خجالتی بودن و نداشتن تحمل کاری در کودک

سلام وقت بخیر. سوالم در مورد دختر هفت سالم هست که امسال به کلاس اول میره.

 با کسی سلام و خداحافظی نمی کنه و همش میگه من خجالتیم البته اولین بار این کلمه رو از یه کارتون تلویزیونی دیده و چون دیده بعضی از چیزایی که گفتن بهش میخوره میگه من چون خجالتیم پس سلام هم نمی کنم . من اصرار نمی کنم یا جلوی بقیه مرتب نمیگم سلام کن تو فشار نمیزارم . بعضی وقتها مثلا باهاش تمرین کردم که وارد هال میشیم مبل خاله است تلویزیون پدربزرگ هست و تو تمرین کن و به هر کدوم سلام کن. یه مدت خیلی آروم سلام می کرد ولی دوباره ول کرده و چون به سنی رسیده که  جایی میریم همه بهش سلام میکنن و اون جواب نمیده بقیه هم مرتب میگن پس تو خجالتی هستی . این جور حرفها... البته تو بقیه روابط مشکلی نداره و یه خورده بشه با همه بازی میکنه و حرف میزنه ولی سلام و خداحافظ رو نمیگه ...

دومین مشکلم اینه تو بعضی از مهمونیا که فامیل درجه یک هست و بچه هایی که اون دوستشون داره هستن خیلی هیجان زده میشه و زیاد با بچه ها بازی میکنه یا دستشون رو میگیره ، سریع راهشون ببره و... و این باعث میشه والدین بچه ها یا خودم مرتب در حال تذکر دادن بهش باشم که مراقب باش بعضی موارد هم دعواش میکنن این باعث شده تو این نوع مهمانی ها یا داره مرتب میشنوه مراقب باش این کارو نکن یا بکن و یا دعواش کنن چرا این کار رو کار کردی.. این مسئله خیلی ناراحتم میکنه از قبل از مهمونی باهاش صحبت میکنم ولی میرسیم یادش میره....

سومین مشکلم اینه تحمل سختی توی کار رو نداره منظورم اینکه مثلا عاشقه استخره و به درخواست خودش کلاس استخر میبرم ولی یه خورده تمرین سخت بشه مرتب میگه من خسته شدم من نمی تونم .. البته این یه مورد بود توو بیشتر کارایی که یه خورده سختی وارد بشه جا میزنه و کلا میگه نمی تونم من مرتب کارایی که قبلا توش با تلاش موفق شده بهش یادآوری میکنم یا میگم به جای نمی تونم بگو تلاش میکنم... ولی بهم میگه تو همش از این حرفها میزنی و زیاد فایده نداره و بابت این کارها انرژی زیادی از من گرفته میشه. ممنون میشم کمک کنید

اطلاعات تکمیلی

سن 32 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور تربیتی کودک و نوجوان

سلام خدمت شما مادر عزیز

در مورد سلام کردن اول ببینید فرزندتون اعتماد بنفس لازم را داره؟معمولا خجالتی بودن به دو دلیل هست.یکی کمبود اعتماد بنفس لازم در بچه ها که این مورد به سوال سومتون هم مربوطه.یعنی تلاش کمش میتونه ناشی از کمبود اعتماد بنفسش باشه.دومین مورد کمبود مهارتهای ارتباطی هست که باعث میشه کودک خجالتی بشه.باز این مورد به سوال دومتون هم مربوطه.یعنی کمبود مهارتهای ارتباطی باعث شده نتونه با همسن و سالان و بچه های فامیل ارتباط درستی داشته باشه.که همه ی اینها دلایل مربوط به خودش را داره که الان نمیشه در مورد دلایلش صحبت کنم.چند تا راهکار میدم،امیدوارم موثر باشه.اگر دیدید با این راهکارها نسبت به الان بهتر شد،ادامه بدید.اگر خیر بصورت حضوری از روانشناس کودک بهره بگیرید

وقتی سلام میکنه حتما براش تشویقی را درنظر بگیرید.مثلا در خانه مقوایی داشته باشید و ستاره بهش بدید و هر ده ستاره یک جایزه مثل پارک بردن داشته باشه

ارتباطش را با همسن و سالانش بیشتر کنید.برای اینکار با خانواده ی دوستان مدرسه اش ارتباط بگیرید.تولد برا دخترتون بگیرید.منزل هم دعوتشون کنید.برنامه پارک رفتن و سینما رفتن با دوستانش بگذارید.اینکار هم در اعتمادبنفس و هم مهارتهای ارتباطی تاثیر میگذاره.

اون را هفته ای حداقل دوبار پارک ببرید و تشویقش کنید دوست پیدا کنه و با دوستانش بازی کنه.در پارک خوراکی بیشتر ببرید و یادش بدید چطور تعارف کنه به دخترهای همسن و سالش.اسمشونو بپرسه و یک بازی پیشنهاد بده و دوست یابی کنه.

کلاسهای تفریحی مثل کلاسهای فرهنگسراها بگذاریدش.مثل مجسمه سازی و خلاقیت و ... بیشتر هدفمون افزایش اعتمادبنفس و مهارت ارتباطی هست.مهم این نیست چقدر چیز یاد میگیره.هرچه که درست کرد در این کلاسها تشویقش کنید و در جمع خانوادگی نشون بدید و حسابی جلوی جمع ازش تعریف کنید.

در منزل مسئولیتهای کوچکی بهش بدید و حسابی ازش تعریف کنید.مثلا کمتون ظرف آب بکشه.بعد کلی ماچش کنید که چقدر کمکتون کرده و ظرفها چقدر درخشان شده

فعالیتهای ورزشی مثل شنا را با هم انجام بدید.در خلال ورزش کلی تشویقش کنید و از عملکردش تعریف و تمجید کنید.نگذارید تنبل بار بیاد.با تشویق و با ثبات رای کمک کنید در کارها و فعالیتهاش موفق باشه.

پیروز باشید