سلام. دختر ۲۷ ماهه ایی دارم که ۲ ماهه اقدام به گرفتن از پوشک کردم ولی من خودم به زور و با باج دادن به دستشویی میبرمش که فقط ادرار میکنه و پیپی رو اصلا همکاری نمیکنه اگه ممکنه ممنون میشم راهنماییم کنید آیا به همین روش ادامه بدم یا دوباره پوشکش کنم و از پوشک گرفتن را به زمان دیگری موکول کنم چون بعد از ۲ ماه ناامید شدم .

ممنون از مشاوران عزیز و سایت نی نی سایت

پاسخ مشاور

مشاور کودک و خانواده

سلام مادر عزیز

شروع مرحله از پوشک گرفتن بعد از ۲ سالگی بستگی به آمادگی خود کودک و مادر دارد از ۲ سالگی تا ۳ و نیم سالگی برای این کار فرصت دارید.چیزی که فرمودین نشان می‌دهد کودک شما در حال حاضر آمادگی کامل ندارد فعلا صبر کنید و بعد آموزش را حتما با صبر و حوصله ،قصه گویی ،شعر خوانی و بازی شروع کنید. بسیار مهم است زمانی این آموزش را شروع کنید که کمترین تغییر در خانه و خانواده هست و حداقل برای سه هفته اتفاقات معمولی و پایدار هستند.برای شروع بهتر است خود کودک را در انتخاب وسایل آموزش توالت دخالت دهید مثل انتخاب لگن .حواستان باشد که هر مرحله به آرامی پیش می‌رود و نباید عجله کنید و اینکه هدف یادگیری سریع نیست بلکه اینست که کودک به استقلال برسد و به این یادگیری به عنوان یک دستاورد نگاه کند. اجازه بدهید تا یک هفته کودک روی لگن صندلی دار با لباس بنشیند و حتی اجازه دهید لگن را هر جایی که دوست دارد در توالت بگذارد. در هفته بعد میتوانید برای آموزش از یک خرس یا عروسک استفاده کنید و با گفتن قصه مراحل دستشویی کردن را توضیح دهید .مرحله بعد زمانی که کودک لباس ندارد مثل قبل از حمام رفتن اجازه دهید روی صندلی بنشیند .در هفته بعد زمان‌هایی که فکر می‌کنید کودک احتمالا دستشویی خواهد کرد مثل وقتی از خواب بیدار شده و پوشک او هنوز خشک است یا بعد ازینکه غذا خورده یا مایعات زیاد نوشیده او را روی لگن بنشانید.اگر مدت زمان زیادی در خانه هستید و میتوانید پوشک او را باز کنید و در فاصله زمان های کمتری او را به دستشویی ببرید و برای این کار یا یادآوری از زنگ هم میتوانید استفاده کنید به یاد داشته باشید این کار باید زمانی باشد که کمترین حواس پرتی باشه نه اینکه کودک غرق در بازی باشد اولین باری که کودک در لگن این کار را انجام داد حتما تحسینش کنید و حتی میتوانید محتویات لگن را به او نشان دهید و بگویید که داخل توالت میندازید و از کودک برای تمیز کردن خودش کمک بگیرید اگر استقبال کرد،از ۳ سالگی به بعد کودک ممکنه از کشیدن سیفون هم خوشش بیاد اما قبل از آن ممکن است این کار برایش اضطراب زا باشد.مراحل استقلال کودک در دستشویی ابتدا باید در روز و بعد شب باشد یعنی اگر کودک این کار را یاد گرفت شبها پوشکش کنید تا به مرحله دستشویی کردن بدون پوشک در شب برسد .چند نکته مهم :نشستن کودک روی لگن بیشتر از ۳ تا۵ دقیقه نشود اگر میخواهد زودتر بلند شود مخصوصا در هفته های اول حتما اجازه بدهید .از قصه گویی و شعر خواندن هنگام آموزش میتوانید استفاده کنید .اگر کودک مقاومت کرد بهتر است یک ماه صبر کنید و بعد آموزش را شروع کنید .اما اگر مقاومت طولانی تر بود بهتر است از کسی مثل پزشک یا پدربزرگ مادربزرگ بخواهید درین مورد با او صحبت کند.و نکته آخر اینکه اگر کودک پوشک یا لباس خود را در دوران آموزش خیس کرد او را دعوا نکنیدو در کل برای آموزش از ترساندن و دعوا به هیچ عنوان استفاده نکنید (توصیه اکید)چرا که اینگونه فکر میکنه شما مدیر بدن او هستید و ضمنا آثار مخرب زیادی دارد .

موفق باشید