بدرفتاری همسر و تهمت زدن به من

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 371 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام. من بیست و دو سالمه و همسرم سی. یک ساله که با همیم و پنج شیش ماهه که عقد رسمی کردیم. مشکل من اینه همسرم هر کار میکنم میگه دنبال حرف مردمی و چشمو هم چشمی میکنی. دیگه دیوونه شدم من اصلا اینجور دختری نبودم و نیستم.از نظر وضعیت مالی خیلی بالا هستن خانوادم و همسرم خیلی پایین ولی با این حال کلا من این اخلاقو نداشتم که بخاطر مردم کاری کنم ولی همسرم همش این تهمتو میزنه که من همه کارام برای حرف مردمه.مثلا یه نمونش اینه که من خیلی به رسمو رسوما و این که مثلا عیدیه سال اولو با تشریفاتو خیلی قشنگ بهم بدن اهمیت میدم چون واقعا از تزیینات خوشم میاد و ظاهر چیز برام مهمه ولی همسرم با من لج کرد و بحث کرد که تو بخاطر مردم میگی ،جدیدا هم که همه لباسامو رفتارام باید زیر نظر باشه،البته اونم زیر نظر منه ولی اون بیشتر سعی داره منو نسبت به گذشتم تغییر بده،مثلا از نظر عقاید،از نظر پوشش،از نظر رفتار و نوع تفکر.فکر میکنه هرچی اون میگه درسته و کلا کارای من غلطه.چند بارم مثلا من یه موضوعیو بهش گفتم حرفمو گوش نکرده و قبول نمیکنه ولی بعدش یه نفر دیگه همون حرف منو میزنه بهش قبول میکنه ولی حاضر نیست حرف منو قبول کنه یه جورایی انگار من احمق و بی عقلم فقط اون حالیشه.چند بارم گفته که من هشت سال بیشتر از تو تو جامعه با مردم بودم و بیشتر میفهمم پس همیشه حرف من درسته.

مشکل اصلیم و مهم ترینش اتهام زدنش راجع به چشمو هم چشمی به منه که ممنون میشم راهنماییم کنید.جالبه خودش یه بار بهم گفت عیب نداره چشمو هم چشمیتو بکن ولی منو گول بزن الکی بهم بگو برای دل خودته.یعنی فکرش اینه که من وقتی بهش میگم برای دل خودمه دارم گولش میزنم و چاخان میبندم که کار خودمو پیش ببرم.

ممنون میشم کمکم کنید هر روز کارم شده گریه و همش مریضم بخاطر فشار عصبی

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۲ جنسیت زن شغل دانشجوی روانشناسی وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام خانم عزیز
عقدتون مبارک باشه
ازدواج معمولا برای هیچ کس لقمه ی سر راستی که از اول فکر می کند و می خواهد نیست، مخصوصاً اگر تفاوت های مهمی هم با هم داشته باشیم بنابراین شما تنها نیستید. ضمن این که دوران عقد یا اوایل ازدواج معمولا زمان پر چالشی در رابطه ی دو نفری است که تازه وارد زندگی متاهلی شده اند، بنابراین باز هم شما تنها نیستید.
خانم عزیز، بهتر است هر کسی یاد بگیرد که چطور مکالمه کردن درست و بازخورد دادن را در رابطه اش جا بیندازد.
بازخورد دادن درست این شکلی است:
اشاره به رفتار جزیی طرف مقابل + فکر یا احساس خودمان
مثال:
وقتی به خواست من می گی چشم و هم چشمی، من احساس می کنم توی بن بست گیر کردم/یا فکر می کنم تو انتظار داری، مثل تو فکر کنم
وقتی به استدلال من گوش نمی کنی، من احساس می کنم انگار منو بی عقل می بینی به جای این که بگید تو فکر می کنی من بی عقلم! که باعث می شود همسرتان همدلی کمی نسبت به شما پیدا کند.
می توانید با همسرتان در شرایط معمولی تر نه وسط تنش، صحبت کنید و بگویید ما دو نفر مثل همه ی زوج ها، متفاوت بزرگ شده ایم و تعاریف و سلیقه ها و عقاید متفاوتی داریم، اگر قرار باشد هر کسی این تفاوت ها را به اجبار تغییر دهد یا دیگری را نپذیرد ، همه از هم دور می شوند. ضمن این که ۸ سال تفاوت سنی ما باعث تفاوت بیشتری هم می شود. قرار است دو طرف همینی که هستند و از همدیگر می بینند را بپذیرند یا در جایی که واقعا لازم است هم را متقاعد کنند. همسرتان را مطلع کنید که این رفتارها باعث غصه خوردن و گریه کردن مداوم تان شده است و دوست ندارید که فاصله ای بین شما دو نفر ایجاد شود. در ضمن فراموش نکنید زمانی که کسی به همسرش می گوید، من را همین جوری که هستم بپذیر، دیگر خودش مجاز نیست که دایم دنبال تغییر طرف مقابل در مواردی که شخصی است باشد
آرزوی سلامتی و موفقیت برایتان دارم
​​​​​

تجربه شما

ببین عزیزم این مشکلات برای اوایل زندگی مشترک تقریبا برای همه هست منتها برای هر کسی یجوریه. از طرفی چون شما دو نفر از شرایط مالی تقریبا یکسانی برخوردار نیستید شاید همسر شما فکر میکنه بقول شما عیدی با تشریفات اوردن ممکنه ک در ظاهر شما میخواین خودتونو بالاتر از همسر تون نشون بدین یا مثلا نوع پوشش شما در خانواده ایشون نوعی فخر فروشی به حساب بیاد در حالی ک شما اونطوری بزرگ شدین اما همسرتون هنوز شناخت کافی از اخلاقیات شما ندارن و به مرور و با درک متقابل اینها حل میشه ب عنوان مثال شما در این مواقع قبل از اینکه همسرتون چیزی بخواد بگه راجب پوشش یا هر مساله دیگه ای شما پیش دستی کنید و بگید چون فکر میکردم این پوشش یا این لباسمو ممکنه دوس داشه باشی خریدم و پوشیدم . یا راجب رسم و رسومات پیش دستی کن و بگو عزیزم خیلی دوست دارم عیدی هایی ک برام میارین حتی با هزینه کم قشنگ تزئینش کنید اما ببین عزیزم حواست باشه ک همسرتو ب لحاظ مالی تحت فشار نزاری

و دوم اینکه من خودم با همسرم 13سال فاصله سنی دارم و این مساله تا دو سال اول برام مشکل بود چون همش اون فکر میکرد ک چون بزرگتره حق با اونه اما با کمی سیاست الان حرف اول و تو خونه من میزنم . فقط کمی سیاست داشته باش ب همسرتم حق بده چون اون تو اون شرایط و محیط بزرگ شده.😊