با همسرشکاک چه کنم

سلام  من دوسال ازدواج کردم همسرم همش منو کنترل میکنه اجازه بیرون رفتن ندارم میره سرکار درو قفل میکنه مرتب گوشیمو چک میکنه همش به پوشش گیر میده بیرون اصلا نباید آرایش کنم خسته شدم از کاراش، از یه طرف هم مهربونه، همش میگه دوستت دارم عاشقتم میگه بخاط حفاظت از زن و زندگیم این کارو میکنم منم ایران زندگی نمیکنم میترسم از کاراش حتی یه بار به خاطر کاری که نکردم کتکم زد فکر میکنه بهش خیانت میکنم همش باید  براش قسم بخورم تو رو خدا راهنماییم کنید چکار کنم

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
به سن خودتان و همسرتان اشاره نکردید . متاسفانه شکاکی همسر شما بیمارگونه است و میتواند نشان از مشکلات روانی باشد. وقتی در را روی شما قفل میکنند و کتکتان میزنند به معنی یک رفتار ناسالم و خطرناک است. همسر شما حتما باید تحت نظر روان درمانگر باشند چراکه این رفتار میتواند نشان از اسیبی باشد که ایشان در گذشته داشته اند یا تجربه تلخی که در مورد خیانت دیده ویا شنیده اند. درهرحال باور غلط ایشان و رفتار بیمارگونه شان میتواند شمارا دچار مشکلات اساسی کند
توصیه میکنم در این شرایط اقدام به بارداری نکنید . نمیدانم مقیم چه کشوری هستید و چقدر به روانشناس دسترسی دارید و نبود آشنا و اطرافیانتان چقدر میتواند اوضاع را برشما سخت تر کند ولی باید از ایشان بخواهید اگر تمایل به ادامه زندگی باشما دارند حتما باید با روان شناس صحبت کنند.مشاوره های انفرادی و زوج درمانی تنها راهی است که می تواند مشکلات شما را حل کند. شاید مشاوره هم کارکرد نداشته باشد و همسرتان برای برطرف کردن شکش، نیاز به دارو درمانی داشته باشد.
اساسا بدبینی به همسر در ۳ حالت کلی بروز می‌کند :

۱ – گروه اول افرادی هستند که بدبینی در ذاتشان است. این افراد را از همان ابتدای زندگی براحتی می‌توان شناخت؛ آن زمان که نسبت به هر موضوعی نیمه خالی لیوان را می‌بینند و در رابطه با پیرامون خود نوعی نگاه منفی دارند.

۲ – گروه دوم افرادی هستند که نوعی وسواس نیز در بدبینی‌هایشان نهفته است. این دسته از زوجین نسبت به برخی رفتارها و واکنش‌های همسر خود به جنس مخالف، حال در محیط کاری باشد، نوعی وسواس فکری دارند که در پاره‌ای اوقات همراه با بدبینی به وی است که البته در این فرم باز هم اختلاف بین زوجین خیلی پدیدار نمی‌شود.

۳ – گروه سوم که در حقیقت روزگاری جزو گروه‌های یک و دو بودند بشدت در معرض خطرند، چرا که مبتلا به اختلالات پارانوئیدال می‌شوند به این معنا که با کنار هم گذاشتن برخی پارامترهای خیالی به این نتیجه می‌رسند که همسرشان قطعا در حال خیانت به وی است و این فکر همچون خوره جسم و روح فرد را نابود می‌کند و اگر خوشبین باشیم که اتفاق ناگواری در این بین نیفتد، طلاق و جدایی بین زوجین مسالمت آمیز ترین اتفاق است.