خودکنترلی در عصبانیت

سلام من ۲۳سالمه از بچگی خیلی عجول و زود جوش بودم الان کمی عجولیم کمتر شده ولی بازم سریع عصبانی میشم مثلا اگه شوهرم یه حرفی بزنه یا کاری انجام بده که مطابق میلم نباشه سریع از کوره در میرم مثلا چند وقت پیش من یه جعبه میوه خریده بودم شوهرمم شب یه جعبه از همون میوه خریده بود من کلی غر غر کردم و عصبی شدم ولی بعدش از رفتارم پشیمون شدم. کلا تو خونه دست خودم نیست زیاد غر میزنم بااینکه همش توی تنهایی با خودم میگم کمتر غر بزنم و زود عصبانی نشم ولی باز تو موقعیت قرار میگیرم بد رفتار میکنم شوهرم خیلی صبوره و واقعا تحملش بالاست ولی من خودم دیگه از این اخلاقم خسته شدم و بخاطر همین بچه دار شدن رو به عقب میندازم که اول اخلاقم رو درست کنم بعد یه نفر سومی وارد زندگیمون بشه چون میدونم اون بچه با غر غر های من زندگی براش تلخ میشه

به نظرتون من باید چکار کنم ؟

میتونم رفتارم رو عوض کنم؟

چطوری باید خودم رو تغییر بدم ؟

اطلاعات تکمیلی

سن 23 جنسیت زن شغل دانشجو وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و بین فردی

سلام دوست عزیز.

زود عصبانی شدن یا به عبارتی تحریک پذیری مربوط به پیش داوری ها در موقعیت هایی است که با آنها مواجه میشوید. یعنی در همان لحظه یک فکر مخرب در خصوص آن موقعیت در ذهن شما فعال میشود که باعث احساس خشم و عکس العمل به ان میشود. این عکس العمل را شما به صورت غرغر کردن، داد زدن، پرخاشگری و... میبینید. بنابراین برای کنترل ان ابندا باید بتوانید افکاری که این احساس و رفتار را در شما بوجود می آورند بشناسید و سپس کنترلشان کنید. این افکار معمولا در طول زمان شکل گرفته و برای فرد اگاهانه نیست.

شما به مدت ده روز موقعیت هایی که ناراحت و عصبانی میشوید را یادداشت کنید و سعی کنید فکر همراه با آن را نیز یادداشت کنید. اینکه در آن موقعیت به چه چیزی فکر میکردم؟ از چه چیزی ناراحت شدم؟ (مثلا: او مرا درک نکرد، اصلا متوجه رفتارش نیست، دیگران متوجه نیستند، مرا دوس ندارد و...). بعد از ده روز یادداشت هایتان را مرور کنید و نقاط اشتراک عصبانیت ها و ناراحتیهایتان را پیدا کنید. این نقاط مشترک همان افکار مخرب هستند که نیاز به تغییر دارند و میتوانند با افکار مثبت جایگزین شوند.

در این فرآیند یک مشاور میتواند شما را همراهی کند.

شاد و سربلند باشید.