زورگویی و لجبازی کودک 15 ماهه

سلام و خسته نباشین. پسرم 15 ماهشه. خیلی لجباز و زورگو شده هرچی رو که می بینه میخواد اگه ندم شروع به جیغ میکشه یا وقتی میخوام چیزی رو از دستش بگیرم نمیده بازم جیغ میزنه...

بعضی وقتها اسباب بازی یا هرچی که نزدیکش باشه رو پرت میکنه. موهای بچه ها رو می کشه. اصلا حرف گوش نمیده و من بعضی وقتها سرش داد میزنم و یا وقتی به گاز دست بزنه می زنم رو دستش ولی گریه میکنه و باز هم میره دست میزنه واقعا از دستش درمونده شدم. تورو خدا باید با اینجور بچه ها چطوری رفتار کنم ....من اصلا نمیدونم بچه اولم هست و تجربه ای ندارم.

خواهر زادم یه پسر دوساله ونیم کاملا حرف گوش کن هست یعنی از اول اینطور بوده...من دایما پسرم رو با اون مقایسه میکنم و اعصابم خورد میشه و گریه میکنم.

در ضمن پسرم باز یه مدته که شب ها هر 5 دقیقه از خواب بلند میشه و گریه میکنه.قبلا هم اینجوری بود ولی رفته رفته خوب شد تا الان باز شروع شده....وزنش هم 12و 800 هست

واقعا از این وضع خسته شدم فکر میکنم هیچ بچه ای اینجوری نیست .خواهش میکنم راهنمایی کامل کنید تا بدونم رفتار کردن و تربیت پسر 15 ماهه باید چطور باشه

با سپاس

اطلاعات تکمیلی

سن25جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

مادر عزیز سلام.

در رابطه با کتک زدن، جیغ و داد کردن، مو کشیدن و موارد این چنینی که در فرزند شما وجود دارد، می توان به چند راهکار اشاره کرد که در انتها عرض میکنم.

اما چون مشکلات خواب هم در کودک شما دیده میشود، پیشنهاد بنده این است که در اولین فرصت به یک روانشناس یا کاردرمان رفتاری حیطه کودکان مراجعه کنید. نکته قابل ملاحظه ای که وجود دارد، سن مناسب فرزند شماست. اقدام شما در زمان مناسبی انجام شده است. پیگیری شما با جلسات درمانی مستمر، باعث پیشرفت سریعتر فرزندتون میشود. نگران نباشید و در زمینه نحوه تربیت و برخورد با فرزند دلبندتون از یک مشاور به صورت حضوری راهنمایی بگیرید.

مادر عزیزم شما در نحوه رفتار با اولین فرزندتون نیاز به راهنمایی مداوم دارید. آرام باشید، اما جدی. اجازه ندهید که این رفتارها شما را تسلیم فرزندتون کند و نتیجه این رفتارهای پرخاشگرانه، رسیدن به خواسته اش باشد. از آسیب زدن به دیگران (مثل کشیدن مو، کتک زدن و ..) دورش کنید و قاطعانه برخورد کنید. نه کتک؛ نه فریاد. چون اینها رفتارهای بدی هستند که باید در فرزند شما خاموش شوند؛ نه اینکه در شما روشن شوند. به آرامش خودتون مسلط باشید و از کوره درنرید. فرزند شما فقط 1 سال و 3 ماه دارد! نیاز به آموزش دارد. پس به او فقط به دید یک کودک نگاه کنید.

آرامش شما اصلی ترین کمک کننده است.

راهکارها: به صورت هماهنگ با پدر، در جواب این رفتار باید قاطعانه در برابر کودک تان بایستید. اگر برای رسیدن خواسته ای این کار را می کند، حتما به او توضیح دهید که این رفتار او اصلا تاثیری در رسیدن به خواسته اش ندارد. این روند ممکن است کمی به طول بینجامد. تسلیم نشوید. تسلیم شدن شما یا همسرتان در برابر کتک زدن، گریه یا فریادهای کودک تان، تاثیر دوچندان بدی بر تقویت این رفتار دارد. چون کودک شما متوجه می شود که این روش جواب می دهد و به خواسته اش می رسد.

در زمان کتک زدن شما، به چشمانش خیره شوید و قاطعانه بگویید: "نه؛ تمام" بعد او را از به آرامی از خود دور کنید و با او صحبت نکنید، نگاهش نکنید و خودتان را مشغول انجام کار دیگری کنید (موبایل، کتاب، ظرف شستن و  …)

در حین انجام فعالیتِ خودتان، اصلا سرزنش کلامی، نگاهی، رفتاری و ... نشان ندهید. بعد از آرام شدن او و خودتان، به این مسئله اشاره نکنید و کار بدش را یادآوری نکنید.

با تکنیک "بی اعتنایی" به تدریج این رفتارها خاموش می شوند. صبور باشید.