حرف گوش نکردن کودک 5ساله

سلام و خسته نباشی من دختر تقریبا 5ساله دارم که به شدت شیطونه و اصلا به حرفای اطرافیان و یا خانواده که شامل من و پدرش هستیم گوش نمیده میشه راه حلی ارائه بدید تا مشکلم باهاش حل بشه آخه این رفتارش به شدت اعصاب برام نزاشته و منو که قبل بارداری فرد ساکتی بودم پرخاشگر و عصبی کرده من تو زندگی روزمره با همسرم از همه لحاظ هیچ مشکلی ندارم فقط بچم باعث شده رفتارام تغییر کنه دوست دارم یک خانوم خوبو مودبی بشه در آینده برای خودش اما این رفتارایی که اون داره و من با اون دارم میشه، میدونم درست نیست خشونت ولی طاقتمو کم کرده صبری برام نمونده مثلا اگه ازش بخوام وسایلی که ریخته رو بزار سر جاش با بازیگوشی هاش یا انجام نمیده یا اگرم انجام میده نصفه و نیمه و یا جای دیگه مثل پشت تختو پرده قایم میکنه که منم بعد اینکارش فورا عصبانی میشمو میرم سمت تمیز کاری و گذاشتن وسایلش سر جاش اونم عین خیالش نیست دخترم هنوز مهد نمیره به نظر شما رفتن مهد امکان تغییر تو رفتارشو داره که من سال بعد بفرستمش؟؟بازم ممنون منتظر پاسختون هستم

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

دوست عزیز رفتارهای خوب و بد هر دو به وسیله پاداش گرفتن و توجه تقویت میشن بنابراین وقتی کارای اینچنینی از کودک سر میزنه باید اطرافیان بی توجهی کامل نشون بدن در واقع توجه اطرافیان منجر به تثبیت و پر رنگ شدن این رفتارش شده.طوری که کودک فک کنه اصلا کارش رو ندیدن نه اینکه واکنش نشون بدید .بنابراین تا یک مدت فقط به رفتارای مثبتش توجه کنید و به شدت بهش پاداش کلامی و مادی بدید تا زمانی که بستر برای قانون گذاری در مورد رفتارهای منفیش اماده بشه.وقتی میگیم رفتارهای منفیش رو نبینید یعنی حتی با حالت چهره هم واکنش نشون ندید و انگار وقتی داره بدخلقی میکنه و یا عصبی میشه و در رو محکم میبنده شما نمیبینیدش چون با تمام این کارا میخواد توجه شما رو جلب کنه در عوض وقتی با خوش اخلاقی کاری رو میکنه به شدت بهش پاداش بدید و تشویقش کنید که چه دختر مهربون و با اخلاقی یا صحبتای مشابه

 اگر هم پاداشی براش تعیین میکنید برای رفتارهای مثبتش باشه که نرخ شیوعش بالاست تا اعتماد به نفسش بالا بره و احساس کنه از پس تمام قانونهایی که براش میذارید بر میاد.
رفتن به مهد و تاثیر مثبت و منفی آن کاملا بستگی به رفتار و سبکی دارد که شما در منزل با او در پیش میگیرید، و اینکه او در منزل چقدر قانون پذیری را فراگرفته است تا بتواند در محیط بیرون انرا اجرایی کند