آمار خیره کننده از خدمات سلامت در یک استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرده که توی سال گذشته، بیش از یک میلیون خدمت بهداشتی و مراقبتی به مادران، نوزادان و کودکان توی این استان ارائه شده. این خدمات گسترده نشون میده که سلامت نسل آینده، به تقویت زیرساختهای بهداشت پایه وابسته است.
تمرکز روز جهانی بهداشت امسال بر مادر و نوزاد
دکتر سیداحمد هاشمی توی گفتوگویی به مناسبت روز جهانی بهداشت که امسال با شعار «شروعی سالم، آیندهای امیدبخش» برگزار میشه، توضیح داده که تمرکز امسال روی سلامت مادران و نوزادان گذاشته شده. به گفته ایشون، این شعار داره تاکید میکنه که سرمایهگذاری روی سلامت توی روزهای اول زندگی، یکی از مهمترین قدمها برای ساختن آیندهای بهتره.
مراقبین سلامت در خط مقدم حمایت از مادر و کودک
دکتر هاشمی گفته که خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت و مراقبین سلامت توی خط مقدم حمایت از مادران و کودکان قرار دارن. این افراد با تلاشهاشون دارن پایههای جامعهای سالم و پرنشاط رو میسازن.
طبق آماری که ایشون ارائه داده، توی سال گذشته:
- بیش از ۶۵ هزار و ۷۰۷ خدمت مراقبتی ادغامیافته به ۳۹ هزار و ۸۸۵ مادر باردار ارائه شده.
- بیش از ۱ میلیون و ۹۹ هزار و ۱۵۰ خدمت بهداشتی به بیش از ۱۰۰ هزار کودک داده شده.
- همچنین، ۲۶ هزار و ۳۹ خدمت تخصصی به ۱۷ هزار و ۶۶ نوزاد ارائه شده.
آمار نگران کننده جهانی درباره مرگ مادران و نوزادان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به آمار جهانی گفته که سالانه حدود ۳۰۰ هزار زن بهخاطر عوارض بارداری و زایمان، جان خودشون رو از دست میدن و بیش از ۲ میلیون نوزاد توی ماه اول تولد فوت میکنن. این آمارها واقعا نگرانکننده است و نشون میده که خدمات بهداشتی پیشگیرانه چقدر مهم و ضروری هستن.
سلامت مادر و کودک زیربنای توسعه پایدار
دکتر هاشمی گفته: "سلامت مادر و کودک، زیربنای سلامت هر جامعهایه. اگه به این بخش توجه نکنیم، نمیتونیم به توسعه پایدار برسیم." به گفته ایشون، خدماتی مثل:
- مراقبتهای بهداشتی در بارداری
- غربالگریهای سلامت
- آموزشهای بهداشتی
- تغذیه مناسب
- مراقبتهای پس از زایمان
همه و همه توی کاهش مرگومیرها و ساختن جامعهای سالم نقش دارن. خوشبختانه این خدمات، توی کشور ما و بهخصوص استان خراسان شمالی، بهصورت رایگان و مستمر ارائه میشن.
نقش مشارکت اجتماعی و رسانه ها در ارتقای سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرده که بدون مشارکت مردم و فعالان حوزه سلامت، این مسیر کامل نمیشه. ایشون از مردم خواسته که با شرکت توی برنامههای آگاهیبخشی، استفاده از رسانهها و فضای مجازی و ترویج پیامهای بهداشتی، توی ارتقای سلامت مادران و کودکان سهیم باشن.
همچنین گفته: "آیندهای سالم، با یه شروع سالم شکل میگیره. پس باید از همین حالا، مراقبت رو جدی بگیریم."
در پایان، دکتر هاشمی به مناسبت روز جهانی بهداشت، از زحمات همهی بهورزان، مراقبین سلامت، داوطلبان حوزه بهداشت و دیگر فعالان این حوزه تشکر کرده و گفته که بدون تلاش شبانهروزی این افراد، این آمار چشمگیر قابل دستیابی نبود.
حرف آخر
در نهایت، میشه گفت که سلامت مادران و کودکان فقط یه مسئولیت فردی یا خانوادگی نیست؛ بلکه یه وظیفهی ملی بوده که نیاز به مشارکت همهجانبه داره. وقتی نظام سلامت با تمام توانش خدمات رایگان و مستمر ارائه میده، مردم هم باید پای کار باشن و از این فرصتها بهدرستی استفاده کنن. آیندهی روشن یه جامعه، از دل مراقبتهای امروز بیرون میاد؛ پس هر قدمی که برای سلامت برداشته بشه، سرمایهگذاری برای نسلی سالمتر و جامعهای قویتر خواهد بود.
من که خیری از بهداشت ندیدم زمان بارداریم کلا نرفتم بعد زایمان هم دکتراشون مشکلاتمو پرسید وقتی گفتم گفت برو ب دکتر خودت بگو
برای نوزاد هم هرسوالی از دکتراشون کردم بهم دکتر معرفی کردن ک ببرمش از دکترای دیگه