سلام. حدود 14 ساله ازدواج کردم. قبل از شروع زندگی مشترک همسرم با وجود اینکه از خودش خونه داشت ازم خواست قبول کنم برای سه چهار سال تو خونه پدریش زندگی کنیم که بتونه اون خونه رو اجاره بده و کمی پس انداز کنه. همون موقع یه خونه دیگه هم پیش خرید کرده بود که همزمان با جشن عروسی ما آماده شد ولی ما اومدیم منزل پدرشوهرم. بعد از گذشت چندین سال هنوز همسرم اقدام به تهیه منزل مستقل برای من نکرده و هر چقدر در آرامش باهاش صحبت میکنم دلایل مختلف میاره و قبول نمیکنه.. با وجود اینکه الان از نظر مالی کاملا توانایی تهیه یه خونه خوب در یک محله نسبتا خوب رو داره ولی زیر بار نمیره..خونه ای که الان ساکنش هستیم تو یه محله جنوب شهر و قدیمی و کلنگی هست.. میخواستم بدونم آیا همسرم از نظر قانونی حق داره چنین کاری بکنه ؟ و من چه اقدامی میتونم بکنم در این مورد. ببخشید که طولانی شد . ممنون میشم راهنماییم کنید

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

وکیل پایه یک دادگستری

با سلام

1. طبق قانون حق انتخاب محل زندگی مشترک بر عهده مرد گذاشته شده مگر اینکه زن این حق رو در سند ازدواج  از مرد بگیره ولی در هر حال می بایست رعایت شان زندگی خود و همسر را رعایت کنند. یعنی کسی که متمول هست و دارایی دارد نمی تواند محل زندگی خود را در مکانی که افراد فقیر و دارای سطح اجتماعی پایین هستند انتخاب کند.

2. اینکه شما در آن منزل زندگی کرده اید به خود شما بستگی داره که این شرایط را قبول کرده اید و نسبت به گذشته کاری نمی توان انجام داد ولی از انجا که گفته اید دارای منزل مستقل هستید می توانید دادخواست الزام همسر به تهیه مسکن مستقل را مطرح کنید.

3. در این حالت دادگاه با ارجاع امر به کارشناس به منزل مذکور و ملاحظه وضعیت اجتماعی شما و همسرشما و منزل مورد نظر تشخیص می دهد ایا منزل مذکور در شان شما هست یا خیر و پس از آن اقدام به صدور رای می نماید.

4. البته شما می توانید با توجه به این که همسرشما دارای منزل مستقل است و در کنار خانواده همسرتان زندگی می کنید و تحت فشار هستید از موضع خود دفاع کنید والا منعی بر این موضوع نیست و همان گونه که تاکنون در این منزل سکونت داشته اید همچنان باقی بمانید این بستگی به کیفیت و نحوه دفاع شما دارد.

5. در پایان از انجایی که حتما همسر شما در صورت اقدام قضایی شما موضع خواهد گرفت در نتیجه موکدا توصیه می شود تا حد ممکن از طریق دادگستری اقدام به حل مشکل ننمایید تا عواقب منفی برای زندگیتان نداشته باشد.

موفق باشید