مقایسه کردن من و همسرم توسط خانواده

سلام . هر دو 35 ساله هستیم و 10 ساله ازدواج کردیم . مادر همسر من به شدت از پسر و عروس کوچکشون تعریف میکنن و مدام جلوی من میگن که اونارو خیلی بیشتر دوست دارن و پسرشون خیلی براشون زحمت کشیده . درصورتی که توی همه شرایط سخت من و همسرم کنارشون بودیم و هستیم و برادر شوهر کوچکم حتی گاهی تند با مادرشون صحبت میکنن یعنی هر 4 برادرشوهرم اینطور هستن ولی همسرم خیلی بهشون احترام میذارن . به قدری این تعریفها غیرواقعی هستن که با واکنش اقوام خودشون مواجه میشن . حتی خاله همسرم بهشون اعتراض میکنن که ما خیلی بیشتر کنارشون بودیم و هستیم (من و همسرم) و اقوامشون به من خیلی علاقه دارن و به محض اینکه از من تعریف و قدردانی میکنن مادر همسرم میگن ولی فلانی (جاریم) خیلی خوبه البته خداروشکر رابطه من و جاریم عالیه خیلی هم رو دوست داریم . گاهی من ساعتها توی آشپزخونه ام و جاریم فقط مثلا چای میریزه دو ساعت ازش تشکر میکنن ولی از من اصلا که همون جاریم بهشون میگه همه کارها رو که فلانی (من) کرده چرا از من تشکر میکنین. من تا حالا هیچ واکنشی نشون ندادم .اما مادر همسرم وقتی مشکلی دارن مدام به من زنگ میزنن و مشکلات رو میگن با 4 تای دیگه اصلا درد و دل نمیکنن. من از فرقی که بین ما میذارن خیلی ناراحتم و حتی برای همسرم هم خیلی غصه میخورم ولی خداروشکر همسرم اصلا ناراحت نمیشه منم میخوام بدونم چی کار کنم که ناراحت نشم؟ ممنون از کمکتون

اطلاعات تکمیلی

سن 35 جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

روانشناس و مشاور

سلام
در ابتدا به شما بابت این طرز فکر تبریک می گم که توانستید در این مدت مدیریت هیجانی داشته باشید.
الگوهای احساسی و رفتاری در بین اعضا خانواده بسیار پیچیده است. این الگو در بین روابط انسانی دو نفره هم پیچیدگی های زیادی دارد  و وقتی تعداد افراد در این چرخه بیشتر می شوند این پیچیدگی نیز بیشتر و بیشتر خواهد شد.
همینطور الگوی رفتاری بین اعضای خانواده (فرزندان با هم و با پدر و مادر) و ترتیب تولد ها مسائل خود را به همراه دارد که بایستی در نظر گرفته شود.
اما در این بین شما بایستی به چند نکته توجه داشته باشید.
1- کاری نکنید که در ادامه توقع داشته باشید. اگر در منزل و یا هر موقعیت دیگر کاری انجام میدهید بدانید که نه تنها تشکر و قدردانی نمی شود بلکه در مواردی ممکن است حتی در مقابل این رفتار برخورد های بدی هم ببینید. پس از این به بعد حتما کاری انجام دهید که در آن لحظه فقط به شما رضایت می دهد و در حالتی که با شما رفتار درستی نشد شما توقعی نداشته باشد.

2- شما غصه همسر خود یا دیگری را نخورید این یک تفکر غیر منطقی است . شما تنها به خود و مسائل خود توجه داشته باشید.
برای اینکه با مدل و طرز فکری کهبرای شما ترسیم کردم بیشتر آشنا شوید حتما کتاب نمی گذارم کسی دکمه های اعصابم را فشار دهد. آلبرت الیس/ ترجمه مهرداد فیروزبخت را مطالعه نمایید.
شاد و پیروز باشید.