سلام خسته نباشید من یه دختر شش ساله دارم که کلا دختر خوب و آرومیه ولی یه چیزی که خیلی منو ناراحت میکنه اینکه هیچ کاری رو کامل انجام نمیده و اگرم انجام بده کاملا نامرتب مثلا اسباب بازی هاشو میاره تو هال جمع که نمیکنه، اگرم جمع کنه همه رو میریزه توو کمدش میره میگم لباس هاتو برو بزار توی کمد همه رو قلمبه میکنه میزاره توو کشو در صورتی که یادش دادم که لباساشو مرتب بچینه تو کشوش اینقدر بهش گفتم واقعا دیگه خسته شدم شما راهکار بدین بهم چطوری باهاش رفتار کنم؟ پیشاپیش ممنون از پاسختون

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام و درود
دوست عزیز اگر این تیپ کارها رو در زمینه های دیگه هم انجام میده و به تعبیری هیچ کاری رو به سرانجام نمیرسونه حتما به متخصص مراجعه کنید و ازشون بخواین که از نظر مبتلا بودن به اختلال نقص توجه و بیش فعالی چک بشه، یکی از شایعترین علایمی که در کودکان مبتلا به سطوح مختلف نقص توجه دیده میشه نداشتن توجه مستمر و پایدار بر انجام کارها و عدم توانایی به سرانجام رسادن کارهاست.
اما اگر صرفا در زمینه نظم و مواردی که بهش اشاره کردید این رفتار وجود دارد میتوانید جدول رفتاری براش تنظیم کنید و در ازای هر بار که رعایت نظم و ترتیب را میکند پاداشی در نظر بگیرید و این پاداش را همراه با پاداشهای کلامی کنید تا به مرور نرخ رفتارهای همراه با نظو در فرزندتان بالا رود، تمرکزتان را از اشاره به رفتار بی نظمی اش و مشاجره در این مورد بردارید و بی توجهی کامل به این موضوع نشان دهید در عوض برای نظم پاداش در نظر بگیرید.
پایدار و سرافراز باشید