اعتیاد به ترامادول و متادون

سلام . خانومی ۲۳ساله هستم که یه دختر۳ساله دارم تقریبا از ۸ ماهگی دخترم به خاطر وزن زیادم بعد از بارداری و از نظرخودم بد هیکل شدن به توصیه دوستم ترامادول مصرف کردم. با مصرف ترامادول که اولش با نصف قرص ۱۰۰شروع شد. اشتهام کم شد. وزنم حسابی اومد پایین ولی مصرفم رفته بود بالا.‌‌ روزی ۵ تا قرص ۱۰۰. خلاصه دیدم نمیشه همسرمم به دلیل مشغله زیاد کاری متوجه من نبود. هر روز از درون میسوختم و میساختم..یه بارم تصمیم گرفتم دیگه نخورم ولی ۵ دقیقه هم نشد تحمل کنم بعد یه سال از اینور اونور شنیدم که دکترا واسه ترک اعتیاد شربت متادون میدن. رفتم سمت متادون. از هرکی که فکر میکردم سراغ داره من جمله داداشم و دختر داییم. میگفتم یه بنده خدایی هست زنه دسترسی به هیچ‌کس نداره فامیلم هست به شربت نیاز داره. البته دروغم نگفتم. خلاصه متادون بدترش کرد به طوری که همسرم حسابی مشکوک شد و یه شب که حال جفتمون خوب بود توو اتاق خواب بهم گفت که میدونه من شربت استفاده میکنم میگفت چند هفته هست دارم خونه رو بهم میریزم تا پیداش کنم امروز پیدا کردم..خدایی رفتار بدی از خودش نشون نداد ولی میدونستم از درون حالش داغونه. گفت کمکت میکنم حداقل به خاطر دخترمون باید بزاری کنار. اولین کاری‌ که کردیم دخترمو از شیر گرفتم. بماند که چقدر بچم اذیت شد. دومین کار از شربت به قرص متادون رفتم. الانم روزی ۱۰میلی میخورم . ولی صبر شوهرم سر اومده میگه من بچه میخوام با وضعیت تو نمیشه باردار شد..به خدا خودمم خسته شدم ولی طاقت درد خماری رو ندارم..افسرده شدم‌..اینم بگم از نظر رسیدگی به همسر و بچه و خونه زندگی عالیم..وضع زندگیمم خداروشکر خوبه..فقط موندم با این بلای خانمان سوز چیکار کنم که تقریبا ۳ سال میشه منو درگیر کرده. یه بار به مرکز ترک اعتیاد مراجعه کردم جوری باهام رفتار کرد که دیگه اصلا به این جور جاها فکرم نمیکنم. کلام آخرم اینه که با مصرف متادون وزنم دو برابر شد که کمتر نشد فقط خودمو داغون کردم.

اطلاعات تکمیلی

سن۲۳جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور ترک اعتیاد و نوجوان

با سلام دوست عزيز ممنونم كه مارو انتخاب كرديد
 گاهی  اوقات به خاطر اينكه اطلاعات و دانشمون در برخی مسائل كم هست و يا اطلاعات دقيقی در اون زمينه نداريم؛ دست به اقداماتی می زنيم كه تبعات سنگينی رو به دنبال دارند. اينكه برای كاهش وزن مواد مخدر مصرف كنيم چندان منطقی به نظر نمی رسه.
دومين اشتباه شما اين هست كه شما به صورت رسمی در مراكز درمان اعتياد پرونده نداريد و بدون اينكه پزشک معالجتون شما رو تحت بررسی قرار بدهند داريد خود سرانه شربت و يا قرص مصرف می كنيد. دوست عزيز، ممكنه كادر برخی از مراكز درمان اعتياد مثل برخی بيمارستان ها، مطب ها و... رفتار مناسبی نداشته باشند؛ ولی اين به معنای اين نيست كه شما فرايند درمان رو رها كنيد. شما می تونيد به كلينيک های ديگه ای مراجعه كنيد.
اشتباه سوم شما اينجاست كه وقتی شما تصميم به بارداری داريد، از لحاظ انسانی و حس مادرانتون يک عمر عذاب خواهيد كشيد كه فرزند معتاد به دنيا آورديد. در دوران بارداری به دليل اينكه هم شما مصرف كننده هستيد و هم جنين، ميزان مصرف شما تا ٣ برابر هم افزايش پيدا ميكنه؛ . تو مراحل شير دهی هم  خودتون تجربه داشتين كه نوزاد چه عذاب هايی رو تحمل ميكنه.
جرقه اعتياد در  وجود شما به علت مشكلات اجتماعی، فقر، بی سوادی و ... نبوده، بلكه به خاطر اطلاعات ناكافی شما بوده، بنابراين شرايط برازنده و مناسب حال شما و خانوادتون نيست. زمانی كه شما طبقه اجتماعی و شرایطتون رو بررسی كنيد متوجه ميشويد كه داريد كاری دور از شأن خانوادگيتون انجام مي ديد. شما كسی بوديد كه به فكر بهتر شدن اندامتون بوديد؛ پس شما داشتين با انگيزه های خيلی بالايی زندگی می كردين به اين معنی كه زندگی و خودتون رو دوست داشتين. راه حل مشكل شما خيلی سادست؛ به خودتون و به خواسته هاتون از زندگی خوب فكر كنيد؛ كه مطمئناً راهكاری كه برای خودتون پيدا ميكنين " ترک" هست. چون مدت اعتياد شما كم هست به موازات همين موضوع ترک كردن برای شما راحت تر خواهد بود، و علائم ترک - خماری - خيلی شديدی رو تجربه نخواهيد كرد. شما در حال حاضر در  اول مسير اعتياد هستين، كه هم تركش راحته و هم جسمتون آسيب كمی ديده ولی اگه مصرف رو ادامه بديد ديگه حوصله خودتون رو هم نخواهيد داشت چه برسه به اينكه به همسر و دخترتون رسيدگی كنيد.
بهترين راهكار اين است كه اقدام به ترک و سم زدايی كنيد، قبل از اينكه خيلی دير بشه.