کمبود ویتامین دی دردوران بلوغ

دختر سیزده ساله ای دارم که به بلوغ رسیده و پنج ماهه که پریود میشه ..از وقتی پریود شده مفصل های پاش موقع راه رفتن صدا میده .قدش ۱۴۸  . ایا کمبود ویتامین دی باعث کند شدن رشدش میشه ؟ چه دارویی باید بدم .لبنیات مصرف میکنه .شربت کلسیوم هم بهش بدم..میخوام قدش بلندتر بشه ..تا کی رشد قدیش ادامه داره؟

پاسخ مشاور

متخصص تغذیه

سلام

میزان ویتامین D خونشون در آخرین آزمایش چقدر بوده؟

قطعا کمبود ویتامین D منجر به بروز خیلی عوارض به خصوص در این سن بشه. مهمترین اون میتونه مشکلات پوکی استخوان در سنین بالا به خصوص بیشتر از 50 سال باشه. بنابراین علاوه بر مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین D مثل جگر، ماهی، تخم مرغ بایستی حداقل روزانه 2 لیوان شیر رو بدید که مصرف بکنن. در مورد قد تا حدود 3 سال دیگه میتونن افزایش داشته باشن. در کنار ورزش هایی مثل شنا، والیبال و بسکتبال می تونن زیر نظر دکترشون از برخی مکمل ها مثل زینک و ال آرژینین هم استفاده کنن که به رشد قدشون کمک بکنه.

با احترام