غریبگی کردن پسر 4 ماهه

با سلام.

پسر ۴ ماهه م با یک عده از اطرافیان از جمله مادر همسرم غریبگی میکنه و تو بغلشون نمیمونه. مادربزرگش خیلی روی این مسئله حساس هستن و میخوان بچه تو بغلشون آروم بمونه. هروقت گریه میکنه بغل من یا پدرش نمیدنش و بچه انقدر گریه میکنه تا کبود میشه و طبعاً دل‌من و پدرش هم خون میشه. عقیده ی ایشون اینه که بچه باید به من عادت کنه و اگر تو بغلم بمونه کم کم عادت میکنه. آیا این نظریه درسته؟ چطور برخورد کنم که نه ایشون ناراحت بشن نه من و پسرم اذیت بشیم؟ من بهشون گفتم بچه اینجوری به ما و شما بی اعتماد میشه و بیشتر گریه میکنه اما اگه مطمئن بشه هرموقع اراده کنه میتونه پیش من یا پدرش برگرده با اطمینان خاطر بیشتری بغل شما هم میمونه اما حرفم رو قبول نکردن. هر وقت قراره ببینیمشون سر تا پا استرس میشم. میترسم این اتفاقِ مکرر تو روحیه و ناخودآگاه پسرم تاثیر بذاره. لطفاً راهنماییم کنید. ممنونم.

پاسخ مشاور

روانشناس و مشاور

سلام
از این که کلینیک نی نی سایت را انتخاب کردید صمیمانه متشکرم.

متاسفانه این موضوع از نقاط منفی خانواده های ماست که انتظارات نابجا دارند. این که مادربزرگ با محبت هستند و نوه خودشان را دوست دارند بسیار زیبا و قابل احترام است. اما بعضی از بچه ها مخصوصا در این سنین و سنین ابتدایی هنوز به آغوش دیگری اعتماد نداشته و امنیت کسب نمی کنند. این که بچه در آغوش هر فردی بمونه و گریه کنه تا عادت کنه یک باور بسیار غلط است. در این سن کارشناس ها توصیه اکید دارند تا ما با رسیدگی های به موقع فضایی ایجاد کنیم که این باور در کودک شکل بگیره : ( دنیا جای امنی است) با شکل گیری این مساله ما ریشه های شخصیت سالم را در آینده فرزندان نهادینه کردیم. در سالهای ابتدایی دریافت محبت و امنیت به ما این حس را می دهد که من مورد توجه و پذیرش هستم و می توانم به دیگران اعتماد کنم. در مقابل تنها ماندن و ایجاد فضای سرد و این که کسی به گریه من توجه ندارد می تواند در آینده مشکلات شخصیتی ایجاد کند
بنابر این شما در درجه اول با حفظ احترام و ادب طوری که ایشان نیز ناراحت نشوند به توضیح این مدل بپردازید و در صورتی که این اتفاق تکرار شد .1- سعی کنید ارتباط کم تری داشته باشید تا سن کودک شما بیشتر شود 2- ناچار هستید خیلی جدی اما با کمال احترام خواسته خود را مطرح کنید حتی اگر موجب دلخوری دیگران هم بشود.
شاد و پیروز باشید.