دلسردی همسر در رابطه جنسی

با سلام و خسته نباشيد خدمت شما

من ٣٢ سال سن دارم و ٥ سال هست كه عقد كردم كه دو سال نامزد بودم، مشكلی دارم كه با هيچ روشی نتونستم حلش كنه اينه كه از اولين روز عروسی تا الان شايد فقط ٥ دفعه با هم رابطه كامل داشتيم تو رابطه آخرمون كه دو سال پيش بود برای پسرم باردار شدم ، اين مشكلی كه من درگيرش شدم به نظر خودم به خاطر دوران آشنايی طولانی ٨ ساله من و همسرم هست كه بنا به شرايط نميتونستيم نامزد كنيم ، در دوران نامزدی هم كه عرض كردم دو سال طول كشيد به خاطر اينكه دور از خانواده در شهر جدايی بوديم در يک خانه ميمانديم و من اجازه رابطه كامل رو نميدادم تا بعد عروسی اين اتفاق بيفته، تا كه عروسی هم كرديم و شب عروسی به خاطر وجود مهمانها جدا از هم خوابيديم و بعد كه به خونه خودمان اومديم تا ٦ماه به خاطر مساله ای كه من داشتم باز انجام نشد تا اينكه يک عمل سرپايی انجام دادم ولی ديگر احساس همسرم خيلی كمتر شده بود تا الان كه ديگه تقريبا هيچ احساس جنسی به من ندارند، ولی با من خيلی مهربان و صميمی هست در صورتيكه رابطه مون طوری شده كه پيش هم لباس عوض نميكنيم و من به شدت از ايشون خجالت ميكشم (اين احساس قبلا اصلا نبود) به خاطر اينكه اعتماد به نفسم رو به كل از دست دادم در مقابلش و احساس ميكنم زن جذابی نيستم، در حاليكه همه از ظاهر و زيبايم تعريف ميكنند من به شدت به ظاهر خودم بدبين شدم و ناراحتم

ببخشيد طولانی شد همه اينها رو بايد توضيح ميدادم

لطفا راهنماييم كنيد كه چیكار كنم

اطلاعات تکمیلی

سن٣٢جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام خدمت شما و ممنون از اينکه مشکل تان را با ما در ميان گذاشتيد،

مشکل شما، شامل دو بخش هست که ربطی به يکديگر ندارند و البته می توانيد بر هر دو فائق بيائيد:

1. احتمالاً تحت تأثير محيط تربيتی دوران کودکی، سختگيری و خط قرمزهای زيادی درباره مسائل جنسی در خانواده وجود داشته که شما را به اين سمت سوق داده که اين تمايل رو به نوعی در خودتون سرکوب کنيد يا ناديده بگيريد. حتی اگر هم اين غريزه برای شما "بد" و "شيطانی" تعريف نشده باشه، احتمالاً اون رو برای خودتون بسيار بزرگ کرده ايد - در حد چيزی که برای پرداختن به اون بايد شرايط بسيار خاصی فراهم باشه!

به اين ترتيب، از کودکی، هم به اين موضوع همواره فکر می کرده ايد، و هم نسبت به آن، نوعی ترس و ممنوعيت شديد احساس می کرده ايد. اگر اينطور باشد، توصيه می کنم در مورد روابط جنسی مطالعه کنيد. کتاب های زيادی در اين زمينه هست. از تجربيات دوستان نزديک خود استفاده کنيد، و از مشاوره با روان شناس متخصص در امور جنسی، کمک بگيريد. بسياری از خانم ها، همانند شما، مشکلات اين چنينی داشته اند که توانسته اند بر آنها غلبه کرده و از زندگی مشترک شان لذت ببرند.

2. به احتمال زياد، گرايشی به کمال طلبی، و وسواس در شما وجود دارد. اين وسواس می تواند در رفتار شما ديده شود (به صورت انجام کارهای تکراری به منظور مطمئن شدن از يک موضوع)، و يا فقط جنبه فکری داشته باشد. البته ممکن است اين موضوع، فقط در حد يک «گرايش» باشد و نه بيماری.

از جمله نشانه های گرايش به وسواس فکری، مرحله بندی کردن کارها و قائل شدن شرط و شروط های بی ربط برای انجام دادن آنها است. مثلاً: "تا زمانی که ظرف ها را نشسته باشم، نبايد سريال تلويزيونی را ببينم"، "تا زمانی که خواندن اين صفحه را تمام نکرده باشم، نمی توانم چيزی بخورم"، "تا زمانی که بچه ام به مدرسه نرفته باشد، نمی توانم به ادامه تحصيل فکر کنم"، "تا زمانی که بازنشست نشده باشم، نمی توانم «درست و حسابی» از زندگی ام لذت ببرم"، ... و "تا زمانی که «همه شرايط» فراهم نباشد، نمی توانم رابطه جنسی لذت بخشی با همسرم داشته باشم"...

خوشبختانه افکار يا رفتارهای وسواس گونه هم کاملاً قابل درمان اند. بايد ياد بگيريد به طور کلی آدم راحتی باشيد و از اين قوانين دست و پاگير و بی معنی که آنها را با «نظم» اشتباه گرفته ايد، سرپيچی کنيد. در اين مورد، هم توصيه بنده این است که به روان شناس مراجعه بفرماييد و مطمئن باشيد که مسئله تان قابل حل است.

موفق باشيد.