دختر۱۷ساله ام مدتیه سیگار میکشه چیکار کنم؟

سلام دختر۱۷ ساله ام مدتیه سیگار میکشه نمیدونم چیکار کنم؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۹ جنسیت زن شغل خانه ذار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزبز
این رفتار میتواند دلایل مختلفی داشته باشد
مثلا تقلید از رفتار دوستان و همسالان  یا بخاطر نشان دادن اینکه بزرگ شده است و دیگر کودک نیست و مهمتر از همه بخاطر تنش و اضطرابی که در محیط خانه و یا بیرون از خانه دارد. خودنمایی و کنجکاوی و تقلید از رفتار والدین هم میتواند از دلایل این رفتار باشد
بهتر است علت را جویا شوید و با او صحبت کنید هنگام صحبت کردن، قبل از هر چیز اجازه ندهید که سوءظن و بدگمانی روابط بین شما را خراب کند. مواظب باشید او را سرزنش نکنید. ابتدا چیزی را که متوجه شده‌اید مطرح کنید، نگرانی خود را بیان کنید و در آخر حرف خود را اینگونه به پایان برسانید «فکر می‌کنم که تو سیگار می‌کشی یا مواد مصرف می‌کنی».برای آنکه از تنش جلوگیری کنید و به او فرصت دهید تا حرف‌هایش را بزند، زمان مشخصی را برای گفت‌وگو تعیین کنید- «باید امشب بعد از شام با هم حرف بزنیم» یا «شنبه باید با پدرت صحبت کنی»- و بدین وسیله لحظه گفت‌وگو را اندکی بزرگ و مهم جلوه ‌دهید و به او نشان ‌دهید که این مسئله خیلی برایتان اهمیت دارد. حضور پدر و مادر، هر دو در زمان گفت‌وگو مهم است. بدین‌وسیله به او می‌فهمانید که هر دو نگران او هستید و او باید چاره‌ای برای آن بیندیشد
.فرزندتان درباره سیگار بپرسید و اینکه چه چیزی برایش جذاب است یا جذاب نیست؛ شنونده خوبی باشید.
* درباره روش‌های پاسخ به فشار همسالان بحث و گفت‌وگو کنید. فرزند شما باید در گفتن «نــــه» بی‌پروا و مطمئن باشد. پاسخ‌هایی را نیز پیشنهاد کنید؛ مانند «لباس‌ها و نفسم بدبو می‌شود» یا «از سیگاری به‌نظر رسیدن خوشم نمی‌آید».
اگر تمایلی به ترک نداشت بهتر لست به او پیسنهاد دهید با یک روانشناس در حوزه نوجوان صحبت کند