سلام. همسر من چند روز پیش با موتور تصادف کرده پاش قسمت کنار ساق و ماهیچه بین موتورش و یه ماشین قرار گرفته و ضربه خورده البته عکس انداختن دکترگفته ضربه و کوفتگیه فقط و با باند بسته روز اول فقط درد میکرد و ورم داشت از روز دوم ورمش کمتر شده و درد نداره تقریبا ولی خیلی کبوده این طبیعیه؟ واسه کبودیش نباید کاری کرد؟ نا گفته نماند همین پاش دوازده سال پیش به علت تصادف سنگین عمل شده و توش پلاتینه

پاسخ مشاور

فیزیوتراپیست

سلام وقت بخير.

كبودی در محل بعد از التهاب و ضايعه طبيعی است.

برای از بين رفتن سريعتر پيشنهاد اول بالاتر قرار دادن پا است به اين صورت كه يک يا دو بالش به صورت طولی زير پا قرار دهيد تا پا حداقل ١٥ سانتی متر بالا تر از سطح قلب قرار گيرد.

مسئله دوم انجام حركت پمپاژی در پا برای بالاتر بردن جريان خون در پا است برای اين كار  از ايشون بخواهيد پنجه و مچ پا را به سمت صورت بكشند و سپس بلافاصله رها كنند، اين حركت بايد با تكرار بسيار بالا انجام دهيد مثلا ٥٠ تا ١٠٠ بار تكرار در روز يا حتی بهتر است بيشتر از اين انجام شود، برای اطلاعات بيشتر عبارت ankle pumping را در گوگل جستجو كنيد.

پيشنهاد سوم برای رفع سريعتر اين ورم گذاشتن يخ رو موضع است، چند تكه يخ كوچک را در كيسه فرسز بريزيد و گره بزنيد سپس لای حوله نازک يا ملحفه بپيچيد و ١٠ دقيقه روی محل بگذاريد، و حداقل ٣ بار در روز تكرار كنيد و بين هر بار يخ گذاشتن تا بار بعد حداقل ٢ ساعت فاصله بی اندازيد.

موارد بالا را رعايت كنند سريع كبودی رفع می شود.