موضوع بحث

روش تهیه فرنی و لعاب برنج

| 1395/02/16 | 21:51 28 بازدید
موضوع بحث: روش تهیه فرنی و لعاب برنج
سلام اگرمیشه طرزتهیه فرنی و لعاب برنج روکامل توضیح بدین و ازچه زمانی به نی نی دادین...ممنون ازمامانای خوب
1389/11/14
|
09:05
فرنی :3 قاشق مربا خوری نشاسته 6 قاشق شکر رو آروم با شیر مخلوط کن بعد بذلر روی اجاق زیرش هم کم کن آروم هم بزن تا زمانی که یه کم سفت بشه من واسه پسرم رقیق درست میکنم تا خوردنش راحت باشه
1389/11/14
|
09:10
یادم رفت بگم پسر من تازه رفته تو5 ماهگی چند روزه بهش فرنی میدم امروز هم میخوام واسش حریره بادوم درست کنم پسر من خوب میخوره مشکلی هم براش ایجاد نشده ضمنا قبلا که فرنی نمیخورد شبها چند بار از خواب بیدار میشد واسه شیر ولی دیشب و چند شب قبل دو بار بیدار شد فکر میکنم سیر میشه
1389/11/14
|
09:13
ممنون الی جان فقز زیریک سال میگن نباید شکرباشه

بعدنشاسته یا آردبرنج درسته؟

ممنون از شما

بعداشیر بایدشیرخشک باشه اگرشیرحرارت ببینه که خراب میشه
1389/11/14
|
09:14
الی جان اگرزحمت بکشی حریره بادام هم بگی ممنونتم
1389/11/14
|
09:15
یعنی بدون شکر ؟ من که نشنیده بودم چرا؟شیر هم من هم از پاستوریزه استفاده کردم هم شیر خودم
1389/11/14
|
09:15
الان 4ماهش تمام شدالی جان
بله میگن زیر1سالشکر نمک داده نشود...من شیرخشک استفاده میکنم آخه شیرپاستوریزه هم نباید زیریک سال داد پس الی جان بیاببینیم نظرمامان های دیگه چیه اونهاچه میکنن مرسی از پاسخت
1389/11/14
|
09:18
فکر میکنم نشاسته بهتر باشه از ارد برنج ضمنا خوشمزه تر هم میشه البته از نظر من !واسه حریره باید مغزبادوم رو پوست بگیری آسیاب کنی بعد تو یه پارچه نازک بذارش بهد بذار تو آب جوش تا به خودش ْآب بگیره بعد از اینکه آرد برنجو توشی ریختی و حسابی حل شد عصاره بادوم رو توش بچلون من توی این هم شکر میریزم شما رو نمیدونم ؟
1389/11/14
|
09:20
بها جان برو تو قسمت : شیر خوار - تغذیه تکمیلی
1389/11/14
|
09:24
بازهم ممنون خانمی
1389/11/14
|
09:25
الی جون پیدانکردم اگرتونستی ممنونت میشم لینک بذاری
1389/11/14
|
09:29
فرنی با آرد برنج: شیر نیم لیتر.( می تونی از مخلوط شیر و آب استفاده کنی).آرد برنج دو قاشق سوپخوری سر پر.شکر 4 قاشق سوپخوری.گلاب دو قاشق سوپخوری.

آرد برنج رو در شیر یا آب سرد یا مخلوط این دو حل کن.حتما باید سرد باشه.مرتب هم بزن.اگه بزاری یکم استراحت کنه بهتره.بازم هم بزن و بعد بزار سر شعله ملایم.وقتی جوش اومد شکر رو اضافه کن.مرتب باید هم بزنی تا ته نگیره.در آخر گلاب رو اضافه کن.بزار خوب جوش بخوره و آرد برنج بپزه.تمام.

اما اگه نی نی شما هنوز کوچکه، بهتره شکر نزارید چون اونوقت مجبور می شید غذای شیرین بهش بدید و مزه ی شیرینی رو می فهمه.این مقدار شکری که در بالا گفتم میزان استانداردشه( برای هر مقدار آرد، دو برابر شکر)شما می تونید فقط یه قاشق بزارید.چون اگه اصلا هم شیرین نباشه شاید نخوره.یه بار بدون شکر امتحان کن ببین می خوره یا نه.برای شیر هم اگه از شیر خشک استفاده می کنی اول فرنی رو با آب سرد درست کن و تمام مراحل رو جلو ببر و در مرحله ی آخر بعد اینکه آماده شد شیر خشک رو ( بدون اضافه کردن آب) اضافه کن و هم بزن.
از گلاب پاستوریزه استفاده کن.
آب حتما حتما سرد باشه اولش.
مرتب هم بزن.
شیر خشک یا شیر خودتون مرحله ی آخر اضافه بشه.
1389/11/14
|
09:43
من با نشاسته درست کردم اصلا خوشم نیومد.
1389/11/14
|
09:45
سلام به همه

آرد برنج از نشاسته بهتره وخصیبت غذائی بالاتری داره ودرضمن اگر به نی نی شکر وقند داده نشه بهتره ازعسل ونبات استفاده کنی البته تا زیر یکسال عسل ندین.
اگه برنج وبادام باهم آسیاب کنین بهتره.
تلویزیون برنامه ای داشت ودکتر مختصص آرد برنج را به نشاسته ارجح دانست . من کلا" به کوچولم نه شکر نه قند نمی دم. همچنین کلیه محصولات نظیر سرلاک -غذای بچه -شکلات -کیک و..... که کارخانه ای است نمی دم وخودم درست می کنم و درعوض بهش میوه تازه -خرما- کشمش- برنجک .... می دم.
1389/11/14
|
09:52
فری جان شایناجان الی جان خیلی بامحبت هستین ممنون ازوقتی که گذاشتین بسیارکامل و عالی...خداخیرتون بده نی نی های گلتون و حافظ باشه

اگرمقدارروزانه برای شروع هم بگین بازهم ممنون
1389/11/14
|
10:23
فرنی ها


فرنی یا حریره بادوم : ( پایان 4ماهگی)
آرد برنج (که بهتره خودتون درست کنین) 1 قاشق غذاخوری - شیر خشک 1پیمانه یا شیر مادر 2قاشق - آب 1 فنجون
آب و آرد برنج رو میزارین روی شعله که کم تا جوش بیاد و بعد مرتب هم میزنین تا بپزه و قوام بیاد. حدوداً 10 دقیقه ای آماده میشه. اگه خواستین با شیر خشک یا شیر مادر درست کنین بعد از پختن (دقت کنین بعد از پختن) با مواد مخلوطش کنین و بدین نی نی گلتون بخوره.
برای درست کردن حریره بادوم هم به مواد بالا 1 قاشق مربا خوری پودر بادوم که بهتره خودتون آسیابش کنین (معادل 4عدد بادوم خام) رو اضافه کنین و بزارین همه باهم بپزه
نکته 1:نیازی به اضافه کردن شکر نیست.
نکته2: تا 1سالگی نمک و شکر و به غذای نی نی اضافه نکنین مگر در مقادیر خیلی کم
نکته 3: به جای بادام از پسته نیز میتوان استفاده کرد که بسیار خوشمزس البته بعد از یک سال
توضیح : توی فرنی میشه از یک تکه موز یا یک عدد خرما استفاده شه یا یه زرده تخم مرغ برای تغییر زائقه نی نی



فرنی سنجد و سبوس گندم
شیر مادر یاشیرگاو 6 قاشق - سنجد: 3عدد - آرد برنج:1 قاشق چایخوری - آرد سبوس گندم:2قاشق چایخوری‌ - بادام: 5عدد
ابتدا مغز بادامها را با ریختن آب جوش پوست بگیرید و رنده کنید. . سنجدها را هم پوست کنده و گوشت آنها را رنده کنید. شیر را روی حرارت ملایم بجوشانید و آرام آرام آرد سبوس گندم و آرد برنج را اضافه کنید. بعد نوبت مغز بادام و سنجد است. آنقدر هم بزنید تا قوام بیاید و غلیظ شود. اجازه بدهید خنک شود تا کوچولو بتواند به راحتی میل کند. نکته : سنجد دارای مواد مغذی فراوان مخصوصا برای رشد مغز کودک است و جایگزین فوق العاده ای برای شکر و سایر شیرین کننده های طبیعی است. ولی افراط در استفاده از آن باعث کاهش حرکت دودی روده ها و یبوست می شود، پس میانه روی را از یاد نبرید!



فرنی تخم مرغی: (8ماهگی)
آرد برنج خونگی 1 قاشق غذاخوری - شیرخشک 1 پیمانه - آب 1 فنجان - زرده تخم مرغ 1 عد - شکر (درصورت تمایل) کمی
کره نصف قاشق چایخوری
آرد برنج را با آب و شیرخشک و شکر (درصورت تمایل) مخلوط کرده و روز حرارت میزاریم تا بجوشه . بعد حرارت را کم می کنیم و زرده تخم مرغ را (که قبلا از سفیده جدا کرده ایم ) میریزیم توش و مرتب هم میزنیم تا کاملاً بپزه. در اواخر پخت هم کره را اضافه میکنیم .
نکته1: بعد از ریختن تخم مرغ باید مرتب غذا را هم بزنیم تا تخم مرغ با مواد مخلوط شده و بپزد
نکته2: باید دقت شود که تخم مرغ کاملاً پخته شود
نکته3: حدود 15 دقیقه برای پخت این غذا زمان نیاز دارید
نکته4: به دلیل داشتن تخم مرغ بهتر است مقدار آماده شده در همان وعده مصرف شود و از نگهداری و مصرف مجدد جلوگیری شود

1389/11/14
|
10:25
در شیرخواران 6 تا 12 ماهه که دچار افت یا ایست وزنی هستند چه باید کرد؟
آب جوشیده خنک شده به کودک بدهید و دادن قطره آهن را به میزان 15 قطره فراموش نکنید. ضمن توجه و مراجعه به الگوی تغذیه مناسب سن کودک جزوه تغذیه تکمیلی که در صفحه 24 این جزوه به آن اشاره شده است ، توصیه های زیر را به کار ببرید. انرژی غذای کمکی کودک را با اضافه کردن آرد یا روغن مایع یا جوانه غلات بیشتر کنید و حداقل هر روز علاوه بر شیر مادر، 5 وعده غذای کمکی به او بدهید. به هر وعده غذای کودک صبحانه، نهار، شام کمی روغن مایع یا کره آب شده حدود یک تا 2 قاشق مربا خوری اضافه نمایید. ( قاشق های مربا خوری معمولی که در منازل بکار می رود حدود 5/2 تا 3 سی سی و قاشقهای مرباخوری شربت های آنتی بیوتیک 5 سی سی است. در صورت استفاده از قاشق مرباخوری موجود در منزل 2 قاشق و اگر از قاشق شربت آنتی بیوتیک استفاده می شود یک قاشق مربا خوری کافی است.) از جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر این جوانه ها در سوپ کودک بریزید زیرا علاوه بر اینکه سرشار از ویتامینهای ب و ث هستند به هضم غذا هم کمک می کنند. کمی آرد، شیر و کره را مخلوط کرده و به هم بزنید و گرم کنید ( مثل سس سفید) و به سوپ کودک بیفزایید هم طعم و رنگ جدید به سوپ می دهد و هم انرژی آنرا افزایش می دهد. پودر جوانه گندم ، جو پرک، بلغور گندم را له کنید و با شکر ،‌ شیر و کمی روغن یا کره بپزید و در حجم کم و در دفعات بیشتر به کودک بدهید. در حدود 11 ماهگی می توانید کمی خامه پاستوریزه به سوپ کودک اضافه کنید. اگر کودک صبح ها زرده تخم مرغ پخته شده را نمی خورد آنرا با کمی کره و آب مرغ مخلوط و نرم کنید و به او بدهید و یا به سوپ او اضافه کنید. زرده تخم مرغ را می توانید رنده کرده و یا با پشت قاشق له کنید و داخل سوپ و یا پوره ( هر نوع پوره ای که درست می کنید) بریزید. به تکه های کوچک سیب زمینی که پخته شده و پوست آنرا جدا کرده اید کمی کره بزنید و اجازه بدهید که کودک خودش آنرا برداشته و بخورد. سعی کنید برای تهیه سوپ یا کته از گوشت با استخوان استفاده کنید ، مثل ران مرغ و یا ماهیچه گوسفند تا املاح و چربی بیشتری به بدن کودک برسد. می توانید چند قلم گوسفند یا یک قلم گوساله را جداگانه بپزید، چربی روی آنرا بگیرید و عصاره آنرا برای مدت کوتاه ( در یخچال )‌و برای زمان طولانی تر ( در فریزر) نگهداری کنید و به هر وعده غذای کودک دو قاشق غذاخوری از این عصاره را اضافه نمایید. اگر وزن کودک کم است اضافه کردن حبوبات را به غذای او به تعویق بیاندازید ( بعد از 10 ماهگی) چون حبوبات حجم زیادی دارند بنابراین بعد از 10 ماهگی، حبوبات را خیس کنید، پوست بکنید و از انواع آن آرد درست کنید و هر بار یک قاشق چایخوری آرد حبوبات را با کره به سوپ کودک اضافه کنید. اضافه کردن آب غلیظ شده ران مرغ یا تکه هایی از ران مرغ پخته شده که له شده است، همچنین جوانه گندم، آرد یا پودر بادام خام، کنجد، مغز تخمه آفتابگردان به غذای کودک سبب رشد بهتر او می شود. برای بهتر کردن طعم غذای کودک از آب لیمو ترش تازه، آب نارنج تازه، آب هویج ، سبزیهای خوشبوی ساییده شده استفاده کنید. کته ای که برای کودک درست می کنید به جای پختن برنج در آب، آنرا در آب مرغ یا آب گوشت بپزید. یک یا دو خرما را پوست بکنید، هسته آنرا در آورید و خرما را در کمی آب حل کرده و به عنوان دسر به کودک بدهید . کمی آرد را در روغن تفت دهید آنقدر که کمی زردرنگ شود و حالت خامی خود را از دست بدهد کمی شکر حل شده و چند قطره گلاب به آن اضافه کنید ( مثل حلوا) و آنرا به عنوان دسر برای کودک استفاده کنید. از مخلوط شیر و نشاسته و شکر و چند قطره گلاب، مسقطی ( سفت تر از فرنی) درست کنید و به عنوان غذاهای میان وعده و یا دسر به کودک بدهید. دادن آب میوه به مقدار زیاد و یا شیرینی قبل از غذا، سبب کم شدن اشتهای کودک می شود و رشد او را به خطر می اندازد . بنابراین یا آب میوه و یا خود میوه رسیده و نرم را که با پشت قاشق له کرده اید، دو بار در روز بعد از غذای وسط روز و با حجم کم به کودک بدهید، ویتامین های مورد نیاز کودک به ویژه ویتامین C از راه شیر مادر تامین می شوند. به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی ، عروقی توصیه می شود که در تمام دوران زندگی به ویژه دوران کودکی و نوجوانی از مقادیر بسیار کم نمک آن هم هنگام طبخ غذا استفاده شود و از افزودن نمک به غذا در سر میز یا سفره جداً خودداری گردد. برای کودکان زیر یکسال که خوب رشد می کنند بهتر است به غذایشان نمک اضافه نکنید ولی برای کودکانی که دچار ایست یا افت وزنی هستند و غذای کاملاً بی نمک خود را نمی خورند هنگام تهیه و طبخ غذا از مقدار بسیار کمی نمک یددار استفاده نمایید. اگر رشد کودک زیر یکسال با افزایش دفعات تغذیه با شیرمادر و پر انرژی کردن غذای کمکی بهتر نشد، شاید لازم باشد شیر مصنوعی را هم بلافاصله بعد از بعضی از وعده های شیر مادر به او بدهید ( با فنجان یا استکان) چون هنوز غذای اصلی کودک زیر یکسال ، شیر است.
در ضمن عصاره قلم هم خیلی خوبه بجای آب توی کته بچه از عصاره قلم و یا اسکلت مرغ استفاده کن
اینم یه مطلب برای قلم

نکته مهم برای آب قلم :
خانومهایی که وقت ندارن میتونن قلم یا اسکلت مرغ را حسابی حسابی بزارن بپزه و بعد از سرد شدن بریزن توی قالبهای یخ گود و در فریز منجمد کنن سپس در کیسه فریزر گذاشته و در هر وعده غذا از یک یا دو قطعه از آن استفاده کنن .

1389/11/14
|
10:27
سوپها




سوپ مرغ و سبزیجات 1: (پایان 4ماهگی)
فیله ران مرغ یه تیکه به اندازه کف دست - سیب زمینی کوچک 1 عدد - هویج متوسط 1 عدد
همه مواد رو بریزین تو قابلمه و یه لیوان آب بریزن و بزراین خوب بپزه. برا یهفته اول فقط آبشو رو بدین به نی نی و از هفته دوم موادرو بعد از پختن با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگه ای له کنین و بدین نی نی گلتون بخوره.
نکته ا: ران مرغ از بقیه قسمتهای اون پروتئین بیشتری داره
نکته 2: زمان پخت سبزیجاتی مانند هویج رو علیرغم سریه پختن آنها زیاد کنین تا مواد مضری که از طریق خاک جذب اونها شده ازبین بره.
نکته 3: برای تغییر ذائقه میشه آب لیموی تاز رو به اندازه ی چند قطره در زمان خوردن به سوپ اضافه کرد




سوپ سبزیجات 2:(پایان 4ماهگی)
گل ماهیچه گوسفندی 1 تکه - کدوحلوایی 3 -4 تکه کوچک - سیب زمینی متوسط 1 عدد - گشنیز چند عدد
همه مواد رو با 1 لیوان آب بزاری بپزه و بعدش با چند قطره آبلیموی تازه بدین نی نی بخوره.
نکته 1: کدو حلوایی از اون چیزائیه که واقعا برای بچه ها عالیه. هم بخاطر زود هضم بودنش و هم بخاطر خاصیت ملینی که داره. معمولا نی نی ها با شروع غذای کمکی یه کمی شکمشون خوب کار نمیکنه و ممکنه یبوست اذیتشون بکنه که کدوحلوایی این مشکل رو حل میکنه.
نکته 2: سیب زمینی را به قطعات ریز خرد نکین که این کار باعث ازبین رفتن ویتامین ث اون میشه
نکته3: گشنیز یا سایر سبزیجات رو لازم نیست خرد کنین که باعث ازبین رفتن ویتامینشون بشه. چون بعد از پخته همه ی مواد رو له میکنین




سوپ سبزیجات 3:(پایان 4ماهگی)
فیله ران مرغ 1 تکه - کدو حلوایی 3 -4 تکه - لوبیا سبز 1 عدد - سیب زمینی 1 عدد کوچک
همه مواد رو با 1 لیوان آب بریزین تو قابلمه تا بپزه و با ابلیموی تازه بدین نی نی
نکته1: لوبیا سبز بعلت بافت سختی که داره باید بیشتر بپزه.
نکته2: بین اضافه کردن هر ماده جدید به غذای نینی 1 هفته فاصله بندازین تا معلوم بشه که به مواد قبلی حساسیت ناشته
نکته3: میتونید کدو حلوایی رو بعد از شستن و پوست کندن به قطعات کوچک برش بدین و بزارین توی فریزر برای بعد




سوپ سبزیجات4: (5ماهگی)
ماهیچه 1 عدد - کرفس 5-6 تکه - سیب زمینی 1 عدد کوچک - هویج 1 عدد متوسط
همه مواد رو با 1 لیوان آب بزارین حدود 2 ساعت بپزه.
نکته1: کرفس رو مثل اندازه هایی که میخواین برای خورش کرفس آماده کنین توی فریزر داشته باشین
نکته2: برای مزه دار کردن میتونین بعد از پختن ، ابلیموی تازه یا ماست شیرین کم چرب اضافه کنین
نکته 3: مواد افزودنی مثل آبلیمو یا ماست رو حتما بعد از پختن و درموقع مصرف اضافه کنین




سوپ سبزیجات 5 ( 6 ماهگی)
برنج 1 قاشق چایخوری - هویج 1 عدد کوچک - عدس خیس خرده شده 1 قاشق چایخوری - مرغ یا ماهیچه یا قلم کمی
مواد را در قابلمه میپذیم و بعد میکس می کنیم.و به نی نی می دهیم.
در ابتدا غلظت غذا باید به گونه ای باشد که وقتی غذا بماند سفت نشود.
در مورد سیب زمینی نباید از مخلوط کن برقی استفاده کرد چون نشاسته آن تجزیه می شود. ترجیحأ از نوع دستی استفاده کنید.




سوپ کرفس پاییزی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه - تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری - کرفس خردشده 1 قاشق غذاخوری - هویج 1 عدد - کدو حلوایی 2 قطعه
ورمیشل 1 قاشق غذاخوری - آب 1 لیوان
همه مواد بالا رو میریزیم توی قابلمه و میزاریم به مدت 2ساعت بپزه. این سوپ به دلیل داشتن تره فرنگی عطر خیلی خوبی میگیره و میتونین بعد از پخت با کمی آبلیموی تازه به نی نی بدین




سوپ شلغم برای فصل سرما : (8ماهگی)
گوجه فرنگی کوچک 1 عدد - شلغم کوچک 1 عدد - پیاز کوچک 1 عدد - ورمیشل خرد شده 1 قاشق غذاخوری - گشنیز و جعفری خردشده 1 قاشق - هویج متوسط 1 عدد - سیب زمینی کوچک 1عدد
همه مواد رو با 1 لیوان آب میزارین حدود 2ساعت بپزه و بعداز پختن با کمی آبلیموی تازه یا ماست میدین به نی نی گلتون.
نکته1: پوست گوجه فرنگی رو بکنین و رنده یا خوردش کنین توی سوپ
نکته2: میتونین شلغم رو پوست بگیرین و بعد از شستشو به قطعات کوچک ببرین و بزارین توی فریزر که همیشه داشته باشین
نکته3: شلغم به علت داشتن قند طبیعی و منیزیوم , نیرو بخش هست و سینه رو هم نرم میکنه
نکته4: پیاز دارای ویتامین c است که برای نی نی گلامون خیییلی مفیده




سوپ جو : (8ماهگی)
جوی پرک 1 قاشق غذاخوری - هویج متوسط 1عدد - کرفس خردشده 6 قطعه - جعفری گشنیز 1 قاشق غذاخوری - کدوحلوایی 3- سیب زمینی کوچک 1عدد - فیله ران مرغ 1 عدد
همه مواد رو با 1لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با آبلیمو، روغن زیتون یا ماست بدین به نی نی گلتون
نکته1: لازم نیست آب زیادی برای پختن سوپ بریزین که بعداز پختن مجبور بشین آبش رو دور بریزین.
نکته2: مواد باید کاملا پخته بشن و حدود 1 تا 2 ساعت برای پختشون وقت لازم هست




سوپ رشته فرنگی (8ماهگی)
ران مرغ یک تکه - پیاز یک عددکوچک - سیب زمینی یک عدد متوسط - هویج یک عدد - برنج اقاشق غذاخوری گوجه فرنگی - رشته فرنگی یک قاشق - سبزی سوپ(گشنیز وجعفری )
ابتدامرغ وپیازرایگذاریم بپزد بعدازاینکه تقریبا پخت هویج وبرنج وسیب زمینی رااضافه می کنیم.
بعدازاینکه سیب زمینی وهویج پختند سبزی وگوجه رنده شده رااضافه می کنیم تاکاملا بپزد . بعدرشته فرنگی رااضافه می کنیم.وقتی کاملا پختند .باهروسیله ای که داریم ان راله میکنیم وکره واب لیموی تازه را اضافه کرده وبه نی نی می دیم بخوره. برای اینکه سوپ خوش عطرشودمیتوان به ان سبزی معطرازقبیل شوید ونعناخشک اضافه کرد. میتوان به سوپ اقاشق مرباخوری پودرجوانه اضافه کرد چون سرشارازویتامین B است.همچنین اضافه کردن کمی پودربادام باعث افزایش اهن غذا میشود.




سوپ رشته فرنگی با شیر: (نه ماهگی)
25 سانتی لیتر شیر - 1قاشق سوپخوری رشته فرنگی - 5گرم کره. - مقدارخیلی کمی نمک
شیر را درظرفی ریخته ونمک به ان اضافه کرده وروی حرارت قرار دهید تا به جوش اید.رشته فرنگی را داخل شیر ریخته وبگذارید خوب بپزد. دراین مدت برای جلوگیری از سر رفتن شیر. مرتب انرا با قاشق چوبی هم بزنید.پس از پختن ونرم شدن رشته انرا در بشقاب بریزید وکره رادر ان خوب حل کنید. پس از ملایم شدن دمای سوپ انرا به نی نی بدین بخوره. البته مقداری خیلی کمی شکر یا شکر نیشکر میتوان بصورت دلخواه به سوپ اضافه کنید.




سوپ نخود فرنگی(از پایان 8 ماهگی)
نخود فرنگی تازه450 گرم- پیاز خورد شده 1 عدد- کاهوی کوچک خرد شده 1 عدد- چهار پنجم فنجان آب گوشت- ماست دو سوم فنجان
نخود فرنگی و پیازو کاهو را حدود30-20 دقیقه در آب گوشت بجوشانید تا نخود فرنگی کاملاً نرم شود. مواد پخته را از آب سوپ جدا کرده و کاملاً له کنید.مقداری ماست به آب سوپ اضافه کنید ومواد پخته شده را نیز مجدد اضافه کرده ورویه اجاق بگذارید اما نگذارید سوپ بجوشد چون ممکن است لخته شود، در حد گرم شدن کافیست.




سوپ سرماخوردگی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه - پیاز 1 عدد - شلغم 1عدد - ورمیشل 1 قاشق غذاخوری - کرفس خردشده 1 قاشق مرباخوری -
آلو خورشتی 3 عدد - بادم پوست کنده رنده شده 1-2 عدد - جعفری و گشنیز کمی
همه ی مواد رو با 1 لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با هروسیله ای که دارین لهش کنین و با کمی آبلیموی تازه بدین نی نی




سوپ تقویت شده ی نی نی: (8ماهگی)
ماهیچه 1 عدد - پیاز کوچک 1 عدد - شلغم متوسط 1 عدد - تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری - بادوم خردشده 1قاشق
هویج متوسط 1 عدد - گندم پرک 1قاشق غذاخوری - آب 2 لیوان
همه ی مواد بالا رو بریزین توی ظرف و برای مدت 2ساعت بزارین کاملا بپزه و بعدش با هروسیله ای داشتین لهش کنین . موقع سرو هم کمی کره گیاهی یا روغن زیتون بدون بو و کمی هم آبلیموی تازه بهش اضافه کنین و به نی نی خوشگلتون بدین. ایشالا بخوره و قوی بشه




سوپ شنبلیله(اشکنه)(8 ماهگی):
آرد ذرت یا گندم یا برنج 1 ق غذاخوری - زرده تخم مرغ 1 - شنبلیله خرد شده 1ق مرباخوری - پیاز کوچک 1 -گوجه فرنگی متوسط 1
سیب زمینی متوسط 1 -کره 1ق مربا خوری
ابتدا آرد را در کره تفت داده سپس شنبلیله خرد شده وپیاز رنده شده ،تکه های سیب زمینی و گوجه فرنگی رنده شده را به همراه 1 لیوان آب به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ بپزد وغلیظ شود،زرده تخم مرغ را با چنگال بهم زده وکم کم به سوپ اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا جوش بزند و زرده خوب بپزد.




سوپ گوجه فرنگی 1: (9ماهگی)
ماهیچه گوسفندی 1 عدد - تره فرنگی خردشده 1قاشق غذاخوری - شوید خردشده 1 قاشق چایخوری - جو پرک 1 اقشق مرباخوری
گوجه فرنگی متوسط فیله شده 1 عدد - کدوحلوایی 1 تکه کوچک - آلو 1 عدد
همه ی مواد رو بجز شوید و گوجه فرنگی بریزین با 1 لیوان آب بپزه. در اواخر پخت گوجه فرنگی و شوید تازه ی خردشده رو اضافه کنین و بزارین چند تا جوش دیگه هم بزنه. بعد از پخت با آبلیموی تازه یا ماست کم چرب بدین نی نی گلتون .
نکته: آلو و کدوحلوایی باعث جلوگیری از سفت شدن شکم نی نی گلتون میشه





سوپ گوجه فرنگی 2 :( 9 ماهگی)
1عددگوجه فرنگی - 1عددسیب زمینی - 2 شاخه ریحان - 1قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت - یه کوچولو کره
گوجه فرنگی رابشویید وچهارقطعه کرده پوست ودانه های ان را جدا کرده وهمراه با سیب زمینی پوست کنده و ریحان خورد شده در یک لیوان اب 20 دقیقه بپزید و بعد میکس کنید و دوباره در قابلمه بریزید آرد ذرت رادر کمی آب سرد حل کنید ودر حالی که بهم میزنید به مواد اضافه کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بردارید وکره را اضافه کنید نوش جان .




سوپ کدو حلوایی (4ماهگی)
100گرم کدو حلوایی - 1 عدد سیب زمینی - 20سانتی لیتر شیر - 5 گرم کره - 2شاخه جعفری -
پوست سخت الیاف و دانه های کدو را جدا کنید .سیب زمینی را پوست کنده وبشویید. سبزی ها را ریز کرده و30دقیقه بابخار بپزید. سبزی های پخته شده را توسط مخلوط کن به صورت پوره در بیاورید .پوره را داخل قابلمه بریزید وشیر به ان اضافه کرده وبه مدت 2تا3دقیقه حرارت بدهید تا جوش اید.سپس ظرف رااز روی اجاق برداشته وکره را به ان اضافه کنید.سوپ را پس از مناسب شدن دمای ان در شیشه شیر ریخته و به نی نی هاتون بدین. نووش جونشون.




سوپ ساده نی نی : (6ماهگی)
برنج 1 قاشق چایخوری - هویج 1 عدد کوچک - عدس 1 قاشق چایخوری - مرغ یا ماهیچه یا قلم کمی
مواد را در قابلمه میپذیم و بعد میکس می کنیم.و به نی نی می دهیم. در ابتدا غلظت غذا باید به گونه ای باشد که وقتی غذا بماند سفت نشود. در مورد سیب زمینی نباید از مخلوط کن برقی استفاده کرد چون نشاسته آن تجزیه می شود. ترجیحأ از نوع دستی استفاده کنید.





سوپ خونساز (9 ماهگی)
گوشت ماهیچه - آب قلم - آرد عدس (جوانه عدس رو خشک میکنیم و اسیاب) – گوجه - جعفری - آب لیمو -
چند تیکه گوشت تیکه یا ماهیچه رو بگذارید آب پز بشه وقتی خوب پختن یه مقداری از آب قلم های یخ زدم بهش اضافه کنید بعد از آرد عدس 3 پیمانه بریزید توش و بعد 2 تا گوجه رنده اضافه کنید داخلش و کمی جعفری خشک شده و یه مقداری هم آب لیمو در آخر،بعد هم زیرش رو کم کردم و سرش رو بگذارید تا خوب آرد عدس جا بیفته در نهایت هم برای اینکه نی نی گوشتهاش رو هم بخوره یه بار با گوشکوب برقی خوب لهش کنید غلظتش به خودتون بستگی داره و می تونین با کم و زیاد کردن آرد عدس اونو تعیین کنید


1389/11/14
|
10:28
ارسال پاسخ و نظر شما