آموزش دستشویی به کودک

سلام  من یه دختر دو سال و نیمه دارم که از وقتی از پوشک گرفتمش برای مدفوع کردن مشکل داره و دستشویی نمیره و همین موضوع باعث ایجاد یبوست براش شده در حالی که قبل از اون روزی سه بار مدفوع میکرد . صحبت کردن و تشویق کردن هم هیچ اثری روش نداره . لطفا سریع راهنمایی کنید چون خیلی درمانده شدم

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
تشکر از اینکه مارا انتخاب کردید
گرفتن کودک  از پوشک، قبل از اینکه بتواند به راحتی از توالت استفاده کند، ممکن است منجر به حبس مدفوع شودو و مشکلات یبوست را به وجود آورد  برای همین در پوشک راحت تر دفع میکنند
شاید کودک شما هنوز امادگی لازم برای از پوشک گرفتن را نداشته باشد .بسیاری از بچه ها از عمل دفع میترسند و فکر میکنند عضوی از بدنشان دارد دفع میشود بهتره با بازی مشکل رو حل کنید بهش بگید که وقتی غذا میخوریم غذای ما کجا میره مثلا غذا از دهن ما میره تو دلمون بعد میاد تو شکممون و مارو قوی میکنه و بقیه غذاها برای اینکه تو دلمون نمونه پی پی و جیش میشن میان بیرون پی پی ها دوست دارند برن خونه خودشون و تو دل ما نباشن بخاطر همین وقتی تو دلمونن فشار میارن که مامیخوایم بیایم بیرون ماباید کمکشون کنیم میتونید وقتی خودتون میرید w.cبگید من میخوام برم w.cتا پی پی هابرن خونشون😊 وقتی تو w.cمیره و پی پی میکنه با خوشحالی بگید افرین الان پی پی ها خیلی خوشحالن سعی کنید زود آب بگیرید تا شسته شه و بگید ببین تند تند دارن میرن خونشون الان دیگه تو دلت نیستن ودلت درد نمیگیره میتونید از تبدیل های فرنگی استفاده کنید تا در توالت فرنگی بشینه ونبینه
برای کودکتان یک صندلی توالت کوچک بخرید و به او یاد دهید که هر زمان احساس نیاز کرد، روی آن بنشیند. می توانید این صندلی را در حمام، دستشویی یا اتاق خود کودک قرار دهید.
 غذاهای ملین و مصرف سبزیجات را در برنامه غذایی کودکتان بگنجانید
 5 نکته مهم را بخاطر داشته باشید
1. نکته مهم آن است که برخورد والدین در مواجهه با رفتار کودک، باید همراه با آرامش و به دور از ایجاد تشنج باشد.
2.والدین نباید با هیچ روشی که به اعمال زور منتهی شود، کودک را وادار به عمل دفع کنند.
3.نباید برای حل این مشکل از تهدید و تنبیه استفاده کرد.
4. والدین می‌توانند از خوراکی‌های ملین مانند سبزیجات فراوان و یا آلو در رژیم غذایی کودک استفاده کنند تا دچار یبوست نشود.
5.هرگاه کودک خواست به وسیله این رفتار، قدرت نمایی کند یا باج عاطفی بگیرد، والدین با استفاده از تکنیک کم توجهی به رفتار نامطلوب، از این خواست کودک جلوگیری کنند.