دست زدن به کیف دیگران در کودک 3 ساله

با سلام من یک دختر 3 سال و نیمه دارم که هر موقع مهمانی میرویم سر کیف خانمهای حاضر در مهمانی به خصوص عمه و زندایی و زن عمو میرود و میگوید شکلات دارید من شکلات میخوام.....من از این کارش بسیار ناراحت میشم و همان موقع بهش میگم چرا سر کیف رفتی..اجازه گرفتی ؟ من در حال گفتن این حرفها هستم که اون خانمی که دخترم سر کیفش رفته (به خصوص عمه ی دخترم ) میگه اشکال نداره بذارشکلاتو بخوره ...در حالی که من میخوام دخترمو از این کار زشت بازدارم بقیه با حرفهاشون مانع میشند و باعث میشند تا دخترم به کارش ادامه بده. بعدم با قربون صدقه رفتن یه جورایی دخترمو به این کار تشویق میکنند... ولی من از این کارش بسیار متنفرم ....وقتی هم به خانه برمیگردیم من و پدرش بهش میگیم نباید سر کیف دیگران بری باید اجازه بگیری ولی دوباره دفعه آینده همین کار تکرار میشه. نمیدونم دخترم به خاطر سنش هنوز مسئله رو درک نمیکنه یا رفتار دیگران باعث تشویقش میشه. لطفا منو راهنمایی کنید که چگونه این عادت رو از سرش بندازم. با تشکر

اطلاعات تکمیلی

سن34جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام

اولین موضوعی که باید بدانید این است کهکودکان ذاتا کنجکاوند ،آنها دوست دارند هر جایی سرک بکشند و بفهمند داخل کیف و ساک و کشو و کمد چه خبر است و مسلم است که کنترل آنها گاهی چقدر سخت است. این رفتار شاید ابتدا قابل تحمل باشد اما به مرور مخصوصا وقتی پای غربیه ها به میان می آید، برای مادر مساله ساز می شود.
اين رفتار در سنين خردسالی تا حدودی شايع است. کودکان زیر ۳ سال از روی کنجکاوی به همه چیز دست می زنند، اما بعد از ۳ سال متوجه مالکیت و ممنوعیت ها می شوند ولی به دلیل خواسته هایی که دارند، قوانین را زیرپا می گذارند. از این سن به بعد باید مساله را جدی تر گرفت و اجازه نداد کودک به وسایلی که به او مربوط نیست، مانند کیف دیگران یا چیزهایی که برای او ممنوع شده دست بزند.
قبل از هر چیز باید به کودک آموزش داد که هر فرد مالک وسایل خود است. بعد از آنکه این موضوع را درک کرد، باید حواس جمع بود و در صورت شکسته شدن قوانین، کودک را تنبیه کرد. منظور از تنبیه فقط اعمال محدودیت است نه تنبیه بدنی، مثلا بهتر است که جريمه ای کوچک برايش تعيين کنيد تا دريابد که از اين عمل ناخشنود هستيد. البته اين جريمه را با اقتدار و مهربانی، به دور از هرگونه خشونت ارائه کنيد. مثلا محروم شدن از ديدن برنامه تلويزيونی مورد علاقه اش در همان روز می تواند يک جريمه مناسب با سن کودک باشد. در رابطه با عکس العمل دیگران هم به شما توصیه میکنم به طور جدی و رک از اطرافیانتان بخواهید که با تشویق این عمل موجب تقویت بیشتر رفتار کودکتان نشوند.

شاد و موفق باشید