کنترل استرس و افکار مزاحم

سلام . من امسال کنکور دارم بعضی وقتها خیلی استرس میگیرم و فکرم درگیر آینده میشم یه جوری توو فکر فرو میرم که خودم هم اصلا حسش نمیکنم یه جوریه که حتی میشه تا یک ساعت هم وقت من رو میگیره راهکار شما برای مهار این فکرها و استرس چیه؟ ممنون

اطلاعات تکمیلی

سن۱۸جنسیتزنشغلمحصلوضعیت تاهلمجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

دوست خوبم سلام

کنکور دادن به علت اینکه به آینده شغلی و اجتماعی ما مربوط میشود جزو موارد مهم مرحله ای از زندگی ما هست.
اما یه نکته ای که دانش آموزان ما فراموش می کنند این است که خودشون و سلامتی جسمی وفکری خود را فدای کنکور دادن می کنند.

شما می توانید با یه برنامه ریزی زمانی مناسب و منطقی به همه جنبه های زندگی تان برسید.
برنامه ریزی منجر به این میشود که شما هم به مطالعه خود برسید وهم استرس کمتری را تجربه کنید
پیشنهاد می کنم:
برای افکارتون زمان تعیین کنید. (زمانی که دارید مطالعه میکنید و فکر غیرمرتبط به ذهنتون میاد به خودتون بگویید  من در مورد این قضیه مثلا ساعت یک تا یک و رب فکر میکنم) این مورد باعث میشه هم آگاه شوید وهم اعتماد به نفس در مورد این موضوع که این من هستم که دارم ذهنم رو کنترل می کنم نه اون منو.
یکی از کارهای که می توانید انجام دهید به خودتان بلند بگویید "ایست" الان زمانش نیست.
افکارتون روی یک کاغذ یادداشت کنید . اگر افکار مهمی هستند بعدا براشون زمان تعیین کنید در غیر این صورت کاغذتون رو بندازید بیرون.
کارهایی که در طول روز باید انجام دهید را بنویسید و هرکدوم را که موفق به انجام اون شدید علامت بگذارید.
به طور کلی اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تعیین کنید .
وقتی پشت میزتون نشستید و درس می خوانید اگر افکار غیر مرتبط داشتید بلند شید از پشت میز بروید. زیرا شما از قبل مکان درس خواندن تون رو تعیین کردید و اگر کاری به غیر از اون دارید باید مکان دیگری برای آن تعیین کنید
زمانهای که استرس تان افزایش پیدا میکند شروع کنید به نفس هایی عمیق کشیدن چند ثانیه نفس تون رو نگه دارید و سپس بازدم را انجام دهید. از 15 تنفس شروع کنید وبه مرور زمان افزایش دهید.
فاجعه سازی نکنید: به این فکر نکنید که اگر کنکور موفقی نداشتید آسمون به زمین آمده. شما تلاش تان را بکنید و بعد توکل به خدا کنید.
ورزش رو جزو برنامه تون قرار دهید حتی یک پیاده روی نیم ساعته. اما طی زمان  ثابت این کارو انجام دهید.
روی افکار منفی تون تمرکز کنید. آنها را تشخیص دهید به این فکر کنید چقدراز این افکار طبق واقعیت و منطقی است... چقدرش بر اساس خطاهای شناختی من است.
حالا این افکار چه سودی و ضرری برای من دارند...ترازوی کدوم ور سنگین تراست؟؟
مراقب تغذیه و خواب تان باشید.
درصورت لزوم از حمایت دیگران بهره ببرید.
زمانهایی را برای تفریح و لذت بردن تعیین کنید.
اگر کاری را به درستی انجام می دهید به خودتان پاداش دهید.
اندازه توان تان از خود توقع داشته باشید.
امیداورم موفق و پیروز باشید