افسردگیه دوره ای آقای صدیق منش

سلام خسته نباشید

آقای دکتر من چون امکان رفتن پیش مشاور رو ندارم دارم خودم روی خودم کار می کنم از سخنرانیه آقای هلاکویی در مورد افسردگی و استرس و کتاب از حال بد به حال خوب شروع کردم رسیدم به درماندگیه آموخته شده که خیلی خوب بود و به من خیلی کمک کرد بعدش رسیدم به مهارتهای ده گانه زندگی ولی توی قسمت خود آگاهی مشکل دارم اینکه نقاط قوت و ضعفم واقعا چی هستن یا کی هستم اشرافی بهش ندارم مثلا قبلا فکر می کردم مهربان و دلسوز هستم اما فهمیدم این مهر طلبی بوده یا فداکارم این تایید طلبی بوده دید خوبی نسبت به خودم ندارم چه ظاهر چه باطن یا اینکه چه حقوق و مسئولیتهایی دارم دقیق نمی دونم مثلا در زندگیه مشترک هم اصلا به حقوقم به جز اونکه در قانون نوشته شدم خیلی واقف نیستم اینکه کجاها حق اعتراض دارم کجا ندارم و بیشتر ساکت و منفعلم تا جایی دچار اشتباه نشم این اذیتم میکنه باعث شده همسرم خیلی حقی برای من قائل نباشه یعنی خودم نخواستم و نمی دونستم کجاها باید بخوام مثلا قانون میگه زن در مورد مادر همسر وظیفه نگهداری نداره اما فرهنگ ما میگه وظیفه زن هست چطور باید این مسائل رو بفهمم من همون رژان هستم که د رتاپیک همسر داری با خانم دشتی صحبت میکنم منتها ایشون گفتن در مورد قسمت های مربوط به تغییر شخصیت خودم اینجا سوالاتم رو مطرح کنم بهتر ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ مشاور

روانشناس و مشاور

سلام
متاسفانه خیلی از مواقع هست که ما با مطالعه پراکنده بیشتر سر در گم می شیم و واژه ها و مواردی رو یاد می گیریم که اگر حال خوبی نداشته باشیم بیشتر برامون چالش ایجاد می کنه
می خوام مثال بزنم:
شما از افسردگی اسم بردید اگر واقعا ویژگیهای یک فرد افسرده رو داشته باشید می دونیم که یکی از ویژگی های افسردگی تکرار یا نشخوار فکری هست و شما با مطالعه نا درست ممکنه کلماتی رو پیدا کنید که مدام برا یخودتون تکرارش می کنید و این برای شما مشکل ایجاد میکنه
یا یک ویژگی دیگه می تونه این باشه که یک فرد که افسردگی داره نقاط منفی رو بیشتر جب م یکنه یعنی مثلا در مطالعه شما می فهمید مهرطلب بودید (البته این ممکنه نتیجه گیری اشتباه باشه) وبه ویژگی های دیگه خودتون نگاه نمی کنید.
من خیلی خوبه که سن شما رو هم بدونم تا بتونم کمک کنم و متناسب با ویژگیهای شما مطالبی رو برای مطالعه و پیگری بهتون معرفی کنم
لطفا سن وضعیت تاهل تحصیلات خودتون و در صورت تاهل همسرتون وتعداد فرزندان اگر فرزندی دارید  .... رو یک سری اطلاعات فردی
و این که چند وقت هست که ین حس رو دارید برای من در یک سوال جداگانه ارسال کنید و عنوانش رو همین بذارید و بهش عدد 2 هم اضافه کنید من متوجه بشم که این دومین سوال شما بوده
بسیار ممنون که ما رو انتخاب کردید