آموزش توالت رفتن پسر دوساله و چهارماهه

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 161 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام. پسر دو سال و چهارماهه ای دارم که حدود یک ماه و نیم که از پوشک گرفتمش و ایشون خیلی خوب با من همکاری کردن، مدت پنج روز که کلا دیگه موقع دفع ادرار یا مدفوع بیان نمیکنه و کار خودش رو انجام میده، و همش خودم باید ببرمش توالت و گرنه خودش رو کثیف میکنه، حتی گاهی جلوی من با خنده این کار رو میکنه و واقعا عصبانی میشم. لطفا راهنماییم کنید که چیکار باید بکنم ؟ مجدد پوشکش کنم ؟!

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۱ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
با توجه به توضیحات شما ممکن است شروع این مشکل بدنبال استرس‌ در کودک ایجاد شده باشد. از آنجا که کودک شما به خوبی آموزش توالت رفتن و دفع را دیده و همکاری های لازم را نیز کرده است، عدم همکاری یک دفعه ی او میتواند نشانه ی اعتراض و یا اضطراب او باشد. این مشکل ممکن است در واکنش نسبت به یک استرس بیرونی مثل تولد خواهر یا برادر، بیماری در خانواده، یا تغییر خانه و منطقه، اختلال در روابط خانوادگی و محرومیت اجتماعی پدید آید. این نوع بی اختیاری عمدی اغلب در بستر روابط مختل کودک – والدین و عملکرد نامساعد خانوادگی روی می دهد و رفتار‌ی مقابله‌ای وهمراه لجبازی است و گاه به نوعی بیان خشم پنهان کودک است
.

به شما پیشنهاد میکنم با توسل به روش‌های تنبیه نامناسب، وضعیت کودک را بدتر نکنید و برای بهبود بخشی و برگشت به روال قبل روابط تان را با کودک خود بهتر و صمیمانه تر کنید. حتما از تشویق صحیح و مناسب برای زمان‌هایی که کودکتان ادرار و مدفوع خود را کنترل داشته و آن را در محل مناسبی دفع کرده است، استفاده کنید. باید با کودکتان با مهربانی و عطوفت رفتار کنید و هر مسأله ای که موجب ترس و وحشت او است (موارد اضطراب زایی مثل بی توجهی یا کم توجهی شما ، تنش بین پدر مادر و ...) باید بررسی و رفع شود.

شاد و موفق باشید

تجربه شما

بابت پاسخ دادن به سوالم ازتون تشکر میکنم. این مدت خودم هم عصبی شدم و گاهی سرش داد میزنم، واقعا جو خونمون متشنج شده و برای بچم خیلی نگران هستم. اتفاق خاصی در منزلمون اتفاق نیفتاده ولی بخاطر یکی دو بار اذیتش در پارک مجبور شدم یک مدت به عنوان تنبیه به پارک نبرمش. ممکن علت این اتفاق باشه؟