موضوع بحث

غذاهایی برای افزایش قدرت باروری

| 1391/06/12 | 17:58 35 بازدید
موضوع بحث: غذاهایی برای افزایش قدرت باروری

اغلب بیان می‌شود که سلامت جسم و روح انسان بسته به نوع غذاهای مصرفی او است.

با استفاده از برخی مواد غذایی علاوه بر داشتن اندامی متناسب، می‌توانید بر بسیاری از بیماری‌ها از جمله ناباروری چیره شوید. پس اگر قصد مادر شدن دارید ولی نمی‌توانید باردار شوید، به جای تأسف خوردن رژیم غذایی خود را اصلاح کنید و در عوضِ خوردن زیاد بستنی و دسرهای شکلاتی برای فرار از مشکل‌تان، به دنبال برنامه غذایی باشید که قدرت باروری‌تان را افزایش دهد.

ساده‌ترین دلیل برای انتخاب مواد غذایی طبیعی و سالم در راستای افزایش قدرت باروری کاهش وزن است که به دنبال آن هورمون‌های بدن نیز تنظیم می‌شود.

در ذیل، به 10 مورد از بهترین غذاها که مصرف روزانه‌ی آن‌ها برای افزایش قدرت باروری مفید است، اشاره شده که می‌تواند راهنمای خوبی تا زمان به دنیا آمدن فرزندتان باشد.



1- نوشیدن فراوان آب علاوه بر کمک به عملکرد بهتر اندام‌های تناسلی و زایشی، سبب تأمین بیشتر مایع طبیعی لازم برای حرکت بهتر اسپرم به سمت دهانه رحم می‌شود، بنابراین نوشیدن آب تصفیه‌شده یا آب معدنی به میزان کافی را فراموش نکنید.



2- برگ‌های سبز سبزیجات به خصوص اسفناج سرشار از آنتی‌اکسیدان، آهن و اسیدفولیک می‌باشند که همگی برای حفظ سلامت اندام‌های زایشی و تناسلی لازم هستند. اسیدفولیک موجود در اسفناج نه‌تنها باعث تشکیل تخمک‌های قابل رشد و افزایش قدرت باروری می‌شود، بلکه مانع از ایجاد نقص در نوزادان خواهد شد.



3- بخشی از رژیم غذایی خود را به سبزیجات نارنجی و زردرنگ اختصاص دهید، چرا که منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان و بتاکاروتن هستند. بتاکاروتن در تنظیم هورمون‌ها نقش مهمی دارد و احتمال سقط را کاهش می‌دهد.



4- اگر مبتلا به اندومتریوز هستید، کلم بروکلی و انواع دیگر کلم را زیاد مصرف کنید. این گروه از سبزیجات خواص زیادی دارند. مواد مغذی گیاهی آن به متابولیسم استروژن کمک می‌کنند.



5- اگر قاعدگی نامنظم دارید، مصرف سیب‌زمینی شیرین، هویج و نخودفرنگی را فراموش نکنید. بتاکاروتن موجود در این سبزیجات، در تنظیم قاعدگی موثر است و امکان باروری بهتر را در پی خواهد داشت.



6- از آنجایی که مرکبات سرشار از ویتامین C هستند، آن‌ها را حتماً در رژیم غذایی خود بگنجانید. زغال اخته، پاپایا(خربزه درختی)، پرتقال، نارنگی، کیوی و توت فرنگی مواد مغذی زیادی دارند و مصرف آن‌ها برای خانم‌هایی که تصمیم به مادر شدن گرفته‌اند خیلی مفید است.



7- فرآورده‌های لبنی و پروتئین‌های حیوانی مانند ماهی غنی از اسیدآمینه هستند که به تشکیل هورمون‌های زایشی (FSH) و (LH) کمک می‌کنند، بنابراین این مواد را در برنامه غذایی خود بیاورید تا هر چه سریع‌تر به آرزوی مادر شدن‌تان برسید.



8- از نان‌هایی که با آرد گندم کامل درست می‌شوند استفاده کنید، زیرا منبع خوبی از آهن و ویتامین B می‌باشند و موجب افزایش هورمون‌های باروری می‌شوند.





- برای باردار شدن باید از چربی‌های خوب استفاده شود، لذا مصرف مغزهایی مانند بادام یا گردو که منبع غنی از اسیدهای چرب امگا3 می‌باشند توصیه می‌گردد.


10- در آخر، پروتئین‌های گیاهی (مخصوصاً سویا) را به اندازه متوسط مصرف کنید تا به شما در رسیدن به وزن مناسب برای حامله شدن کمک کند.



مصرف غذا (به خصوص آن‌هایی که زیاد استفاده می‌کنید) تأثیر مستقیمی بر روی باروری شما دارد. در نتیجه، سعی کنید تا وعده‌های غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، لبنیات و پروتئین‌های گیاهی داشته باشید که منابع خوبی از ویتامین C، بتاکاروتن، آنتی‌اکسیدان، اسیدفولیک و آهن هستند و همگی امکان باروری را افزایش می‌دهند.



مواد غذایی که باید از مصرف آن‌ها اجتناب کرد



* مصرف مواد فرآوری‌شده (مانند شیرینی‌جات و تنقلات) را به حداقل برسانید، زیرا آن‌ها فاقد هرگونه مواد مغذی برای تشکیل نطفه و رشد جنین می‌باشند.



* زنانی که در سنین بالا باردار شده‌اند و نیز مبتلا به دیابت حاملگی هستند، با مصرف بیش از اندازه تنقلات، سطح قند خون‌شان بالا رفته و مجبور هستند تا سزارین شوند، زیرا نوزادانی که از مادران دیابتی به دنیا می‌آیند، سایزشان از دیگر نوزادان بزرگ‌تر است.

در آخر، لازم به ذکر است سلامت نوزاد تا حد زیادی بستگی به مادر و غذاهای مصرفی او دارد، بنابراین خوردن غذاهای سالم و مفید تنها راه ساده‌ای است که منجر به سلامت شما و کودک‌تان می‌شود.





منبع: ماهنامه‌ی دنیای تغذیه – شماره‌ی 106




1391/01/19
|
00:15
ممنون عزیزم
1391/01/19
|
00:22
انسان ها در دو صورت چهره واقعی خودشان را نشان می دهند: اول آنکه بدانند کامل به خواسته هایشان رسیده اند یا اینکه بدانند هرگز به خواسته هایشان نمی رسند!!
ممنون
خیلی خوب بود
1391/01/19
|
00:27
سخت است از بغض گلو درد بگیری و همه بگویند لباس گرم بپوش...
سلام نیلوفرررررررررر خوبی؟ بابا یه سر بیا کلوپ ببین چقدر مامان داریممممممممممممم. ناسلامتی مدیریا
1391/01/19
|
00:44
سلام. ببخشید نمیدونم چرا بعضی وقتا یادم میره کلوپ دارم هه هه

راستی کیا مامان شدن جدیدا؟
1391/01/19
|
00:48
ممنون گل من
1391/01/19
|
16:42
فَاللّهُ خَیْرٌ حَافِظًا وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ
داشتن فرزند سالم آرزوی خیلی از زوج‌ها است. باید بگوییم بعضی از مواد مغذی کلیدی که در غذاها وجود دارد می‌تواند باعث افزایش باروری شود. در واقع قصد داریم در این مطلب شما را با غذاهایی آشنا کنیم که شانس بچه‌دار شدن‌تان را افزایش می‌دهد.

مواد غذایی مثل حبوبات، اسفناج، پرتقال، بروکلی، اسیدهای چرب امگا 3، شیر، پنیر، گوشت قرمز کم چرب و ... اگر می‌خواهید با این قبیل مواد غذایی و خواص آن‌ها آشنا شوید مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.




پرتقال، فلفل دلمه‌ای و بروکلی


نتایج پژوهشی که روی نزدیک به 150 زن نابارور انجام شده است نشان می‌دهد مصرف زیاد ویتامین C به افزایش قدرت باروری آن‌ها کمک می‌کند. در این پژوهش زنان شرکت کننده را به دو گروه تقسیم کردند. گروه اول شامل زنانی بودند که ویتامینC زیادی مصرف می‌کردند و گروه دوم از این ویتامین محروم بودند. در پایان شش ماه نتایج بررسی‌ها نشان داد میزان باروری در بین زنانی که ویتامین C زیادی مصرف کرده بودند 25 درصد و در گروه دوم این میزان فقط 11 درصد بود. همچنین میزان ترشح هورمون پروژسترون در گروه اول به طور قابل ملاحظه‌ای بالا بود.
میزان مصرف: برای افزایش قدرت باروری جذب روزانه 750 میلی‌گرم ویتامین C لازم است. احتمالاً لازم می‌شود که یک مکمل غذایی نیز مصرف کنید، زیرا مصرف یک فنجان بروکلی فقط 100 میلی‌گرم و مصرف یک فنجان پرتقال 124 میلی‌گرم از نیاز روزانه را تأمین می‌کند.



حبوبات و اسفناج



این دو ماده‌ی غذایی مفید سرشار از فولات یا همان اسیدفولیک است. معمولاً به زنان توصیه می‌شود زمانی که قصد باردار شدن دارند مکمل اسیدفولیک نیز مصرف کنند زیرا اسیدفولیک قادر است از بروز ناهنجاری‌های مادرزادی پیشگیری کند.



این ماده‌ی مغذی باعث می‌شود که در مردان نیز میزان و غلظت اسپرم افزایش یابد. زمانی که مواد غذایی سرشار از فولات مثل حبوبات و اسفناج و ... مصرف می‌کنید که همان اسیدفولیک طبیعی محسوب می‌شوند به نیازهای بدنتان پاسخ داده و قدرت باروری خودتان را بالا می‌برید.

میزان مصرف: روزانه یک فنجان عدس پخته و یک فنجان اسفناج پخته توصیه می‌شود.




نتایج پژوهش‌های دیگر حاکی از این است که در طول آخرین لحظات پیش از بارورسازی، میزان کلسیم در اسپرم افزایش می‌یابد و همین امر انرژی و قدرت لازم اسپرماتوزوئیدها برای ورود به تخمک را فراهم می‌سازد



اسیدهای چرب امگا 3


بدن از اسیدهای چرب استفاده کرده و هورمون‌هایی تولید می‌کند که خون بیشتری به رحم می‌رسانند. در این صورت شانس باردار شدن بسیار بالا می‌رود و رشد جنین نیز بیشتر و راحت‌تر می‌شود. این اسیدهای چرب که به میزان فراوانی در ماهی، میگو، گردو و تخم کتان وجود دارد احتمال زایمان پیش از موعد و نیز تولد نوزادان کم وزن را کاهش می‌دهد.
میزان مصرف: متخصصان توصیه می‌کنند روزانه مصرف یک وعده ماهی آزاد، یک چهارم فنجان گردو و همچنین یک قاشق سوپ‌خوری تخم کتان برای افزایش باروری لازم است.



گوشت قرمز کم چرب



زمانی که میزان �روی� بدن کم باشد میزان اسپرم و اسپرماتوزوئیدها و نیز تحرک اسپرماتوزوئیدها کاهش یافته و میزان ناباروری بالا می‌رود.

البته باید بگوییم که کمبود �روی� در زنان نیز روی باروری آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد. در واقع کمبود �روی� باعث می‌شود که مدت عادت ماهیانه‌ی آن‌ها بیشتر شود و این مسئله به تخمک گذاری کمتر منجر می‌شود.

میزان مصرف: زن‌ها روزانه به 8 میلی‌گرم روی نیاز دارند و این میزان برای مردان روزانه 11 میلی‌گرم است. باید بدانید که یک وعده‌ی غذایی حاوی 100 میلی‌گرم گوشت گاو، 8.6 میلی‌گرم روی، برای بدن تأمین می‌کند.





شیر، پنیر و ماست



مواد غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D برای حفظ سلامت بدن همه‌ی ما لازم و ضروری است.

نتایج پژوهشی که محققان دانشگاه Wisconsin روی موش‌های نر انجام دادند نشان می‌دهد که یک دوره‌ی درمانی با کلسیم و ویتامین D می‌تواند قدرت باروری را احیا کند.

نتایج پژوهش‌های دیگر حاکی از این است که در طول آخرین لحظات پیش از بارورسازی، میزان کلسیم در اسپرم افزایش می‌یابد و همین امر انرژی و قدرت لازم اسپرماتوزوئیدها برای ورود به تخمک را فراهم می‌سازد.

محققان دانشگاه کلمبیا نیز مطالعاتی روی زن‌ها انجام داده و دریافته‌اند ویتامین D و کلسیم در آن دسته از زنانی که از سندرم پیش از قاعدگی ( PCOS) رنج می‌برند، باعث تنظیم و ایجاد عادت ماهیانه‌ی نرمال می‌شوند.

میزان مصرف: دو یا سه وعده در روز.

1391/01/26
|
18:00
عضو مرکز تحقیقات بالینی آمریکا گفت: تحقیقات جدید نشان می دهد افزایش ناباروری در مردان ارتباط نزدیکی با کاهش مصرف مواد آنتی اکسیدانی در آن ها دارد و مصرف مقادیر زیاد این مواد، به درمان ناباروری در مردان کمک می کند.



دکتر "مهدی اخبارده" متخصص تغذیه بالینی از دانشگاه بوستون آمریکا در حاشیه برگزاری دهمین کنگره بین المللی باروری و ناباروری رویان در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: جدیدترین تحقیقات انجام شده در خصوص ارتباط بین تغذیه و باروری نشان می دهد مصرف مواد حاوی آنتی اکسیدان نظیر ویتامین C، ویتامین E، ویتامینA ، سولفات روی و سلنیوم در بالا بردن قدرت باروری مردان تاثیر بسیار زیادی دارد.



متخصص تغذیه بالینی از دانشگاه بوستون آمریکا، افزود: آنزیم Q10 ، بتاکاروتن که در هویج یافت می شود و لیکوپن که در هندوانه و گوجه فرنگی به وفور یافت می شود، تاثیر زیادی در درمان ناباروری مردان دارد.



وی با بیان این که مصرف این مواد به صورت دوزهای معمولی توصیه شده روزانه که افراد عادی مصرف می کنند، موثر نیست، گفت: افراد باید در زمانی که قصد باروری دارند، این مواد را زیر نظر متخصص به صورت مگا دوز (دوزهای خیلی زیاد) مصرف کنند.

وی که این مقاله را در دهمین کنگره بین المللی باروری و ناباروری رویان ارایه کرده، اظهار داشت: گفته می شود حدود 40 درصد علل ناباروری ناشی از وجود مشکلاتی در مردان است که با ارایه این شیوه و گنجاندن آنتی اکسیدان ها در برنامه غذایی، می توان این مشکل را درمان کرد.



سخنران کنگره باروری و ناباروری رویان اظهار داشت: تاثیر آنتی اکسیدان ها و مکانیسم آنها در درمان ناباروری مردان از نظر تحقیقاتی کاملا مشخص و اثبات شده است.



اخبارده مقاله خود را در موضوع نقش تغذیه در درمان ناباروری مردان در دهمین کنگره بین المللی بارروی و ناباروری رویان ارایه کرد.



دهمین کنگره بین المللی باروری و ناباروری رویان همراه با پنجمین کنگره بین المللی فناوری سلول های بنیادی رویان، هفته گذشته از اول تا سوم مهر ماه در سالن همایش های رازی برگزار شد.
1391/01/26
|
18:09
مرسی مفید بود
1391/02/04
|
11:17
انشاالله نیلوفر جون مامان میشهههههههههههههههههههههه
1391/02/05
|
17:47
ارسال پاسخ و نظر شما