سلام نوزادم کلاب فوت هست مرحله گچ گیری به پایان رسیده نمیخوام بریس پاش کنم شنیدم که میشه با روشهای فیزیوتراپی و بستن خیلی محدود اسپلینت ها تاشش ماهگی درمان قطعی بشه نظر شما چی هست؟

پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی کودکان

با درود و سلام، در ابتدا باید عرض کنم که تلاش می کنم تا بتوانم دغدغه و نگرانی شما را به عنوان یک مادر درک کنم، ولی آنچه که قطعا باید به آن توجه داشته باشید سلامت و آینده فرزندتان است و اینکه ایشان در زمان جوانی و حضور در جامعه بتواند با همتایان خود به راحتی ارتباط سالم و مطلوبی داشته باشد و آنوقت شما خود را مداوم سرزنش نکنید که ایکاش این توصیه ها و اقدامات لازم را در کودکی ایشان انجام میدادید و شاهد رنج و ناراحتی ایشان در آن برهه حساس و اوج هیجان و تعلق خاطر به زیبایی نمی بودید.

بنظر می رسد که خود درمانی دارویی در کشور ما به شدت کاهش یافته و کمتر به چشم میخورد، اما متاسفانه در خصوص امور مرتبط با حیطه های جسمانی و امور مربوط به سلامت جسمانی که نیازمند مداخلات کوتاه مدت و موقت رشته های توانبخشی اعم از کاردرمانی کودکان یا فیزیوتراپی می باشند، بنظر می رسد که این امر " خود درمانی تمرینی" یا "انتخاب و گزینش حلقه های مکمل درمان" وجود دارد و متاسفانه تر اینکه هر چقدر شدت این اختلال کمتر می باشد و مشکل و عارضه بوحود آمده به راحتی (نسبت به سایر موارد و بیماریهای نیازمند مداخلات توانبخشی) قابل رفع بنظر برسد، گویا این پدیده ی "انتخاب و گزینش حلقه های مکمل درمان" شدیدتر می شود و رواج بیشتری پیدا می کند و عواقب و پیامدهای ناگواری را به همراه دارد.

  • که توانسته باشم مقصود و منظورم را خدمتتان بیان کرده باشم و در تکمیل مطالب بالا باید عرض کنم که به هیچ وجه اینکار را انجام ندهید و بخاطر داشته باشید در نهایت تا دو یا سه سالگی ایشان نیازمند استفاده ی توامان کفش و بریس و همچنین هفته ای یک جلسه فیزیوتراپی یا کاردرمانی جسمی در عرصه کودکان می باشد که اگر اینها را به دقت و بطور کامل انجام بدهید، سلامت و سرزندگی و شادابی فرزندتان در ایام جوانی را تضمین کرده اید ولی اگر امروز گرفتار توجه به حرف مردم کوچه و بازار شوید و از انجام مداخلات لازمه که در بالا خدمتتان عرض شد باید در نظر داشته باشید که این عارضه پاچنبری یا کلاب فوت Club Foot بسیار برگشت پذیر است و متاسفانه در حالتهای بازگشت شدت بیشتری بروز میدهد و درصد پاسخ قطعی به درمان های توانخشی فیزیوتراپی یا کاردرمانی به شدت کاهش می یابد.

با سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان

ابراهیم پیشیاره- دفتر کاردرمانی رشد