2109
چطور سر تربیت فرزندان دعوا نکنیم؟

چطور سر تربیت فرزندان دعوا نکنیم؟

1396/06/06 بازدید502

بچه بزرگ کردن به خودی خود کار دشواری است، چه برسد به اینکه روشهای تربیتی پدر و مادر متفاوت هم باشد!

روش من، روش تو؛ پس بچه چی؟

آیا تابه‌حال پیش‌آمده که سر بچه با همسرتان بگومگو کنید؟ برای مثال شوهرتان به شما بگوید: «داری لوسش میکنی» و یا شما به خانمتان بگویید: «چرا این‌قدر بهش گیر میدی؟». با اینکه معمولا با بزرگ‌تر شدن بچهها این قبیل کشمکشها بین والدین بیشتر میشود، ولی این به معنای آن نیست که از این اختلاف‌نظرها فقط اعصاب پدر و مادرها به هم میریزد؛ بلکه واقعیت آن است که اختلافات والدین سر تربیت بچهها کل فضای خانه را به سمت تنش پیش میبرد و درنتیجه بچهها هم از ترکش‌‌های این فضای متشنج بی‌نصیب نمیمانند. برای رفع این وضعیت بحرانی فقط یک‌راه حل وجود دارد: شما و همسرتان تیمی عمل کنید.  

چگونه در تربیت فرزندتان تیمی عمل کنید؟

آرامترین خانهها، خانههایی هستند که زن و شوهر در یک تیم باشند. هم تیم ماندن پدر و مادر در مسائل تربیتی کار سهل و ممتنعی است. چند راهکار پیشنهادی برای رسیدن به چنین فضایی شامل موارد زیر هستند:

1. درباره اختلافتان صحبت کنید

در طی تاریخ بشر هیچ اختلافی با خودخوری کردن و یا برعکس از کوره دررفتن حل‌وفصل نشده است. بنابراین تصور نکنید که اگر مدام تسلیم سبک تربیتی همسرتان بشوید و یا برعکس، همیشه شما برای سبک تربیتی همسرتان تعیین تکلیف بکنید، اختلاف‌نظرتان فراموش خواهد شد!
 به همین دلیل باید به‌موقع با همسرتان حرف بزنید. توصیه میشود وقتی را برای مذاکره انتخاب کنید که ازیک‌طرف کوچولویتان خواب باشد و یا با دوستانش مشغول بازی باشد و از طرف دیگر خُلق شما و همسرتان هم به راه باشد. در مورد اینکه چطور این مسئله را برای همسرتان بازکنید، هنر مذاکره خودتان حرف اول را میزند ولی به‌طورکلی احترام، انتقاد نکردن، تمرکز روی اصل مسئله، و حرکت به سمت راه‌حل با عبارت «ما» میتواند کمک‌کننده باشد.

2. به همدیگر گوش کنید

شرایطی را برای گفتگو فراهم کنید که هم همسرتان فرصت اظهارنظر داشته باشد و هم مطمئن باشید که او واقعاً دارد به حرفهای شما گوش میکند. برای شنیده شدن متقابل، دو نکته ساده باید رعایت شود: اول اینکه قانون بگذارید که هیچ‌کدام وسط حرف همدیگر نپرید. و دوم اینکه جلو جلو قضاوت نکنید و ذهنتان را برای شنیدن نظرات طرف مقابل باز بگذارید.

3. به دنبال توافق باشید نه به کرسی نشاندن نظر خودتان

 هر مشکلی بیش از یک‌راه حل دارد؛ بنابراین همیشه به این نکته فکر کنید که ممکن است در بعضی موارد سبک تربیتی همسرتان بهتر از سبک شما باشد. مخلص کلام اینکه سعی کنید همیشه انعطاف‌پذیر باشید و به این فکر کنید که دقیقاً به دنبال چه هستید: توافق و مصالحه یا .... ؟

4. در یک جبهه باشید

از تصمیمات مشترکی که باید برای تربیت فرزندتان بگیرید فهرستی تهیه کنید و در مورد هرکدام از آن‌ها یک موضع مشترک اتخاذ کنید. گمان نکنید که فسقلیتان متوجه اختلاف‌نظرهای شما نمیشود. به خاطر داشته باشید که این کوچولوهای باهوش اغلب مترصد فرصتی هستند که یک اختلاف‌نظر تربیتی بین پدر و مادرشان پیدا کنند تا بلافاصله آن را مصادره به مطلوب کنند! اگر باور ندارید کافی است یک‌شب شما به فرزندتان بگویید: «ساعت خوابته» ولی همسرتان بگوید: «هر وقت خوابش بیاد خودش میره میخوابه». کاملاً واضح است که کودکتان کدام گزینه را انتخاب خواهد  کرد!

5. ثابت‌قدم باشید

 اهداف و توافقهایتان را به همدیگر یادآوری کنید. همین‌طور درباره پیشرفتهایی که در این زمینه پیدا می‌‌کنید با همسرتان صحبت کنید. ممکن است مواقعی پیش بیاید که نظر شما درباره یک موضوع تربیتی مخالف نظر همسرتان بوده باشد ولی بعد متوجه بشوید که سبک تربیتی همسرتان نتیجه بهتری داشته است. مهم است در این موقعیتها به این نتیجه‌گیری‌تان اذعان داشته باشید. البته همسران محترم هم حواسشان باشد که از این فرصت برای تسویه کردن حسابهای دیگر استفاده نفرمایند!

ارسال نظر شما

login captcha

مطالبتون خیلی اموزنده و کارگشاست...ممنون از زحمات تک تکتون

بسیار مفید و کاربردی بودممنون


مفید و کاربردی بود بسیار ممنون


پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
15882 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11364 بازدید

5 نکته برای درمان افتادگی پوست

نوشته

1 هفته پیش
|
2331 بازدید