2109
استامینوفن در بارداری خطرناک است؟

استامینوفن در بارداری خطرناک است؟

1397/08/13 بازدید563
نی نی سایت: مادرانی که در دوره بارداری مُسکن‌هایی مثل پاراستامول یا استامینوفن مصرف می‌کنند، باعث بلوغ زودرس دخترشان می‌شود و هر قدر بیشتر از این مُسکن مصرف کرده باشند، دخترشان زودتر به بلوغ می‌رسد.
محققان می‌گویند علائم بلوغ دختران معمولا از 10 تا 11 سالگی آغاز می‌شود اما اگر مادر در دوران بارداری استامینوفن مصرف کرده باشد، احتمالا علائم بلوغ دخترشان زودتر از سن 10 سالگی بروز می‌کند.

البته همه مادرها برای مصرف دارو در دوران بارداری محتاط هستند اما ممکن است در مواقع ضروری و با از سر گذراندن سه ماهه اول، مثلا در هفته 19 بارداری که جنین نسبت به ماه‌های اول مقاوم‌تر است و با تصور اینکه مشکلی برای فرزندشان ایجاد نمی‌شود، استامینوفن مصرف کنند.

اما مطالعات جدید محققان نشان داده است مادران بارداری که از مسکن‌های حاوی استامینوفن استفاده می‌کنند، باعث بلوغ زودرس دخترشان می‌شوند: «نتایج پژوهش‌ها نشان داده است دوز مصرفی پاراستامول (استامینوفن) با زودتر رخ دادن بلوغ رابطه مستقیم دارد؛ در واقع هر چند هفته‌ای که مادر بیشتر پاراستامول مصرف کرده باشد، دخترش زودتر به بلوغ خواهد رسید».

بر اساس این مطالعه، مادرانی که برای 12 هفته در دوران بارداری استامینوفن مصرف کرده باشند، باعث می‌شوند دخترشان 1.5 تا 3 ماه زودتر از سایر همسالان خود دچار بلوغ شود؛ البته این موضوع در مورد پسران صادق نیست.

بر اساس اطلاعات موجود 50 درصد خانم‌های باردار در سراسر دنیا حداقل یکبار در دوره بارداری از مسکن‌هایی مثل استامینوفن استفاده می‌کنند و با توجه به مطالعه اخیر، این کار می‌تواند باعث بلوغ زودرس دختران شود. از آنجا که بلوغ زودرس می‌تواند بروز بیماری‌های مختلف مثل چاقی و دیابت را در بزرگسالی به دنبال داشته باشد، بهتر است خانم‌های باردار در مورد مصرف مسکن محتاط‌تر باشند.

منبع: ScienceDaily

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
15811 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11303 بازدید

5 نکته برای درمان افتادگی پوست

نوشته

1 هفته پیش
|
2310 بازدید