سلام و خسته نباشید خدمت شما. پسر من سه سالشه و هرکاری میکنم خودش کارهای خودش رو انجام نمیده مثل غذا خوردن و لباس پوشیدنش رو باید خودم انجام بدم. دو هفته دیگه بچه دومم دنیا میاد. موندم چکار کنم. مشکل دیگه من خوابیدنش هست که تا خواب بره باید کنارش باشم.  اگه ممکنه منو راهنمایی کنید.

اطلاعات تکمیلی

سنجنسیتزنشغلوضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

مادر عزیز سلام.
ابتدا سعی کنید که فرزند شما حس استقلال رو تجربه کنه. انگیزه های لازم رو در کودک تون ایجاد کنید.
از کارهای کوچک شروع کنید. به او بگویید تو دیگه بزرگ شدی و میتونی به تنهایی وسایلت را داخل کیفت جای دهی، موهاتو شانه بزنی و لباسهاتو دربیاری. از درآوردن جوراب و دستکش و کلاه شروع کنید. لباسهایی که درآوردنش راحت هستن.
در زمینه مرتب کردن اسباب ازی ها اقدام کنید. مثلا یک بازی طراحی کنید که چندین وسیله در آن استفاده شود. بعد از اتمام بازی، به او بگویید که بیا باهم جمع کنیم. اما شما وسایل را به دستش بدهید و از او بخواهید که برود و هرکدام را سرجایش بگذارد و شما فقط حمایت و راهنمایی کلامی داشته باشید. اگر گفت نمیتونم یا کمکم کن، حتما به او نزدیک شوید و همچنان با کلام تون، راهنمایی و تشویق کنید (مثلا اون دکمه رو بزن تا در جعبه باز بشه، حالا دستگیره هاشو بگیر  و ...)
این روند رو در ابتدای همه فعالیت های ساده تعمیم بدید. لازمه که از همراهی شروع کنید و کم کم از میزان حمایتتون کم کنید.  تشویقو تمجید رو فراموش نکنید. تجربه لذت بخش حس استقلال و حس اعتماد به نفس در انجام فعالیت ها، باید تکرار شود. صبور باشید و بدونکلافگی به فرزندتون کمک کنید.
این رو هم فراموش نکنید که توقع بیش از حد از یک کودک 3 ساله نداشته باشید. مخصوصا که فرزندی در راه است و نیاز به توجه، شدیدا در فرزند شما بالا می رود. اگر توقع استقلال تبدیل به بی توجهی بشه، کار سخت میشه. تعادل و مرز این دو مسئله رو همیشه در نظر داشته باشید.
موفق باشید