سلام دخترم ۳.۵ سالشه خیلی لجبازه مثلا میریم مهمونی اجازه نمیده صورتش رو پاک کنم یا یک لباس رو فقط میپوشه

حموم بدش میاد اجازه نمیده موهاش رو کوتاه کنم از طرفی هم شونشون نمیکنه چیکار کنم با لجبازی هاش؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام.

معمولا " بچه ها در این سن کمی لجباز میشن و خودم .... خودم.... زیاد میگن. یعنی چون وارد دوره ی استقلال میشن دوست دارن مخالفت کنن و خودشون هر کاری رو انجام بدن.

اگر فرزندتون مثل حالت بالا هستش، خب روند طبیعیه رشدش هست و سعی بفرمایید که کمکش کنید تا به سلامت عبور کنه از این دوره.

اما اگر قسمت دومش رو نداره و فقط مخالفت میکنه سعی کنید با نرمی و انعطاف ، بدون ایجاد لجبازی مسئله رو حل کنید.

مثلا" میتونید یک زمانهای مشخصی رو در طی روز "مامان بازی " کنید. یعنی او بشه مامان شما و شما هم دختر حرف گوش کن مامان بشید. اما هنرمندانه در خلال بازی گاهی حرف گوش ندید یا مخالفت کنید.

سعی بفرمایید حتما " هر روز بازی رو داشته باشید. خیلی مهم هستش. حرف شنویش رو در موارد دیگه بالا میبره.