آزمایش پاتولوژی بعد از سقط جنین

سلام .خسته نباشین.

این جواب پاتولوژی جنینم هست که با کورتاژ سقط شد .میشه لطفا برام توضیح بدین چیه؟

 ClNICAL INFORMATION:

Endometrial curettage due to vaginal bleeding.

 :MACROSCOPIC DESCRIPTION

Received specimen in formalin'

《labeled as 《'incomplete abortion

consisted of multiple pieces of brown soft tissue and blood clots overall M :7*5*1 cm .

:MICROSCOPIC DESCRIPTION

Sections show heterogeneity in villous size with two discrete populations of villi (large,hydropic

).villi and small, fibrotic villi

Enlarged villi are irregularly shaped with scallloped border and secondary trophoblastic pseudoinclusions

Cistern  formation can be seen in

enlarged villi

Circumferential mild trophoblastic hyperplasia are not  obvious

Diagnosis: Endometrial curettage: -Findings are in favor of incomplete molar pregnancy. - Serial B HCG titration is strongly  recommended.

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور مامایی و زنان

سلام دوست عزیز احتمال بارداری مولار داده شده است به همین دلیل باید تحت نظر پزشک معالج خود آزمایش  تیتر بتا انجام بدهید موفق باشید.