تفسیر آزمایش دیابت

با سلام

من قبل از باردار شدن آزمایش که میدادم قند ناشتام زیر 90 بود و فرد کم خوراکی هم نبودم البته پرخور هم نبودم بعد از بارداری قند ناشتام 90 بود که دکترم گفت بالاست و چون سابقه دیابت هم در خانواده پدری و هم در خانواده مادری داشتم خیلی ترسیدم و به شدت مراعات کردم که یه کاهش وزن 5 کیلویی تو اول بارداری نصیبم شد. آزمایش جی تی تی را هم هفته 13 بارداری دادم و استرسم برا این آزمایش خیلی زیاد بود که نتایج اینطور بود

ناشتا 81

یک ساعت بعد 200

دو ساعت بعد 160

سه ساعت بعد 104

که دکتر زنان بهم گفتیک ساعته ات بالاست رعابت کن منم رفتم پیش متخصص تغذیه رژیم گرفتم و تحت نظر یه دکتر غدد هم بودم به دستگاه تست قند خانگی خریدم و هر روز قندهای ناشتا و دو ساعته ام را چک کردم و موفق شدم در بارداری تمام قند ناشتاتم را زیر 80،و دو ساعته هام را اکثرا زیر 90"نگه دارم و فقط چند مورد بالای 90،داشتم که البته اونم هیچوقت از رنج 120 خارج نشدم.حالا زایمان کردم و چون شیر میدم گاهی خیلی گرسنه میشم و یه مقدار غذام را بیشتر کردم و سیب زمینی را که قبلا کلا حذف کرده بودم استفاده میکنم البته همچنان به شیرینی جات خرما عسل و میوه های مثل موز لب نمی زنم چند بار وقت کردم قندم را چک کنم ناشتاهام بین 80 تا 90،شده و دو ساعته هام اکثرا بین 90 تا 110 البته گاهی ازین رنجا که گفتم کمترم شده اما خب اکثرش اینطور درومده.با توجه به سابقه دیابت تو ارثمون خیلی نگرانم دوست ندارم دیابتی بشم اگه ممکنه راهنماییم کنید که رنج قندم چند باشه از دیابت در امانم.

یه نکته هم هست که خیلی ذهنم را درگیر کرده من در طول بارداری سه ماه پشت سرهم a1c را چک کردم که دو ماه اول 5.1 و 5.3 درومد ولی ماه سوم با اینکه رنج قندام خیلی پایین اومده بود و حتی دو ساعته زیر 70 داشتم 6.3 شد که دکتر غدد گفت دیگه لازم نیست این آزمایشو بدی.می خواستم بدونم چطور ممکنه قند ناشتا و دو ساعته آدم تو رنج باشه اونوقت a1cآدم تو رنج دیابت.اینم بگم من میان وعده اصلا زیاده روی نمی کردم با فاصله یک ساعت به یک ساعت میان وعده می خوردم اونم مثلا یدونه میوه یه پیاله آجیل یا یه لیوان شیر.

ممنون از پاسخ گوییتون

پاسخ مشاور

مشاور دیابت بارداری و کودکان

با سلام
خوشحالم که بارداری خوبی رو پشت سر گذاشتید.
اولا که آفرین به ارادتون که همچین رژیم سختی گرفتید دوما خیلی خوبه که اینقدر به فکر سلامتیتون هستید.
رنج قند شما در حال حاضر با افراد غیر دیابتی هیچ تفاوتی ندارد حتی شما در رنج افراد پیش دیابت هم نیستید.
رنج قند افراد نرمال به شرح زیر است :
قند ناشتا زیر 100
قند 2 ساعته زیر 140

پس نگران نباشید قندهای شما بسیار عالی است اما در کل بدانید برای جلوگیری از دیابتی شدن باید هفته ای 150 دقیقه تحرک داشته باشید و رژیم غذایی رعایت کنید.

a1c معدل قند 3 ماهه است پس فقط بستگی به قند ناشتا و 2 ساعته ندارد کل قندها در طول شبانه روز میتواند نتایج ای وان سی شما رو تغییر دهد.
برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن 82433-021  داخلی1 تماس حاصل فرمایید.