رشدحركتی کودک نه ماهه

سلام ببخشيد دخترم ٢٨ هفته به دنيا آمده (وزنش موقع تولد 1200 و دور سرش٢٧ سانت )الان نه ماهه است.(وزنش٨٩٠٠ و دور سرش ٤٤ سانت،) دخترم غلت نميزند،سينه خيز نميره،تازه برگشتن رو ياد گرفته ،نشستنش تقريبا با تعادل كامل است فقط برای گرفتن اسباب بازی های اطرافش كه خيلی تلاش ميكنه بگيره گاهی اوقات می افتد،هنگامی كه روی پاهاش می ايستد پاهاش به سمت بيرون تمايل دارد،در ضمن موقع پا گرفتن ابتدا پای چپش را روی زمين گذاشت چند روز بعد پای راستش رو زمين گذاشت،برای تاتی كردن هم به همين منوال ابتدا با پای چپش تاتی كرد بعد با پای راستش ، ميخواستم بدونم مشكليه و از نظر حركتی خيلی عقبه؟

اطلاعات تکمیلی

سنجنسیتشغلوضعیت تاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی

سلام وقتتون بخیر. در مورد وضعیت حرکتی فرزند دلبندتان نمی توان گفت که تاخیر وجود دارد و فرزندتان عقب است اما این نکته را مدنظر داشته باشید که برای ایستادن و راه رفتن فرزندتان هنوز زود است و حتما باید ترتیب مراحل حرکتی بصورت غلت زدن، سینه خیز، چهار دست و پا، روی زانو ایستادن، ایستادن و راه رفتن رعایت شود. پس ابتدا غلت زدن را با دلبندتان تمرین کنید به این صورت که از پاهایش گرفته و او را روی زمین بچرخانید و مراقب دست ها باشید. زمانی که غلت زدن را شروع کرد، روی سینه خیز رفتن تمرین کنید به این صورت که روی شکم، روی سطح شیبدار به سمت پایین با کمک دست ها الگوی سینه خیز را کار کنید و بعد از شروع سینه خیز، فرزندتان را در حالت چهار دست و پا نگه دارید و سپس چهار دست و پا رفتن را با کمک دست ها و پاها تمرین کنید. برای ایستادن و راه رفتن تا ۱۲-۱۸ ماهگی فرصت دارید پس عجله نکنید. اگر فرزندتان تا یک سالگی خدای ناکرده به مرحله ی چهار دست و پا نرسید، حتما به یک متخصص مراجعه کنید.