سلام وقت بخیر من جدیداعضوسایتون شدم ومرتب مطالب مفیدتون رومطالعه میکنم.یک پسر13ساله دارم که کلاس هفتمه ولی خیلی به درس خوندن علاقه نشون نمیده وسرکلاس هم شیطنت داره وطبق گفته معلم درست گوش نمیده به هر روشی که به ذهنم میرسیدباهاش صحبت کردم یکی دو روزخوب میشه ولی بازم تابهش نگم سراغ درس وکتاب نمیره نمیدونم چکارکنم تک فرزنده وخیلی واسم مهمه که خوب ودرست بزرگ بشه خواهش میکنم راهنماییم کنید درضمن در روابط اجتماعی هم خیلی ضعیفه ودرست باکسی ارتباط برقرارنمیکنه
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز پسر شما در دوران نوجوانی قرار دارد ودیگر آن کودک دیروز نیست پس باید تعاملات خود را با اوتغییر دهید.باید با توجه به ویژگی های روانی فرزندتان با اورفتار کنید، در غیر اینصورت به هیچ عنوان به نتیجه نخواهید رسیدسعی کنید استقلال او ا زیر سوال نبرید بهتره علت درس نخوندن رو پیدا کنید مثلا از نظر درسی ضعیف است ویا علاقه ای ندارد .معمولا نوجوانان به علت نداشتن هدف خاصی علاقه ای به درس خواندن ندارند .داشتن هدف ورسیدن به یک موقعیت میتونه بهش انگیزه بده سعی کنید ارتباط خوب ودوستانه ای باهاش داشته باشید .باید این احساس را به فرزندتان منتقل کنید که شما به اوبدون هیچ قید وشرطی عشق می ورزید وبه قول معروف اورا می پذیرید. اوتحت هر شرایطی فرزند شما است وشما به اوعلاقه دارید. تا آنجا که میتوانید به صورت مستقیم رفتارهای فرزند خود را مورد نقد قرار ندهید.باید با شیوه غیر مستقیم اورا تشویق به درس خواندن کنید. برای اینکه به صورت غیر مستقیم اورا به سمت درس خواندن سوق دهید باید مانند آئینه رفتار کنید. همانطورکه آئینه بدون اینکه کلامی با شما صحبت کند، نقاط ضعف و قوت شما را نشان می دهد شما هم بایدبدون اینکه کلامی با فرزند خود صحبت کنید، انگیزه تحصیلی را در اوافزایش دهید.مثلا برای اینکه به او بگوئید درس برای اینده تو مفید است، کافی است اور ابه دانشگاه ببرید تا با محیط دانشگاه آشنا شود و جوآموزشی آنجا را از نزدیک ببینید تا انگیزه تحصیلی اوافزایش پیدا کند. همانطورکه دیدید شما بدون اینکه صحبتی کرده باشید این مفهوم را به اومنتقل کرده اید سعی کنید زمینه دوستی فرزندان را با افراد درسخوان فراهم کنید و زمینه ارتباط او را با افرادی که انگیزه چندانی برای تحصیل ندارند، کمتر کنید.. از حساسیت خودتون کم کنید گاهی سخت گیری های شما باعث دلزدگی فرزندتون میشه اجازه بدید دوستانش رو به منزل دعوت کنه اگر در دوست یابی مشکل داره که خودتون شرایطی رو محیا کنید که به یک مناسبت مثلا تولد یا دورهمی یا... همکلاسانش رو دعوت کنید حتما نباید منزل باشه میتونید دوستانش رو ب ه یک تاتر دعوت کنید اگر میخواهید پسرتون خودش رو قبول کنه باید اول شما قبولش کنید .باورش کنید بهش اعتماد بنفس بدید .در تصمیم گیری ها دخالتش بدید ونظرش رو بپرسید باور کنید بزرگ شده وکودک چند سال پیش نیست اگر به کسب هنر و ورزش علاقمنده بزارید تجربش کنه رابطه با پدرش خیلی مهمه .سعی کنید فضای دوستانه ای داشته باشند موفق باشید