سلام. از پوشک گرفتن پسر بچه سه سال و ده ماهه که از دستشویی میترسه و اصلا وارد دستشویی نمیشه و هر موقع که دستشویی میکنه هیچ کدومشو نمیگه چطور باید انجام بشه؟و اینکه هنوز کامل کامل حرف نمیزنه لجباز و حرف گوش نکن هم هست،شب تا صبح هم پوشکش همیشه خیسه؟

اطلاعات تکمیلی

سن 25 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و خانواده

سلام مادر عزیز

لطفا مراحل زیر را به ترتیب پیش برید :

۱- از اصرار بر آموزش توالت برای مدت یک ماه دست بردارید ‌و کودک را پوشک کنید.

۲- وقتی کودک به گفته شما لجباز هست یعنی رابطه عاطفی خوبی بین شما و کودک وجود ندارد.برای بهتر شدن این رابطه کارهایی که پیشنهاد میدهم را انجام دهید چرا که کودک را به شما وصل می‌کند و خیلی بهتر از پیش با کلام شما مدیریت می‌شود اولین قدم می‌تواند این باشد که روزی نیم ساعت یک بازی تعاملی که مورد علاقه کودک و شما هست را انتخاب کنید و در این نیم ساعت فقط و فقط با کودک خوش بگذرانید هدف صرفا داشتن وقت خوش هست به هیچ عنوان نه نصیحت کنید نه آموزش دهید و نه توصیه های تربیتی داشته باشید تصور کنید که این نیم ساعت فقط همبازی کودک هستید ( ترجیحا اوایل روز را انتخاب کنید به دلیل اثری که تا انتهای روز دارد ) .

۳-لیستی از کارهای مثبت کودک تهیه کنید و هر زمان آن کار را دیدید کودک را تشویق کنید چه کلامی چه دادن جایزه ستاره و ...لطفا در تهیه این لیست خساست به خرج ندهید و کارهای هر چند کوچک هم به این لیست اضافه کنید .

۴-در طی روز حدود ۱۰ بار کودک را در آغوش بگیرید ببوسید و نوازش کنید .

۵-بعد از ۱ ماه و انجام دادن کارهایی که گفته شد آموزش توالت را شروع کنید و اما آموزش توالت را به صورتی که توضیح می‌دهم شروع کنید: آموزش را حتما با صبر و حوصله ،قصه گویی ،شعر خوانی و بازی شروع کنید. بسیار مهم زمانی این آموزش را شروع کنید که کمترین تغییر در خانه و خانواده هست و حداقل برای سه هفته اتفاقات معمولی و پایدار هستند.برای شروع بهتر است خود کودک را در انتخاب وسایل آموزش توالت دخالت دهید مثل انتخاب لگن .حواستان باشد که هر مرحله به آرامی پیش می‌رود و نباید عجله کنید و اینکه هدف یادگیری سریع نیست بلکه اینست که کودک به استقلال برسد و به این یادگیری به عنوان یک دستاورد نگاه کند. اجازه بدهید تا یک هفته کودک روی لگن صندلی دار با لباس بنشیند و حتی اجازه دهید لگن را هر جایی که دوست دارد در توالت بگذارد. در هفته بعد میتوانید برای آموزش از یک خرس یا عروسک استفاده کنید و با گفتن قصه مراحل دستشویی کردن را توضیح دهید .مرحله بعد زمانی که کودک لباس ندارد مثل قبل از حمام رفتن اجازه دهید روی صندلی بنشیند .در هفته بعد زمان‌هایی که فکر می‌کنید کودک احتمالا دستشویی خواهد کرد مثل وقتی از خواب بیدار شده و پوشک او هنوز خشک است یا بعد ازینکه غذا خورده یا مایعات زیاد نوشیده او را روی لگن بنشانید.اگر مدت زمان زیادی در خانه هستید و میتوانید پوشک او را باز کنید و در فاصله زمان های کمتری او را به دستشویی ببرید و برای این کار یا یادآوری از زنگ هم میتوانید استفاده کنید به یاد داشته باشید این کار باید زمانی باشد که کمترین حواس پرتی باشه نه اینکه کودک غرق در بازی باشد اولین باری که کودک در لگن این کار را انجام داد حتما تحسینش کنید و حتی میتوانید محتویات لگن را به او نشان دهید و بگویید که داخل توالت میندازید و از کودک برای تمیز کردن خودش کمک بگیرید اگر استقبال کرد، ممکنه از کشیدن سیفون هم خوشش بیاد مراحل استقلال کودک در دستشویی ابتدا باید در روز و بعد شب باشد یعنی اگر کودک این کار را یاد گرفت شبها پوشکش کنید تا به مرحله دستشویی کردن بدون پوشک در شب برسد .چند نکته مهم :نشستن کودک روی لگن بیشتر از ۳ تا۵ دقیقه نشود اگر میخواهد زودتر بلند شود مخصوصا در هفته های اول حتما اجازه بدهید .از قصه گویی و شعر خواندن هنگام آموزش میتوانید استفاده کنید .اگر کودک مقاومت کرد بهتر است از کسی مثل پزشک یا پدربزرگ مادربزرگ بخواهید درین مورد با او صحبت کند.و نکته آخر اینکه اگر کودک پوشک یا لباس خود را در دوران آموزش خیس کرد او را دعوا نکنیدو در کل برای آموزش از ترساندن و دعوا به هیچ عنوان استفاده نکنید (توصیه اکید)چرا که اینگونه فکر میکنه شما مدیر بدن او هستید و ضمنا آثار مخرب زیادی دارد .

موفق باشید