افکار منفی و احساس افسردگی

با عرض سلام و خسته نباشید

خانمی ۲۶ ساله هستم که چند ماهی میشه با پسری همسن خودم به صورت سنتی عقد کردم مشکلی توی زندگی نداریم و خیلی همو دوست داریم ولی مشکلی که دارم خودم هستم که علائم افسردگی رو پیدا کردم و مثل قبل حال و حوصله انجام کاری ندارم و به شدت به همسرم و خانوادم وابسته ام طوری که اگر یکبار تماس بگیرم با همسرم و جواب نده فکر میکنم حتما اتفاق بدی افتاده و هی این فکرارو توی ذهنم پرورش میدم همینطور درباره پدر و مادرم اگر مثلا چند دقیقه حتی دیرتر به خونه بیان نگران میشم و فکر میکنم دیگه از دست رفتن. بعضی وقتا میشینم برای اتفاقی که هنوز نیوفتاده الکی گریه میکنم و این حال و روز و فکرهای منفی که توی سرمه واقعا منو از زندگی انداخته، حتی اگر یه جر و بحث کوچیک هم با همسرم داشته باشم فکر میکنم الان کارمون به جدایی میکشه و آخر و عاقبت زندگیمون طلاقه برای همین همیشه پیشقدم میشم توی آشتی.

از شما میخوام کمکم کنید چطوری از شر این فکرهای منفی خودمو نجات بدم اصلا نمیتونم به هیچ چیز مثبت فکر کنم 😔

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۶ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

باسلام دوست عزيز
در ابتدا بايد ازتون بپرسم كه آيا فكر كردن به اين مسائل منفي كمكي هم به شما كرده ؟آيا نكته مثبتي براتون داشته ؟اگر جوابتون خير هست پس اساساًفكر كردن به اين مسايل بي مورده. دوست عزيز وقتي به مساله اي فكر ميكنيم احساس متناسب با اون فكر در وجودمون بوجود مي آيد ورفتاري كه ازمون سر ميزنه متناسب با اون احساسه  .بطور مثال اگر به موفقيت فكر كنيم احساس شادي و انگيزه در ما بوجود مياد ورفتار هاي ناشي ازاين حس ها ميتونه مثلا تلاش كردن براي رسيدن به اهداف ودرنهايت دستيابي به موفقيت ميشه البته عكس اين مسئله هم صادقه فكراي منفي منجر به احساس منفي واحساس منفي به رفتار نامطلوب برميگرده پس همونطور كه احتمالا ًمتوجه شديد افكار ،احساس ،رفتار بصورت زنجير وار بهم متصل هستندو تحت تاثير يكديگرند پس شما به راحتي ميتونيد با تغيير افكارتون ادامه اين زنجيره رو تغيير بديد .واما در مورد افكار ناكارآمدتون بايد اونها رو به چالش بكشيد وبعد اونهارو به سخره بگيريد وتسليم اونها نشيد به اين ترتيب كه هرزمان اين افكار به سراغتون اومد پيش خودتون برآورد كنيد تاحالا چند درصد ازاونها به واقعيت تبديل شده وبراين اساس بهشون نمره بديد وقتي در موقعيت هاي مختلف اين افكار نمره پايين بگيرن ودرصداحتمال وقوع كمي رو بگيرند بعد از مدتي خلع صلاح ميشن وآهسته ،آهسته ازفراواني اونها كم ميشه .موفق باشيد