درمان فیبروم رحم و ذخیره تخمدان پایین

من ۳۴ ساله هستم و مجرد. خیلی آشنایی با مشکلات و بیماری های زنان نداشتم و اصلا پیش دکتر زنان نرفته بودم . تا اینکه به سفارش دوستان و اطرافیان یک سال پیش برای چکاپ رفتم دکتر زنان. سونوگرافی گرفتم و آزمایش هورمون. متوجه شدم که هم فیبروم رحم دارم و هم ذخیره تخمدان پایینی دارم. طبق گفته دکترم نمیتونستم که دارویی استفاده کنم. چون اگر برای درمان هر کدوم اقدام میکردم از طرف دیگه اون یکی مشکلم تشدید میشد. هر ۶ ماه سونو و آزمایش دادم. الان که سومین سونو رو انجام دادم مشخص شده که اندازه فیبرومم هر ماه ۱ الی ۲ میلی متر بزرگ تر شده و داره هم اندازه رحم میشه و دکترم گفته که باید عمل بشم و فیبروم رو خارج کنه. که اگر خارج نشه به رحمم آسیب میزنه. برام هر دو مورد مهمه که هم رحم سالم داشته باشم و هم میزان تخمک نرمال بشه. بدلیل اینکه بعدا بتونم باردار بشم. خیلی استرس دارم. من رابطه جنسی نداشتم و ازدواج و بچه دار شدن برام مهمه. خواستم اینجا یه مشورتی داشته باشم که آیا بعد از انجام عمل فیبروم کاملا خلاص میشم ازش و میتونم بعدش داروهای هورمونی لازم رو برای بالا بردن ذخیره تخمک گذاری استفاده کنم و آیا تاثیری خواهد داشت این داروها یا اینکه مجبور میشم که از روش فریز تخمک استفاده کنم ؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۴ جنسیت زن شغل کارمند وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور مامایی و زنان

دوست عزیز  این مسئله بستگی به عدد هورمون AMH شما دارد که بتوانیم نظر قطعی را بدهیم ذخیره تخمدانی بارداری افزایش نمی یابد در دوران جنینی این تخمک ها ساخته شده اند وهر ماه تخمدان یک تخمک آزاد می کند اگر ذخیره تخمدانی شما با همان هورمون AMH اگر خیلی پایین باشد آن وقت نیاز به فریز تخمک  وجود دارد با توجه به اینکه مجرد هستید بهتر است عمل فیبروم انجام ندهید بهتر است با یک پزشک دیگری نیز مشورت داشته باشید زیرا این عمل برای شما  ریسک دارد داروهایی هستند که برای کاهش سایز فیبروم رحم موثر هستند می توانید با مشورت پزشک دیگری از آن ها استفاده کنید به این شکل که هم ذخیره تخمدانی شما کاهش نمی یابد وهم اینکه در کاهش سایز فیبروم رحم موثر هستند موفق باشید.