صوری بودن معامله و ابطال سند منزل

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 181 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام

پدربزرگ من در زمان حیات پدرم تصمیم میگیرند قبل از فوت شون اموالشون رو تقسیم کنن. به همین دلیل خانه خودشون رو به نام پدرم سند میگیرند (خونه تا قبل از آن سند نداشته و تازه دستور سندشون اومده بوده). پدر من متاسفانه زودتر از پدربزرگ فوت میکنن و حالا پدربزرگم قصد دارند سند خونه رو به نام خودشون برگردونند. یه برگه ای هم بین پدر و پدربزرگم به صورت دست نویس امضا شده که پدرم به مبلغ 5 میلیون تومان این خونه رو از پدربزرگم خریدن و شورای محل هم مهر کردن. البته شاهدین بیان میکنن که جهت تشریفات اداری سند این برگه را مهر و امضا کردن و پولی بین طرفین رد و بدل نشده.

حالا میخواستم بدونم آیا پدربزرگم میتونن اینکارو بکنند؟ و بگن پشیمون هستن از این کارشون؟ و از دادگاه تقاضای ابطال سند رو بکنند؟

اطلاعات تکمیلی

سن 32 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور حقوقی

سلام وقت بخیر

اول اینکه ارزش منزل در زمانی که منزل سند تنظيم شده چقدر بوده؟ و اینکه منظور از شاهدین همان شاهدینی هستند که ذیل سند رو امضا کردند؟

تجربه شما

سلام. خسته نباشید.

ارزش فعلی منزل حدود ۶۰ میلیون تومان است.سند حدود ۱۰ سال پیش تنظیم شده و قیمت آن زمان رو نمیدونم.منزل در روستا هست.

بله منظور از شاهدین اعضای شورای روستا میباشند که پایین برگه روهم امضا کردند.در واقع یک قولنامه دست نویس هست.

@افسانه#76

اگر شهود شهادت بدهند که این سند عادی نوشته شده در آن زمان صوری بوده و جهت انجام روند اداری تنظیم شده است و پولی هم رد و بدل نشده بدین معناست که قصد معامله ای نبوده و دادگاه حکم به بطلان معامله صادر و سند رسمی نیز بی اعتبار میشه،اما اگر اصل سند عادی مورد ایراد در دسترس نباشه و به صرف داشتن کپی از آن طرح دعوا شده باشه در اینصورت طرف مقابل با انکار سند مزبور آن سند از عداد دلایل خارج و با گواهی شهود نیز نمیتوانند سند رسمی را باطل کنند