باسلام و خسته نباشید

پسرم دو سال و نیمه است  من از حدود یکسال و شش‌ماهگی پوشکش رو  ازش گرفتم، چون خیلی خوب همکاری کرد خودشم پوشک نمیخواست وقتی میبستم.الان شدیدا به مشکل خوردم اصلا نمیگه جیش داره ،همه جای خونه رو خیس  کرده .قبلا هرموقع ادرار داشت میگفت گاهی پی پی هم نمیگه ولی ادرار رو کلا نمیگه وقتی تموم میکنه کارش رو میگه،

میخوام بدونم چیکار‌کنم؟خسته شدم همش وسیله خونه یا لباس میشورم . راهکارتون چیه؟چون قبلا خوب همکاری میکرد مدتیه اصلا و ابدا نمیگه.

خواستم بدونم مجددا بصورت موقت پوشک کنم تاثیری خواهد داشت؟

یا وقتی  شلوارش  رو خیس میکنه چه برخوردی داشته باشم؟سرش داد نمیزنم چرا خودت رو خیس کردی.  بی تفاوتم و دوباره میگم داشتی بگو بریم دستشویی.

متشکرم

اطلاعات تکمیلی

سن۲۵جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

مادر عزیزم سلام.
اینکه به خشم و ناراحتی خودتون مسلط هستید و فرزندتون رو به این دلیل سرزنش نمیکنید جای تبریک و آفرین داره.
اینکه فرزندتون مدتی همکاری کرده و نیازش رو اعلام میکرده خوبه. این یعنی کنترل رو به دست آورده بوده. اما این رفتارهای جدیدش که دستشویی رو اعلام نمیکنه میتونه دلایل مختلفی داشته باشه.
مثلا این رفتار رو به عنوان اعتراض نشون میده (پرخاشگری، حرص و ...)
یا شاید اضطراب خاصی بهش وارد شده (در کودکان موارد جزئی هم اضطراب ایجاد میکنه: خواب ترسناک، جابه جایی منزل، مهدکودک، محدودیت ها و قوانین جدید خانه، از شیرگرفتن، از پوشک گرفتن و ...)
در مواردی هم کودک از دیدن مدفوع خود می ترسند و برای اینکه نبیننش، اعلام نمیکنن که باید به دستشویی برن.
پیشنهاد بنده برای شما اینه که در ساعاتی از روز که احتمال بیشتری برای ادرار و مدفوع می دهید، فرزندتون رو پوشک کنید. بهش توضیح بدید: عزیزم به نظرم بعضی وقتها حواست نیست بگی دستشویی داری، من پوشکت میکنم ولی اگه یادت بود که بگی حتما بگو که پوشکت رو دربیارم و باهم بریم دستشویی. چون شما بزرگ شدی و خوب نیست همیشه پوشک داشته باشی.
اگر امکان تهیه صندلی (لگن) دستشویی کودک رو دارید، اینکار رو انجام بدید. این صندلی ها با رنگها و شکلهای متنوع وجود داره و برای بچه ها ایجاد انگیزه میکنه. بهش بگید: پسرم اینو برای شما خریدم و فقط مال خودته و فقط شما اجازه داری ازش استفاده کنی نه هیچکس دیگه.
هروقت دستشویی داشتی میتونی به من بگی که بهت بگم چجوری میتونی ازش استفاده کنی.
معمولا بچه ها برای کنجکاوی هم که شده اینکار رو انجام میدن و منتظر میمونن که دستشویی خودشون رو اعلام کنن تا از اسباب بازی جدیدشون استفاده کنن. شما هم همراهیش کنین. ترجیحا این صندلی رو در گوشه حمام بزارید، نه دستشویی. شاید فضای جدید هم به بهبود شرایط کمک کنه.
موفق باشید