افزایش اعتماد به نفس در نوجوان

سلام. خواهر  من ۱۵ سالشه از نظر قیافه زیباست و از لحاظ درسی هم همیشه شاگرد اول بوده هم هوش ریاضی خوبی داره هم حفظیاتش خوبه از نظر خانوادگی هم از نظر مالی در حد متوسطیم و تا الان همه چی در اختیارش بوده ولی این خواهرم برعکس من و داداشم اصلا اعتماد به نفس نداره 😔

همیشه توو جمع یه گوشه میشینه روی زمین مثل پسرها با پاهای گشاد میشینه پشتشو خم میکنه موقع راه رفتن قدم هاشو بد بر میداره.. همش بهش میگم آبجی موهاتو شونه کن دم اسبی ببند لباسهاتو ست کن بپوش ( من همیشه رنگ و مدل لباسامو ست میکنم میپوشم جوری که بهم بیان ) یه دست به سر و صورتت بکش ناخن هاتو لاک بزن و چیزای دیگه ولی اصلا انگار نمیشنوه یه گوش دره یه گوش دروازه

 وقتی دخترهای همسن و سالش رو میبینم که با چه مشکلاتی به خودشون میرسند و چقدر اعتماد بنفس دارند و با آبجیم مقایسه میکنم خیلی ناراحت میشم😢

چند وقت پیش به مژه هاش ریمل زده بود دختر عموم فکر میگرد مژه مصنوعی گذاشته چون مژه های خودش بلند و خوش حالته کمی ریمل که میزنه محشر میشه یا دیروز عکسش رو دوستم دید چقدر خوشش اومد همش تعریفش رو میکرد ولی  آبجیم قدر خودش رو نمیدونه منم از دستش کلافه ام. خوب بودن رو فقط توو لباس میبینه چون اعتماد به نفسش کمه فکر میکنه اگر لباس آنچنانی بپوشم مورد تایید بقیه ام از یه طرف هم کمدش پر لباسه ولی بازم خوش پوش نیست. با هم کفش خریدیم من پوشیدم خراب شد انداختمش دور اما اون هنوز نپوشیده چون میگه دوستش ندارم ( درحالی که موقع خرید خیلی خوشش اومده بود کاملا کفش اسپرت و قشنگی بود ) یا یه مانتو خرید که خیلی خوب بود و حتی من پولم نرسید بخرم ولی اون خرید میگم چرا نمیپوشیش میگه دوستش ندارم درحالیکه با رضایت خریدش

مامانم میگه موهات رو شونه بزن ببند میگه شونه خوب ندارم میگم شونه شونه ست دیگه مگه مردم با چی شونه میکنند؟ میخوای شونه جادویی  برات بیارم تا شونه کنی؟ به خدا دیگه از دستش دیوونه شدم هر چی میگیم فقط میخنده و قهقهه میزنه

ممنون بابت راهنمایی هاتون

اطلاعات تکمیلی

سن۱۵جنسیتزنشغلوضعیت تاهلمجرد
پاسخ مشاور

مشاور ترک اعتیاد و نوجوان

با سلام ممنونم كه ما رو انتخاب كردين

خواهرتون بايد خيلی خوشبخت باشند كه شما اينقدر به فكرشون هستين. ولی همه دنيا ظاهر انسان ها نيست. داشتن ظاهر مرتب يكی از فاكتور های اجتماعی هست.

دوست عزيز اگه قرار باشه همه آدم ها دنيا رو از يک منظر ببينن، دنيا تبديل به يه مكان بدون تنوع میشه. ديگه انتخابی وجود نداره، همه شكل هم ميشند؛ پس اين همه زيبايی و تنوع به خاطر تفاوت نگرش و اهداف افرادهست.

بايد سعی كنيم با يک ديد گسترده دلايل رفتار خواهر شما رو بررسی كنيم:

١- شما به پيشينه رفتار خواهرتون اشاره ای نداشتين كه از چه سنی به خودشون بی توجه هستن؛ با اين وجود خوبه بدونيد كه افراد تو دوره نوجوانی برای اينكه وجود خودشون رو اثبات كنن و بگند كه حرف حرفه منه؛ يک  سری رفتارهای افراطی و راديكال از خودشون نشون ميدن و سعی ميكنند با نظرات ديگران مخالفت كنن.

٢- هميشه اينطور نيست كه همه نوجوان ها به خودشون برسند بلعكس بعضی از نوجوان ها به خودشون و حتی نظافت شخصيشون هم رسيدگی نميكنن و مدام تو خونه جرو بحث به راه ميفته.

٣- امكان اينكه خواهر شما كمال گرايی داشته باشه زياده، چون فرموديد كه كفشی كه خودش خوشش اومده و خريده رو بعد يه مدت بدون اينكه بپوشه كنار ميذاره. كمال گرايی می تونه ريشه تو خيلی از مسائل داشته باشه، شخصيت خود فرد و مهمتر از اين رفتار والدين و خانواده؛ طوری باشه كه عملكرد بچه شون برای والدين رضايت بخش نباشه و بيشتر از توان بچه بخوان؛ در اين صورت بچه ها به هيچ وجه از خودشون، انتخاب ها و عملكرد خودشون رضايت نخواهند داشت.

با همه اين اوصاف درست نيست كه ايشون رو با ديگران مقايسه كنيد، چون خود مقايسه هم حس كماگرايی رو تشديد می كنه و هم حس حقارت و ناتوانی رو افزايش ميده و نتيجه اش اين ميشه كه خواهرتون يه كمد لباس دارند ولی نمی تونند خوش پوش باشند  البته اين نظر شماست  چون ممكنه از نظر خودش خيلی هم خوش تيپ باشه.

اين كه شما مدام بهش گوش زد كنيد كه مثل بقيه باش كار رو خراب تر ميكنه. بله ايشون بايد به نظافت شخصيشون رسيدگی كنند ولی هيچ لزومی نداره يه دختر بچه ١٥ ساله ريمل بزنه تا خوشگل بشه، ايشون اینقدر طراوت دارند و زيبا هستند كه نيازی به اين چيزها نيست. شايد بهتر باشه يه مقدار شما هم ديدگاهتون رو منعطف كنيد و اين رو قبول كنيد كه خانم ها برای زيبا شدن نياز به آرايش ندارند خصوصاً يه نوجوان .

كاملاً متوجه هستم كه شما نگران آينده خواهرتون هستين ولی نبايد مسائل رو با هم قاطی كنيد؛ خواهر شما بايد به نظافت شخصيشون رسيدگی كنند شما با صبرو حوصله بدون اينكه حس كنه داريد تو كارش دخالت ميكنيد كمكش كنيد تا به اين سطح رشد برسه سر اين موضوع اصلاً جرو بحث نكنيد كاملاً با آرامش. چون شما خواهرش هستين و خيلی بهتر ميتونيد باهاش دوستی بر قرار كنيد. در مورد آرايش بهتر اينه كه اين قضيه رو رها كتيد چون خيلی زوده و از هيچ لحاظی خوب نیست كه از اين سن آرايش كنند. درمورد خوش لباس بودن می تونيد وقتی خودتون میخواین لباس بپوشين از خواهرتون هم نظر خواهی كنيد و بپرسید به نظرت اين رو با چی بپوشم، حتی يكی دوبار به احترام نظرش خوش تيپ نباشين اين بين شما اعتماد ايجاد ميكنه و خيلی مسائل حل ميشن. اين رو هم در نظر بگيرين كه احتمالاً اهداف خواهرتون با شما متفاوته و در اصل براشون درس خوندن مهمتر از لباس پوشيدن و توجه به ظاهرشون باشه، پس بايد به نظرشون احترام بگذاريم.