احتمال آسپرگر بودن دختر ۳ ساله

خسته نباشید

دخترم ماه دیگه سه سالش میشه. خوب کلماتو ادا و تلفظ میکنه خیلی خوب شعر و آهنگ و قرآن حفظ میکنه کافیه چند دفعه بشنوه. آیت الکرسی رو تقریبا حفظه خیلی بازی کردنو دوست داره عاشق بچه های هم سن یا از خودش بزرگتره ولی به بچه های از خودش کوچیکتر زور میگه گاهی . خیلی زودرنجه و کافیه یکم لحنمون باهاش عوض بشه یا بهش اخم کنیم خیلی زود گریه میکنه مخصوصا در مورد اونایی که خیلی دوستشون داره .  خیلی زود عصبانی میشه و جیغ میزنه اگه کاری که میگه نکنیم یا دیر انجام بدیم.

متوجه مفهوم سوالاتمون نمیشه یا مفهوم حرفامون. مثلا اگه ازش بپرسم غذا چی برات بپزم میگه غذا بپز. میگم مثلا کتلت یا ماکارونی میگه کتلت یا ماکارونی. ولی خودش اگه چیزی بخواد خوب میگه مثلا خودش میگه بستنی میخوام آب میخوام برام کتلت بپز یا بو رو فلان چیزو بیار. ضمایرو خوب میدونه ولی گاهی باز اشتباه میکنه مثلا میگه بو رو آب براش بیار به جای آب برام بیار.

هرجا میریم سوالی ازش میپرسن متوجه سوال نیست و حرفای نامفهوم و به اصطلاح من درآوردی میزنه و همش ازم میپرسن چی میگه و بهم میگن هنوز نمیتونه حرف بزنه؟ یا نمیفهمه چی میگیم؟ من واقعا ناراحت میشم اینجور مواقع نمیدونم‌ چ‌ه جوابی بدم و واقعا نگرانشم.. ارتباط چشمیش باهامون خوبه و نوازش کردنم دوست داره و از لمس شدن بدش نمیاد. دوست دارم همینجور ازش بنویسم که دقیق تر متوجه بشین ولی میدونم طولانی شد..

ممنون میشم بفرمایین آیا دخترم مشکلی داره؟ درضمن براش میخوام کتاب بخونم توجهی نمیکنه و اصرار داره کتابو بگیره و پاره پاره کنه از پاره کردن کاغذ لذت میبره دفتر نقاشیاشو اول یکم‌ نقاشی میکنه بعد همه رو ریز ریز میکنه و جدیدا لجبازی هم میکنه مثلا میگم به گلدون دست نزن میگه اینو نگو بگو به گلدون دست بزن و تا من جمله ای که گفته رو نگم ول نمیکنه بعد که گفتم باشه دست بزن میره دست میزنه یا مثلا یه چیزو اونقدر تکرار میکنه که انجام بدیم هرچقدر بگم چند دقیقه صبر کن الان انجام میدم متوجه نیست هی جمله شو بارها و بارها تکرار میکنه مثلا اگه تو سبد تفاله ظرف شویی حتی کمی آشغال باشه هی میگه مامان بورو آشغالهارو خالی کن اونقدر میگه تا من خالی کنم و هرچی میگم اجازه بده کارم تموم بشه بعد، متوجه حرفم نمیشه. ببخشید که طولانی شد.

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۷ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام دوست عزیز مورد دیشب

ویژگی هایی که شما از فرزند نازنینتون می فرمایید ،می تونه نشونه های متفاوتی رو در بر بگیره.

مثلا این که شما می فرمایید لجبازی داره ،ویژگی کودکان این دوره سنی رو نشون می ده.طبیعیه که بچه ها در این سن برای استقلال طلبی خودشون تلاش کنند و به خواسته های افراد دیگه توجه نکنند.لازمه در مورد این لجبازی ها کمی مدارا رو در ارتباطتون با فرزندتون مد نظر داشته باشید .البته ارائه قوانین و پیگیری اونها هم لازمه ،اما از طریق دادن حق انتخاب و مشارکت کودک در کارها می تونید به خواسته های فرزند عزیزتون جهت بدید.لازمه باهاش زیاد وقت بگذرونید ،به نیازهای منطقیش بجا و به موقع توجه کنید و زیاد تشویقش کنید تا از این طریق در کاهش رفتارهای لجبازیش موثر واقع بشید.

از طرفی شما می فرمایید که شعر رو خوب حفظ می کنه که نشونه حافظه شنیداری خوب کودکتون و توانایی کلامی بهینه ایشون هست.سعی کنید از قابلیت های مثبت کودکتون استفاده بهینه بکنید تا از این طریق رشد بالاتر کودکتون رو در زوایایی که کمی مشکل هم وجود داره،جبران کرده باشید.

اما در مورد عدم فهم کودک در ارتباط با سوالات، لازمه دقت کنید که ایا کودک در این مواقع درگیر لجبازی نیست؟و همین طور دلایل دیگه ای که می تونه در این زمینه مطرح باشه .
 چون به نظر می رسه فرزندتون از لحاظ خیلی از توانمندی ها، خوب عمل می کنه و مشکل خاصی نداره . این موضوع خاص و بررسی اون نیاز به بررسی یک فرد متخصص داره. حتما سعی کنید برای بررسی این مشکل ،به متخصص روان شناس کودک مراجعه کنید.