ناسازگاری و اختلاف با همسرم

سلام چند وقتیه که اوضاع خونمون خیلی ناجوره شوهرم همش سر مسائل ریز و درشت باهام قهر میکنه الان جوریه که بیشتر وقتمون رو به حالت قهر سپری میکنیم شاید از یه ماه ما فقط  ۴ .۵ روزش رو باهم خوب باشیم.. خیلی بهم گیر میده و محدودم میکنه تو رفت و آمد هام توی رفتارهام و حتی افکارم! خودش تا به حال چند مدل تلگرام وصل کرده اما به من که میرسه میگه دوستندارم تو از اینجور چیزها داشته باشی حتی میگه حق نداری برای خودت بسته‌ اینترنت بگیری و بری توی نت الان هم بدون اطلاعش اومدم تو سایت صبح که داشت میرفت گوشیم رو چک کرد فکر کنم فهمیده که بسته خریدم میترسم باز یه جنجالی بشه آخه عادتشه که همه‌ چی رو به مامانش میگه اونم ازش طرفداری میکنه و همه چی رو بر علیه من تموم میکنه از من جلوی خونوادش بد میگه جوری که همه فکر میکنند من مقصرم. قبلا که شوهرم دوستم داشت و یه کم هوام رو داشت تحمل این محدود کردن هاش و رفتارهای مرد سالارانش برام راحتتر بود اما الان که همش قهر میکنه و بهم توهین میکنه خیلی سخته برام گاهی دلم میخواد بذارم از این خونه برم تا طعم آزادی رو بچشم اما بخاطر بچم باهاش میسازم دیگه خسته شدم! شما بگین چیکار کنم؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل خانه‌دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز

قهر کردن، معمولاً نشانه نااميدی از برقراری ارتباط  با طرف مقابل هست و رفتاريست (همانند بسياری از رفتارهای ديگه) که در کودکی پايه گذاری ميشه.  خوبه که همسرتون رو متوجه کنيد (و خودتون هم آگاه باشيد) که لجاجت و سرسختی بر سر حرف، الزماً دليل صحيح بودن اون، نيست. ما شايد در کودکی مجبور بوديم تا با قهر کردن، به امتيازاتی که می خواهيم، برسيم. اما امروزه، در بزرگسالی، قطعاً توانايی های خیلی بیشتری نسبت به کودکی داريم و می تونيم با هم مذاکره کنيم و به خواسته هامون برسيم. می تونيد در مواقعی که صلح و صفا برقرار هست، راجع به اين موضوع صحبت کنيد و تشويقش کنيد که برای حل مسئله، راه حل ارائه  بده و مشارکت بيشتری داشته باشه . به هر حال، قهر کردن گاه و بيگاه، در اغلب روابط پيش مي آد و خيلی نگران کننده نيست. می تونيد برای قهر کردن، بين خودتون قوانينی وضع کنيد! مثلاً: سلام و خداحافظی تعطيل نشه، آشپزخونه تعطيل نشه، محل خوابيدن از هم جدا نشه، مراودات مالی تعطيل نشه، کسی خونه رو ترک نکنه، و ...
در یک فضایی دوستانه با همسرتان صحبت کنید در زمانهایی که بین تان آتش بس است. در مورد نیازها و انتظارات تان بگویید
 بر فرض مثال شما به عنوان یک همسر نیاز به توجه. صمیمیت دارید. و ایشون چه توقعاتی از شما دارند
در مورد ویژگی های مثبت و منفی همسرتان بگویید. ابتدا از نکات مثبت شروع کنید و سپس می توانید بگویید من خیلی ناراحت میشم وقتی تو به من و نیازهام توجه نمیکنی. من ازت میخواهم از حق و حقوق مساوی برخوردار باشیم. زندگی مشترک یعنی در همه چیز اشتراک وجود داشته باشه.
طوری صحیت نکنید که همسرتان در مقابل شما جبهه بگیرد. خیلی منطقی و آروم در مورد رضایتها و نارضایتی ها بگویید
و تاکید کنید که قهرهای طولانی مدت چه آثار مخبری را بر رابطه شما میگذارد. و این نوع برخورد با مشکلاتتان رابطه  شما را به سمت بیراهه می کشاند و ممکن روز به روز به جایی صمیمیت از هم فاصله بگیرید. به جایی آن روشهای موثرتری برای مشکلاتمان پیدا کنیم.

نکته مهم اینه که علت اصلی رفتار همسرتان را پیدا کنید تا بتوانید به دنبال راه حل باشید چه ترسی در ایشون هست که منجر به کنترل کردن شما میشود. چرا دوست ندارند شما تلگرام داشته باشید میترسند چه اتفاقی بیفتد. شما را از دست بدهد؟ زندگی مشترک تون به خطر بیفتد؟ و..
و علتهایی دیگری که شما با یک گفتگویی موثر می توانید به آن دست یابید. اجازه دهید همسرتان هم از خود و نیازهاش بگویید.
صحبت در مورد این مسائل تا حد زیادی می تواند روشن سازی شود و شما هم به  نقش و مسئولیت خودتان در مورد رفتارهای همسرتان آگاهی پیدا کنید.

                                            پایدار و سربلند باشید