم. ممنون

اطلاعات تکمیلی

سن 32 جنسیت زن شغل مدرس وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام دوست عزیز

مشخصاتی که شما از کودک می فرمایید شاید بتواند نشانه هایی از بیش فعالی باشد. اما ازطرفی این موضوع را در نظر داشته باشد که کودک شما هنوز در سنی قرار دارد که ویژگی های گفته شده ،در این سن تا حدی در کودکان مشاهده می شود.و از طرفی خیلی از این رفتارها می تواند در اثر عوامل تربیتی نادرست، افزایش پیدا کند. مثلا کودکی که زیاد در معرض باید و نباید قرار می گیرد یا در مقابل رفتارهای منفی بازخواست شود اما در مقابل رفتارهای مثبت زیاد تشویق نشود.ازطرفی وقت زیادی برای بازی و توجه به کودک اختصاص داده نشود.

در ارتباط با این سوالتون در مورد تشخیص ،می شه گفت که تشخیص از طریق هر دو صورت می گیرد.هم می بایست کودک و علائم رفتاریش چک  شود و هم گفته های والدین می تواند معیاری برای این تشخیص باشد.

اما در کل بدانید که جهت بررسی جامع و دقیق و تشخیص صحیح و ارائه راهکار مناسب ،لازم است  که کودک و فضای خانواده به شکل دقیق مورد بررسی قرار بگیرد. از روان شناس کودک شروع کنید ،اگر لازم باشد ،حتما به روانپزشک هم شما را ارجاع خواهند داد.