آلزایمر پدر و آسایشگاه

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 1413 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام روزتون بخیر.

حسابی مستأصل شدیم. گفتم از شما بپرسم شاید راهی جلوی پام بذارید. پیشاپیش ممنونم که وقت می ذارید که نوشته های منو می خونید.

بابام آلزایمر داره . همه چی یادش می ره آدرس خونه و حتی از وقتی بردیمش دکتر انگار بدتر شده توهم می زنه و دایم در حال کل کل کردن با مادرمه... تحملش واقعاً سخته ...

پدر و مادرم تنهایی زندگی می کنن ما بچه ها سر خونه و زندگیمون هستیم. مامانم ناراحتی قلبی داره قلبشو عمل باز کرده و الانم قلبش بزرگ و کم کاره. بابام متولد ۱۳۲۴ هست و مادرم ۱۳۳۰. مستأجر هم هستن و وضع مالی خیلی جالبی ندارن با یک حقوق بازنشستگی بابام زندگی می کنن.

الان موندیم که چیکار کنیم. مامانم حسابی خسته و داغون شده می گه بذاریمش آسایشگاه بابام به مامانم خیلی وابستس نمی دونم چیکار کنیم هر چی هم دکتر دوا کردیم بدتر شده و بهتر نشده یه عمر مادرم از دست بابام کشیده تو کل زندگیش از دست بابام یه خواب درست نداشته وقتی سر کار می رفت ۵ صبح مامانمو بیدار می کرد الانم که پیر شده و بازنشسته بازم اذیتش می کنه و هم اینکه مرد خوبی نبوده چندان. الانم که پیر شده اینجوری... اما من دائم گریه می کنم و دلم براش می سوزه دلم برای هر دوشون می سوزه ...موندیم چیکار کنیم... خواهش می کنم اگه راهی رو می شناسید جلوی پای من بذارید. واقعا ممنون می شم....

پاسخ مشاور

روانشناس و مشاور

با سلام
من کاملا مشکل شما رو درک می کنم.

متاسفانه در ایران خانه سالمندان بین مردم با دیدگاه منفی همراه شده است. اما باید نگاهی عمیق به این مقوله داشت . به این شکل که مشکل اساسی افراد در خانه سالمندان چیست؟
به راحتی می توان به این سوال پاسخ داد : عدم ملاقات و رسیدگی فرزندان

متاسفانه ما افراد رو در خانه سالمندان رها می کنیم و خیلی از افرادی که در خانه سالمندان هستند( با وجود این که بیماری خاص مثل مشکل پدر شما ندارند) از نوع زندگی راضی هستند اما مهم ترین درگیری و خواسته اونها عدم ملاقات فرزندان است.
با توجه به این نکته باید بگم در حال حاضر که پدر شما دچار مشکل آلزایمر هستند هم برای خود او و هم برای مادری که مشکل قلبی داره صلاح بر این است که مراقبت ویژه ازشون به عمل بیاد.
مشکلات فردی که آلزایمر شدید داره و در خانه به یک فرد زندگی میکنه بسیار زیاد و انرژی بر هست . و نگهداری او توسط مادر اصلا توصیه نمی شه مادر شما با مواردی که مطرح کردید توان مراقبت از او را ندارد . در نتیجه هم خود مادر و هم پدر شما در مواجه با خطر هستند در اینجا توصیه به نگهداری توسط پرستار یا خانه سالمندان می شود.

اما این نکته را فراموش نکنیم که بعد از این اتفاق فرد را رها نکنیم و با یک برنامه ریزی بین فرزندان  و حتما بصورت منظم و هفتگی بچه ها از او ملاقات داشته باشند.
شاد و پیروز باشید.

تجربه شما

ممنون آقای دکتر از راهنماییتون...

قبلاً که برده بودیمش دکتر، می گفت بره آسایشگاه دق می کنه.. بنظر شما اینطوریه؟ بیماران آلزایمری چقدر متوجه اطرافشون هستن؟ مثلاً ما می ریم دکتر شبش می یاد خونه میگه رفته بودیم هیأت (در حالیکه توی عمرش هیأت نرفته) !!!!!! من نگران این هستم که دچار عذاب وجدان بشم بعدش...

پیشاپیش ممنون از وقتی که برای بنده حقیر می گذارید...

@نیلوفر۱۳۹۶

سلام
خواهش می کنم
ببینید خیلی به درجه و شدت بیماری هم بستگی داره و این که دکتر گفته دق می کنه بیان علمی نبوده همانطور که عرض کردم صرفا آسایشگاه خصوصا برای این نوع از افراد جای بدی نیست این که ما چقدر به این افراد سر می زنیم و پیگیر حالشون هستیم مساله ای است که رعایت نمی شه و اتفاقا این رفتار ها مشکل ساز می شن نه ماندن در آسایشگاه . کما این که می دونیم رسیدگی و فضای آرامش برای خود فرد آماده می شه و همینطور مادر شما هم در شرایطی نیست که بتونه به تنهایی از پس ایشون بر بیاد.