راه های کاهش اضطراب و استرسِ

سلام . من آی بی اس یا همون روده تحریک پذیر دارم. این مشکل از یه سنی برام پیش اومد که محصل بودم و اون زمان فشار زیادی روم بود . قبلش کاملا خوب بودم . بعد از اون دیگه متوجه شدم روده تحریک پذیر دارم که با اضطراب تشدید میشه. علاوه بر این خود این بیماری باعث اضطرابم میشه چون اکثرِ علائمش رو دارم که مهمترینش دل پیچه های هر روزه هست و دیگر علائمش که ممکنه هرجایی درهر شرایطی بیاد سراغم.  دانشجو هستم و کلاس رفتن برام عذابه. چیکار میتونم بکنم که از طریق کاهش علائم این بیماری بتونم اضطرابم رو کم کنم؟ انواع داروها و مشاوره هارو امتحان کردم ولی بی فایده بود.  این اضطراب اوایل مختص به کلاس بود ولی الان اکثر محیط ها همرام هست مخصوصا محیط های کاملا بسته یا محیط هایی که جدید وارد میشم و شناختی ندارم و یا افرادی که باهاشون راحت نیستم علائم آی بی اس و همچنین اضطرابم رو تشدید میکنند

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

دوست عزیز سلام

روده تحریک پذیرتان را توسط  پزشکتان پیگیری کنید.

در مورد کنترل اضطراب تان:

ابتدا خودتان و بیماری تان را با تمام سختی های که دارد بپذیرید. از خودتان خجالت نکشید زیرا این موضوع از اراده شما خارج است . شما فقط می توانید به وسیله دارو کنترلش کنید
اعتماد به نفس تان را افزایش دهید.
ارتباطات اجتماعی تان را بالا ببرید و می توانید به مرور زمان با کسانی که معاشرت بیشتری می کنید در مورد  آی بی اس توضیح دهید.
روی افکارتون کار کنید. افکار منفی و خطاهای شناختی ( مثل اینکه الان همه از من فرار می کنند. در مورد من قضاوت بدی می کنند. نکنه در مورد من دارن حرف میزنن. چپ چپی که به من نگاه کرد نکنه به خاطر بیماریم باشه و....) همه این افکار میتونه منجر به این بشه که روده شما تحریک پذیرتر شود
بنابراین با پذیرش این بیماری مثل هر بیماری دیگر که عوارض خودش را دارد کنار بیاید و اجازه ندید کل زندگی تان را تحت شعاع خود قرار دهد.

به این فکر کنید بدترین اتفاقی که ممکن بیفته چی هست؟ وقتی به بدترین فکر میکنید میبینید اونقد ها هم که شما فکر میکردید فاجعه نیست.
وقتی افکار مثبت تون رو جایگزین افکار منفی کنید خیلی از استرس ها. و واکنشهای زود هنگام تون برطرف میشه. ممکنه این افکار منفی در طول روز، مرتب گریبان گیرتون بشند، حتی ممکنه افکار غیر منفی هم به ذهنتون هجوم بیارند که این آزار دهنده ست. یک آلارم در نظر بگیرید که خودتان رو از این افکار دور کنید.

زمان اضطراب خود گویه های مثبت داشته باشید به خودتان بگویید آروم باش چون تو لایق آرامشی.
یک لیوان آب بنوشید. دوش آب سرد بگیرید.
تکنیک تنفس عمیق را انجام دهید. از 15 تنفس شروع کنید .
چشمانتون رو ببندید فقط به نفس کشیدن تون توجه کنید.
طوری نفس بکشید که شکم و قفسیه سینتان بالا بیاید
دم خود را 4 ثانیه نگه دارید و سپس بازدم.
حواس و تمرکز خود را از روی موضوع مورد نظر پرت کنید . گاهی یک موسیقی بی کلام آرامش بخش میتواند کمک کننده باشد.
یک تصویر زیبا که به شما آرامش میدهد را تجسم کنید که در آنجا قرار دارید.

امیدوارم با تمرین و تلاش بتوانید به خودتان کمک کنید