علت و درمان ضعف اعصاب و استرس زیاد

سلام و خسته نباشید من خیلی دچار استرس میشم حتی اسم استرسم که بشنوم باز استرس میگیرم. ضربان قلبم خیلی زیاد شده. خیلی هم جدیدا ترسو شدم نمیتونم خودم رانندگی کنم یا حتی توو ماشینم که کنار کسی میشینم خیلی میترسم اینجوری نبودم ولی جدیدا خیلی خیلی ترسو شدم نمیدونم چیکار کنم مشکل دقیق من چی هست ؟ احساس میکنم اعصابم ضعیف شده لطفا راهنماییم کنید

اطلاعات تکمیلی

سن34جنسیتزنشغلوضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

روانپزشک و رواندرمانگر

سلام
برای درمان استرس درمان دارویی و غیر دارویی را می توان انجام داد.
توصیه می کنم به روانپزشک و رواندرمانگر مراجعه کنید.
 توصیه می شود مقاله زیر را مطالعه کنید:

🔴 #استرس

🔴آیا استرس خوب است؟

 در میانۀ قرن بیستم، نظریه‌پردازان اولیه دریافتند که مقدار کمی استرس خوب است و می‌تواند نیروبخش و مشوق باشد. ازاین‌رو هانس سایلی، متخصص غدد، تمایزی میان «eustress» (استرس خوب) و «distress» (استرس بد) قائل شد.

🔴تفاوت بین استرس خوب و بد چیست؟

در اصل، تفاوت میان استرس خوب و بد در خودِ استرس‌های بیرونی نیست، بلکه در چگونگی واکنش انسان یا دیگر حیوانات به آن است. آن‌طور که هملت به روزنکرانتس می‌گوید: «هیچ چیزی خوب یا بد نیست، تفکر ماست که خوب یا بد را می‌سازد.» یان رابرتسون، روان‌شناس و عصب‌پژوه، در کتاب بسیار جذاب و خواندنی خود تسلی افراطی مشهوری را که نیچه عرضه می‌کرد، بیان می‌کند: آنچه مرا نکشد نیرومندترم می‌کند. سؤال اصلی رابرتسون این است: آیا می‌شود خود را طوری تربیت کنیم که بیشتر شبیه نیچه باشیم و با استرس‌های جزئی و جدی در زندگی قدرتمندانه‌تر روبه‌رو شویم؟

🔴چگونه استرس بر مغز اثر می گذارد؟

اولین‌بار در دهۀ ۱۹۸۰ شواهدی کشف شدند که نشان می‌دادند مغز «سخت‌افزار» نیست بلکه در واکنش به تجربه‌ای جدید، از لحاظ فیزیکی، تغییر می‌کند. (این پدیده را اکنون انعطاف‌پذیری عصبی می‌نامیم.)  نرم‌افزار تجربه می‌تواند سخت‌افزار مغز را بازمهندسی کند.» (احتمالاً این مسئله به همین اندازه هم تعجب‌آور بوده زیرا، در آغازِ امر، استعاراتِ رایانه‌ای به شکلی نامناسب در زیست‌شناسی انسانی به کار می‌رفتند.)

🔴آیا استرس بر ژن ها اثر می گذارد؟

  ژن‌ها در بدن در واکنش به محرک‌های محیطی، شامل محرک‌های استرس‌زا، تغییر می‌کند.
 «همه می‌توانند یاد بگیرند ذهن و احساسات خود را کنترل کنند» و این‌گونه «استرس را در محدودۀ خود به یک مزیت تبدیل کنند.»