با سلام خدمت شما؛من یک پسر چهار ساله دارم که با خانواده شوهرم توی یک ساختمان دوطبقه زندگی میکنیم پسر خیلی پرخاشگر وعصبی شده مدام تا چیزی رو میخواد صدا میده تاکسی چیزی تعارف میکنه صدا میده؛من خیلی باهاش حرف میزنم با آرومی میگم اینجوری دوست شیطونه میشی صدا بدی براش قصه میگم که این اخلاقش یادش بره ولی باز فایده ای نداره ومن از طرز رفتارش خجالت میکشم ومن جایی میریم اصلا سلام نمیکنه از کوچیکیش پیش کسی نمیرفت خجالتی هست ولی خیلی عصبی یعنی از وقتی رفته مهد عصبانیتش بیشتر شده تا مدتی میخواستم نفرستمش مهد چون مربی میگفت روزهای اول پسر آرومی بوده ولی الان خیلی شیطون شده حالا نمیدونم بفرستمش یا نه ؛بعد همش دلش میخواد خونه ی پدر شوهرم باشه ودم در حیاط وتو حیاط دوچرخه بازی کنه با حرف زدن میارمش بالا یه وقتای هم به زور میشه عصبانیتش به خاطر اینم باشه؛ممنون میشم راهنماییم کنید
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز تشکر ازاینکه سوالتون رو با ما درمیان گذاشتید بچه هایی که با پدربزرگ ومادربزرگشون زندگی میکنند بخاطر توجه وحمایتی که بهشون میشه معمولا این رفتارها رو دارند از طرفی وقتی شما با خواسته اش مخالفت میکنید میدونه که کسانی هستند که شاید قبول کنند . وقتی شما دعواش میکنی میره سمتشون تا حمایت بشه گاهی موضوع برعکس هم هست ینی شما بخاطر اینکه صدای گریه کودکتون رو نشنوند و زیر سوال نرید در برابر خواسته هاش زود کوتاه میاید بچه ها خیلی زود نقطه ضعف ما رو یاد میگیرند وبراساس اون رفتار میکنند. بهتره با خانواده همسرتون توافق کنید که باشما هماهنگ باشند مثلا وقتی به منزلشون میره بگند از مادرت اجازه گرفتی؟یا بدون هماهنگی شما جایی نبرنش وبگن اول باید از مادرت اجازه بگیری وقتی بی دلیل گریه میکنه بخواید که حمایت افراطی نکنند در مورد مهد رفتنش حتما ادامه بدید که بره . کودک شما تعامل اجتماعی نداره ودر برخورد با گروه همسال دچار مشکل هست در نتیجه در مهد نمیتونه ارتباط برقرار کنه و منجر به پرخاشگری میشه از طرفی چون در منزل همیشه باب میلش رفتار شده تحمل نه شنیدن رو نداره و چون در مهد کودک باید قوانین رو رعایت کنه ونمیتونه طبق خواسته خودش رفتار کنه دچار مشکل شده هدف از مهد ایجاد تعامل و برقراری ارتباط با گروه همسال هست و در مرحله بعدی یاد گرفتن مهارتها پس حتما مهد رو ادامه بدید اکثر بچه ها در این سن براشون سخته که سلام بدهند .بهش اصرار نکنید چون بدتر میشه برای بچه ها سخته وقتی وارد یک محیط میشند یا وقتی افراد جدیدی وارد جمعشون میشه باهاش ارتباط بگیرند وسلام کنند بخصوص اگر ین افراد بزرگسال باشند پس اجازه بدید خودش رو با محیط وقف بده میتونید خودتون وهمسرتون وقتی همدیگه رو میبینید با صدای بلند سلام بدید به اطرافیان بسپارید که بهش نگن چرا سلام نمیدی؟ فقط خودتون این کار رو (سلام) انجام بدید در این مورد قصه های وکارتون های زیادی هست که میتونه کمکتون کنه وغیر مستقیم بهش بگید هیچ وقت با زور کاری ازش نخواید بهش زمان بدید مثلا فقط بعد از نهار یا بعد از اینکه خوابیدی میتونی بری حیاط یا وقتی خونه بابا بزرگی وقتی بابا اومد باید بیای بالا یا 10دیقه قبل بهش بگید مثلا کم مونده وقتت تموم بشه یه ذره دیگه باید بیای بالا / دیقه بعد بگید پسرم یواش یواش دیگه دوچرخت رو باید ببری پارکینک چون اسباب بازیهات تو خونه منتظرند دلشون برات تنگ شده بجای اینکه مستقیم بگید بیا بالا بگید وقتی صدای زنگ رو شنیدی خودت بیا بالا (میتونید از یک زنگوله یا شی صدادار استفاده کنید) اگر با تمام این اوصاف حرف شنوی نداشت جریمه اش میتونه محروم شدن از یک وعده بازی باشه به شرط اینکه قبلا توافق کرده باشید ینی گفته باشید اگر وقتی صدای زنگ رو شنیدی نیومدی من دعوات نمیکنم ولی فردا نمیتونی بری حیاط و باید بمونی خونه حالا انتخاب با خودت هست خودت تصمیم بگیر (تهدیدش نکنید) موفق باشید دشتی کارشناس ارشد روانشناسی