افتراق تشخیصی اوتیسم و بهم ریختگی حسی

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 1892 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام. آقای دکتر لطفا در مورد بچه هایی که در بعضی کلینیک ها تشخیص اوتیسم گرفتن توضیح بدین. بعضا دیده شده که این افراد به کلینیک شما مراجعه میکنن و شما این تشخیص رو رد میکنین و احتمال بهم ریختگی حسی رو میدین. میشه بیشتر برامون توضیح بدین؟

اطلاعات تکمیلی

سن۳۴جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی کودکان

 درود و سلام

وقت خوش

دوست ارجمند موضوع تشخیص گذاری و بررسی افتراقی در حیطه کار تشخیصی روانپزشکان محترم است . بنده فقط علائم را بررسی می کنم و پیشنهادات توانبخشی عصبی و توانمندسازی عصبی را به مراجعین توصیه می نمایم که جزو کار و حیطه تخصص من می باشد، اما در مورد این موضوع مورد پرسش شما باید عرض کنم که واژه اختلال و بیماری زمانی مطرح می گردد که فرد از انجام کلیه امور زندگی؛ کاری، تفریحی، آموزشی، بازی و هویتی ناتوان گردد و نتواند عملکرد مورد انتظار واقعی استاندارد( یعنی کف انتظارات که بطور معمول از میانگین انتظارات  کودکان طبیعی در جامعه پایین تر است)  را برآورده سازد و از نظر روانپزشکی نیز زمانی مطرح می گردد که طبق معیارها و شاخصه های ارائه شده در DSM-V کودک دچار افت و پسرفت (از دست دادن کلام و تعادل) در عملکردهای ارتباطی و اجتماعی گردد و با انجام مداخلات توانبخشی روی کودک و انجام مداخلات مشاوره ای به پدر و مادر کودک در خصوص انجام تغییرات و اصلاحات در بافتار و ساختار هیجانی و پرورشی خانواده هیچ تغییری در جهت مثبت مشاهده نگردد  ولی اگر کودک دچار تاخیر کمتر از شش ماه نسبت به همسالان و همتایانش باشد و یا عاملی نظیر موارد فوق الذکر همراه با تشنج و یا دور سر بزرگ و یا بیماریهای متعدد تاثیر گذار در سیر رشدی کودک مشاهده گردد  و همچنین سن کودک  کمتر از چهار سالگی باشد و علائمی درخصوص از دست دادن ها نداشته باشد و فقط در کسب مهارتها تاخیر داشته باشد و این موارد با یافتن دلائل و علائمی حاکی از اختلالات حسی به ویژه در حیطه های حس لمسی، حس عمقی و حس تعادلی مشاهده گردد (در ارزیابی بالینی) بنابراین با انجام مداخلات بالینی و کاردرمانی به ویژه بطور تخصصی در حوزه همین سه حس مورد اشاره و ارائه مشاوره های تخصصی و کاربردی در زمینه ساختار و بافتار هیجانی و پرورشی و تربیتی کودک وجود عدم یکپارچگی حسی SID) مطرح می گردد.

امیدوارم توانسته باشم بطور دقیق و کامل و بطور شفاف در حد توان و دانش اندک ام پاسخ سرکار عالی و همه ی کسانی را که در این خصوص دغدغه و نگرانی دارند، داده باشم.

با سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان.

تجربه شما

سلام آقای دکتر خسته نباشید بچه من یک سال و شش ماه دارد همه کلمات را تکرار میکند و بازیهاشم خوب و به جا است فقط کوچکتر بود یکم وسایل را میچرخاند درحد دو تا سه دقیقه و کارهای تکراری هم نداره ولی بعضی وقتها یکی از دستانش را تکان میدهد و همه وسایل خونه را میشناسد لطفا جوابمو بدین درمورد اتیسم نگرانم

@minasaidi
کاربر گرامی سلام لطفا سوال خود را در قسمت از ما بپرسید مطرح کنید تا کارشناسان در اسرع وقت پاسخگو باشند. با تشکر